Unicorns & Fairytales
My life Personal

Voor mijn vriendin…

Liefste K.,

Beste vriendinnen. Wat een woord. Maar voor ons is het een woord met veel betekenis. Sinds het moment van onze ontmoeting was er die klik. Twee verschillende meiden maar toch iets dat matcht want anders blijf je geen vriendinnen. Jij bent iemand waar ik steeds naar op kijk. Een sterke madam, een rots in de branding. Mijn redding wanneer ik down was. Gelachen dat we hebben gedaan en nog steeds doen. ‘Een fles leegtutteren’ zoals jij alleen dat kan zeggen, samen gewoon een babbeltje doen… Dat maakt dat jij een heel speciaal plekje in mijn hart hebt. En dan hoor je dit…

Vandaag maak jij een van de moeilijkste dagen uit jouw leven mee. Ik heb er geen woorden voor en iets in mij zegt dat ik dit niet op de blog moet zetten maar je weet dat ik niet zo goed ben in mij uitdrukken op de moment zelf. Dus doe ik het toch maar. Al is het om het gewoon van me af te schrijven. Jouw papa, jouw rots in de branding is niet meer. Je denkt vaak dat dit je niet kan overkomen maar het is dichter bij dan je denkt zo blijkt. Toen ik het nieuws vernam keerde ik even terug op een rollercoaster naar enkele jaren geleden toen manlief zijn papa verloor. Ik kan niet weten wat het voelt, al heb ik het nog steeds moeilijk met iemand die ik als een vader heb beschouwd. Maar ik voel wel pijn om jouw verdriet. Het gaat hier niet om mij. Het gaat om jou. Wat jij nu moet voelen… Wat ik wil zeggen is dat ik er altijd zal zijn voor jou.

Er zijn geen woorden die jou nu kunnen troosten, er zijn geen daden die de pijn gaan wegnemen. Maar ik zal je tranen drogen en je woorden aanhoren. Jij mag huilen zoveel je wil, je mag ook lachen wanneer je wil want ook dat zal er gebeuren. Wanneer je terugdenkt aan leuke momenten. Voel je dan vooral niet schuldig want jouw papa zou dat gewild hebben. Daar ben ik zeker van ook al kende ik hem niet zo goed.

Het gemis zal blijven, de liefde ook. Het verdiet zal slijten. Op een gegeven moment zal je papa een plek in je hart hebben. Maar tot dat moment er is zal ik aan je zijde zijn wanneer je me nodig hebt. Want dat zou jij ook doen voor mij. Wanneer de tijd gekomen is, zullen we een glas heffen op L. , jouw papa.

Schat, sterkte. Wij zijn er.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply