Unicorns & Fairytales
strips voor meisjes - unicorns & fairytales
Boeken Leesboeken Musthaves My life Prentenboeken Winactie & Give away

Strips voor meisjes? Yes! En jij kan er winnen

Kan je dat eigenlijk zeggen, strips voor meisjes? Want wie zegt er dat deze strips niet in de smaak vallen bij jongens? Maar goed, de hoofdpersonages zijn meisjes en het verhaal is wat wat girly en gaat over de perikelen van enkele meiden. Kijk je even mee naar deze leuke meidenstrips?

Liefde voor strips

Moesten deze strips voor meisjes er vroeger geweest zijn, dan weet ik dat ik ze allemaal in een ruk zou uitlezen. In de moderne maatschappij en de genderneutraliteit enzo van die dingen, mag je misschien niet meer zo echt de nadruk leggen op ‘meidenstrips’ of jongensstrips. Want waarom zou een jongen deze strips niet leuk vinden? Maar hey, persoonlijk denk ik dat er veel meisjes van mijn klas naar deze strips zouden grijpen. Dus noem ik ze toch lekker zo. Toch fijn dat er tegenwoordig enorme ruime keuzes zijn qua leesboeken en strips.

Ik weet nog, toen ik klein was, dat ik enkele Belgische Franken kreeg (ja hoor, nog voor de Euro, ik ben van 85) en dat ik daarmee strips ging kopen in het plaatselijk stripwinkeltje. Daar verkochten ze massa’s tweedehands strips. Zalig vond ik dat. Ik hield van boeken, strips en alles wat je kon lezen. Het was heaven. Wat mis ik die kleine lokale winkeltjes waar je die dingen allemaal vond.

lees ook: Leuke boeken voor grote en kleine meisjes! 

Strips voor meisjes

En voor jongens! Dus deze leuke stripboeken kunnen zeker in je assortiment. Ik vind het altijd leuk om meidenstrips en andere strips te scoren om in de klas te hebben. Lezen is zo belangrijk, dus WAT ze lezen maar eigenlijk niet uit… Ken je deze al?

1. Lotta

meidenstrips - unicorns & fairytales

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

Je kan Lotta hier kopen

2. Yasmina

meidenstrips - unicorns & fairytales

Yasmina woont samen met haar vader, Omran, in,een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen bewust omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een biologische maaltijd klaar, met lokale ingrediënten. Ook op school wil ze een revolutie ontketenen: Yasmina organiseert een petitie om een lesuur Frans te vervangen door een kookles, of een les in tuinieren. Al snel ziet ze in dat de andere jongeren vooral bezig zijn met zichzelf…

Je kan Yasmina hier kopen

3. De zusjes duizendblad

meidenstrips - unicorns & fairytales

Voor Moederdag willen de drie zusjes Grémillet hun moeder een fotoalbum geven. Wanneer ze de zolder doorzoeken, vinden ze een foto van hun moeder die zwanger poseert voor een erg speciale boom. Maar wie is de baby? Er klopt iets niet aan de foto! Welk mysterieus verleden heeft hun moeder altijd voor hun verzwegen? Met zijn virtuoze tekeningen brengt Alessandro Barbucci deze moderne familiekroniek tot leven. Achter de onthulling van een drama uit het verleden gaat de onvoorwaardelijke liefde schuil van een moeder voor haar dochters. Elk van de drie zusters heeft haar eigen karakter: Sarah, de autoritaire oudste, Cassiopeia, de kunstzinnige jongere zus, en Lucille, de jongste, die alleen met haar kat praat. De mooie stenen van de stad, de plantentuin, de weelderige vegetatie, de kleine marktjes… de lezer zal de betoverende wereld van Barbucci en Di Gregorio niet meer willen verlaten!
Je kan deze strip hier vinden

4. De muziekdoos

meidenstrips - unicorns & fairytales

Nola wordt acht en krijgt van haar papa een sneeuwbol met muziek cadeau. Ze is dolblij met de bol, die nog van haar pas overleden mama is geweest. Maar binnenin zit Andrea opgesloten, een piepklein meisje dat haar hulp inroept. Nola wordt zelf ook klein, kruipt in de doos en ontdekt er een wonderbaarlijke wereld… Maar de tijd dringt: Mathilda, de mama van Andrea en haar broer Igor, is heel ziek… Wat is haar overkomen? Is ze vergiftigd? Zou er iets in het drinkwater zitten? Hun vrees wordt al snel bewaarheid. De kinderen ontfermen zich eerst over Mathilda en maken dan jacht op de gewetenloze vervuiler. Ze moeten snel zijn, vóór Nola weer naar haar eigen leven en wereld wordt teruggeroepen. Tenzij het allemaal maar een droom is… Of toch niet?

Je kan ‘de muziekdoos’ hier vinden

5. BFF’s

meidenstrips - unicorns & fairytales

Voor Jessica is er niets ter wereld zo belangrijk als haar BFF’s. En BFF’s die heeft ze in alle maten en vormen. Zo heeft ze jeugdvriendinnen, schoolvriendinnen, stapvriendinnen, vriendinnen die ze kent van bij de kapper,… Vriendinnen aan wie ze haar diepste geheimen toevertrouwt en vriendinnen die ze nog niet zou vertrouwen met haar kat. Word jij ook een vriendin van Jessica?

Vind de BBF’s strips hier

 

6. Dance Academy

strips voor meisjes - unicorns & fairytales

Julia, Lucy en Laila, drie hippe en vrolijke meiden, zijn niet alleen hartsvriendinnen. Ze delen ook dezelfde passie: dansen! Tussen de lessen klassiek en modern ballet door, vallen ze ook voor andere dansstijlen zoals hiphop. Of is het voor de moves van de knappe Kader, hun hiphopleraar? Terwijl de meisjes zich in het zweet werken voor de balletopvoering van Doornroosje, zwijmelen ze van Kader in de rol van… Prince Charming!

Vind de strips van DANCE ACADEMY hier

7. Sisters

strips voor meisjes - unicorns & fairytales

Wendy is mijn grote sister. En dus ben ik de jongste. Mocht ik de keuze hebben gekregen, dan was ik liever de oudste geweest. Al was het maar om ook een klein zusje te hebben dat alles precies wil doen zoals ik en voortdurend probeert het hangslot van mijn dagboek te forceren. Ja, ik zou eigenlijk wel graag m’n eigen sister zijn… Mij als sister hebben… Het is vast geweldig! Fasten seatbelt, hier komen twee tornado’s op sokken! • dé ultieme jongemeidenhumorstrip • originele reeks van de Franse uitgever Bamboo, nu in het Nederlands bij Ballon Comics • paginagags over de hilarische toestanden (en soms tragische akkefietjes) in een gezellig gezinnetje met twee opgroeiende dochters

Vind de strips hier

Teken zelf Lotta en win …

Je kan ook op de website van Standaard Uitgeverij zelf Lotta leren tekenen en zo kans maken op haar strips. Deze leuke stripboeken voor meisjes mogen niet in je collectie ontbreken. Bekijk het filmpje en ontdek hoe je haar makkelijk kunt tekenen. Doe jij ook mee?  Je kan het hier insturen.

 

 

WIN 2 pakketten met strips voor meisjes

strips voor meisjes - unicorns & fairytales

Wil jij graag meidjesstrips ontvangen? Ik mag van Standaard Uitgeverij namelijk twee meidenstrips pakketten weggeven!  Laat even in de comments weten waarom jij graag kans maakt op deze strips. Ook ideaal in de klas!

Meedoen kan tot en met 15 oktober 2020 

 

Veel succes

XOXO

Nathalie

You Might Also Like...

94 Comments

 • Reply
  Marian Zw
  8 oktober 2020 at 06:37

  Die zien er echt leuk uit zeg! Ik doe heel graag mee voor mijn dochter, als ze een stripboek leest is het vaak de Donald Duck. Maar dit ziet er ook super uit

  • Reply
   Katrien Adams
   10 oktober 2020 at 12:01

   Ideaal voor onze dochter: zij is een grote fan!

 • Reply
  Bé vermeiren
  8 oktober 2020 at 06:53

  Wat een leuk strippakket! Hier een Jasmin die niet graag boeken leest, maar wel van strips houdt. En een zoon die, als zijn zus in bed ligt, haar strips leest.

  • Reply
   Ilse De Keyser
   11 oktober 2020 at 14:39

   Oouh graag voor mijn dochter. Ze leest super graag, maar strips heeft ze eigenlijk nog niet. Zou leuk zijn om haar daar mee te introduceren. Vond ik altijd super als ik klein was!

 • Reply
  Imke Verberckmoes
  8 oktober 2020 at 07:20

  Hi Nathalie! Ik sta in een klas waar de kinderen geen middelen hebben om eigen broeken te kopen. Een mooie uitgebreide boekenkast in de klas is dus een must om lezen te bevorderen.

  • Reply
   Imke Verberckmoes
   8 oktober 2020 at 07:20

   Eigen boeken dus …

  • Reply
   Silke De Groote
   9 oktober 2020 at 19:14

   Oh kei tof!!! Ik wist niet dat er zoveel verschillende strips waren voor meisjes! Daar zullen mijn 6de klassers maar al te graag in lezen. Enkele jongens en de juf vast en zeker ook! 🤪

 • Reply
  Van Simaeys Sofie
  8 oktober 2020 at 07:30

  Hier zou dochter Lieze heel blij mee zijn. Ze vindt strips zoals Dance academy en Sisters super om te lezen. Eens ze uit zijn, genieten ook nichtjes Lotte en Ella ervan! 🤞🍀

 • Reply
  Lore
  8 oktober 2020 at 07:34

  Fijn pakket!
  Ik doe graag mee voor onze fans van strips thuis en de meiden in mijn klas. Deze 2 meiden moeten hun mannetje staan in een bende van 14 jongens. Ze verdienen dus eens een extraatje 😉.

 • Reply
  Kristin v
  8 oktober 2020 at 07:37

  Ik waag graag een kansje voor Lente!! Lente leest heel graag en deze strips zou ze wel geweldig vinden !

  • Reply
   M. van Slooten
   9 oktober 2020 at 10:10

   Gaaf! Ik zou deze boeken graag winnen voor mijn meidenklas. Het is een groep 6 van 21 kinderen en maar 4 jongens. Desondanks vermaken de heren zich tijdens het chilllezen met de tientallen Donald Duckjes die ik in de klas heb. De meiden zijn hier niet zo van gecharmeerd, dus het zou super zijn als we dit zouden winnen!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  8 oktober 2020 at 07:39

  stripboeken zijn favoriet bij mijn kleindochter

 • Reply
  Leen
  8 oktober 2020 at 07:55

  Ik zou super graag meedoen voor de meisjes uit mijn klas!
  We werken dit jaar met alle vakken in projectvorm waardoor iedereen op eigen tempo zijn taken en opdrachten kan maken.
  Dit zorgt ervoor dat er vaak leerlingen sneller klaar zijn dan de rest van de klas.
  Zo een stripboekhoekje zou daarbij perfect passen! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

 • Reply
  Annelies Lignel
  8 oktober 2020 at 07:56

  Ik waag mijn kans voor mijn dochter… ze tekent zelf super graag en dan kan ze misschien inspiratie opdoen om later zelf strips te tekenen 😉

  • Reply
   Eline
   9 oktober 2020 at 22:48

   Hoi hoi,
   Elk thema probeer ik in de klas op te fleuren met een heuse leestas. Hierin steek ik geheime boeken ( strip, informatief boek en een leesboek). Ze nemen de leestas mee zonder dat ze weten wat er in zit. Nadien maken ze een heel klein opdrachtje om de rest van de klas nieuwsgierig te maken. Laten we zeggen dat er net niet om de tas gevochten wordt! Ik vind het steeds moeilijk om goede strips te vinden én al zeker voor meisjes. Dit zou dus héél welkom zijn om jarenlang te gebruiken in mijn leestas!
   Groetjes!
   Eline

 • Reply
  Lobke
  8 oktober 2020 at 07:59

  Voor een stripverslindende 7-jarige zoon?😉

 • Reply
  Fien Crauwels
  8 oktober 2020 at 08:00

  De strips zouden een topverrassing zijn voor mijn 4de leerjaar! We zijn juist gestart met kwartiermakers en dit zou echt leuk zijn, zo kan ik hopelijk het leesplezier nog meer bevorderen. En natuurlijk zou mijn dochter eerst de strips verslinden voor ik ze meeneem naar de klas… 😉

 • Reply
  Jana
  8 oktober 2020 at 08:02

  Voor mijn zoon die het liefste een strip leest en ook grote fan is van sisters !

 • Reply
  Katrien J.
  8 oktober 2020 at 08:28

  Mijn zonen zijn echte stripverslinders, en ze lezen ook “meidenstrips”. Net als de dochter, die minder leest maar een uitzondering maakt voor roze verhaaltjes 🙂

  • Reply
   Annemie
   8 oktober 2020 at 09:18

   Lotte van 7 leest super graag en is heel benieuwd naar een strip van haar bijna naamgenootje Lotta 😁

  • Reply
   Sara Engels
   10 oktober 2020 at 07:58

   Oh, wat zou het fijn zijn een pakket strips te winnen. Ik ben er heel zeker van dat de leerlingen in mijn klas ze allemaal zouden verslinden. In de zomervakantie mijn lokaal ingericht met een gezellige leeshoek waar de leerlingen graag gaan zitten tijdens het kwartierlezen. Enkele nieuwe strips zouden ze fantastisch vinden.

 • Reply
  Wieteke
  8 oktober 2020 at 08:35

  Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter die eigenlijk niet graag leest maar met een leuke strip kan ik haar wel altijd overtuigen!

  • Reply
   Kitty
   10 oktober 2020 at 13:41

   Oh wat zouden onze bijzondere kinderen hier blij mee zijn. We hebben sinds kort een striphuisje op onze speelplaats waar de kinderen tijdens de middag kunnen lezen. We hebben al veel initiatieven genomen om onze kids aan het lezen te krijgen en strips lijken hierbij erg effectief!

 • Reply
  dejaegher Veerle
  8 oktober 2020 at 08:46

  Ik waag graag een kansje voor mijn dochter die opvoedster is in een leefgroep voor mensen met een beperking (De Lovie) Daar zijn er heel wat meisjes die deze strips zouden verslinden.

 • Reply
  Wanda Peeters
  8 oktober 2020 at 09:03

  Mijn dochter van 6 (bijna 7) is dol op lezen. Alles wat los en vast hangt, leest ze. Ze kan wel wat nieuwe strips gebruiken, want zelfs in de Bib hebben ze zoveel leuke strips niet voor meisjes. Daarna zou ik ze meenemen naar mijn klas (vierde leerjaar) waar de meisjes (en jongens) een gat in de lucht zouden springen!

 • Reply
  Vandecasteele Linda
  8 oktober 2020 at 09:04

  wauw wat een prachtige winactie van Unicorns and Fairytales , ik waag graag mijn kans voor deze leuke strips voor mijn kleindochtertje Ellia en haar 2 vriendinnen die heel graag strips lezen

 • Reply
  Nancy V.
  8 oktober 2020 at 09:38

  Lezen is belangrijk en kan alleen maar aangemoedigd worden. Sinds mijn jongste dochter de strips van Jommeke heeft ontdekt is het lezen echt een plezier geworden. Omdat ze heel ‘girly’ is en houd van meidendingen wil ik haar maar al te graag verrassen met één van deze pakketten. Haar naam is Yamina, dat heeft al veel wel van het boek van ‘Yasmina 🙂

 • Reply
  Annelies
  8 oktober 2020 at 10:08

  Voor mijn dochter neem ik graag deel!
  Het is een beginnende lezer dus een gevarieerd aanbod is welkom! Bepaalde titels zullen haar zeker aanspreken en in vervoering kunnen brengen!
  En ik kan ik ze op school ook benutten…🍀

 • Reply
  Cindy Framke
  8 oktober 2020 at 10:22

  Wat een leuke strips zo te zien. Mijn dochters zullen dit erg leuk vinden. Ze zijn gek op lezen.

  • Reply
   Wendy Stapelle
   8 oktober 2020 at 11:52

   Ooh, deze meidenstrips zouden echt een stimulans zijn voor mijn jongste dochter van 12 om meer te lezen. Het enige wat ze af en toe leest zijn strips. Wat ik al allemaal geprobeerd heb om haar aan het lezen te krijgen. Dus zoals je zelf zegt, wat je leest maakt niet uit! Nu duimen maar.

 • Reply
  MarjonS
  8 oktober 2020 at 10:29

  Wat leuk! Onze dochter leest nu oude strips van Noortje (Tina) van mij vroeger.
  Ik doe dus graag mee voor haar, weer nieuwe leuke strips!

 • Reply
  marleen prinsen
  8 oktober 2020 at 10:34

  Ideaal voor onze dochters
  die super graag strips lezen

 • Reply
  Kelly Aarts
  8 oktober 2020 at 11:05

  Heel leuk! Ik doe mee voor mijn dochter van 9, die heel graag de Tina leest, maar daaruit alleen de strips leest en de rest niet 😂
  Dus meidenstrips vallen bij haar zeker goed in de smaak!

 • Reply
  Christine Claeys
  8 oktober 2020 at 11:05

  Mijn kleindochters lezen heel graag strips, veel liever dan de gewone leesboeken.. Hebben graag prenten erbij , vinden ze anders veeeelll te saai …

 • Reply
  Annelies
  8 oktober 2020 at 11:16

  Wat een leuke winactie! Mijn zoontje is nog te klein en voor het moment ben ik vliegende juf zonder eigen klasje, maar mijn metekindje wordt bijna 8 en zij zou hier zeker en vast van smullen. Duimen maar!

 • Reply
  Debbie
  8 oktober 2020 at 11:49

  Met 2 meisjes in huis kan ik niet anders dan meedoen. Alhoewel de jongste vooral fan is van de strips van POL denk ik dat deze ook wel zouden in de smaak vallen.

 • Reply
  Ingrid huysman
  8 oktober 2020 at 12:38

  Ik doe mee voor mijn petekindje !
  Ze kan wel eens een opkikkertje gebruiken !!
  Fingers crossed 🤞🤞🤞🤞

 • Reply
  Chantal Abbel
  8 oktober 2020 at 13:11

  Met 2 meisjes in huis zal dat zeker voor vele uurtjes plezier zorgen! De oudste kan al heel goed lezen en de jongste begint net, maar is al behoorlijk “fanatiek”. Wij doen dus heel graag mee! Nu duimen maar!

 • Reply
  Nele De Groof
  8 oktober 2020 at 13:25

  Mijn dochtertje Fien is nog maar 4 en al mega fan van stripverhalen. Momenteel enkel de klassiekers: jommeke, Suske en Wiske en de kampioenen. Deze strips voor meisjes zouden dus een super leuke afwisseling kunnen zijn voor ons girly meisje 😍!!

 • Reply
  Linda Van Roy
  8 oktober 2020 at 14:06

  Voor ons Fleurtje. Ze leest graag voor t slapen gaan. Met de deze leuke strips kan ze haar boekencollectie nog aanvullen.

 • Reply
  Britt
  8 oktober 2020 at 14:07

  Wat een leuk pakket! Ideaal voor mijn weinige meisjes (5) in een voor de rest gevulde jongensklas (20) 🙊

 • Reply
  Karen huvaere
  8 oktober 2020 at 14:11

  Hallo, wat een leuk pakket! Mijn dochter zit in 2de leerjaar en begint nu ook strips te lezen, wat zou ze blij zijn moest ze dit pakketje winnen 🤞. En euhm de mama wil ze eigenlijk ook wel lezen hoor😊. Dus we duimen dat we dit wauw pakket winnen👍

 • Reply
  Marian B
  8 oktober 2020 at 14:38

  Echt een leuk pakket! Ik doe heel graag mee voor de meiden (kinderen) in mijn klas, onze klassenbieb kan wel een leuke aanvulling gebruiken. En strips hebben we eigenlijk nog niet.

 • Reply
  Elke
  8 oktober 2020 at 16:00

  Heel leuk! Zou super fijn zijn voor mijn dochtertje (en mijn zoontje zou er stiekem ook veel plezier aan beleven)!

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  8 oktober 2020 at 16:15

  Ik heb 2 meisjes thuis. Een pakket betekent dus: genoeg strips voor elk en geen ruzie over ‘ik wil dat’! ideaal!

 • Reply
  Kelly
  8 oktober 2020 at 16:19

  Ik doe graag mee voor mijn klasje! Het derde leerjaar van de Leonardusschool! Een topklas vol toppers! Duimen maar 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

 • Reply
  Kristel Gubbels-daemen
  8 oktober 2020 at 17:12

  Geweldig voor onze dochter Noor die heel graag strips leest. Hierna willen haar nichtjes de strips ook wel lezen en dan kunnen ze erna hier naar de basisschool en dan hebben er herl veel kinderen nog plezier van.

 • Reply
  Anna Wienen
  8 oktober 2020 at 17:30

  Ik doe graag mee voor mijn nichtje Nikki die zou dat geweldig vinden

 • Reply
  An
  8 oktober 2020 at 18:28

  Heel graag voor mijn 2 nichtjes. Noor zou er nu heel veel plezier aan beleven, en daarna Mien wanneer zij leert lezen. En daarna kan mama Kim ze nog meenemen voor haar leeshoekje in de klas!

 • Reply
  Laura Asscherickx
  8 oktober 2020 at 19:38

  meisjes? Check! Meerdere exemplaren nodig? Check! Leergierig en graag lezen, check! Laat maar komen!

 • Reply
  Vinciane Geurts
  8 oktober 2020 at 20:06

  Vroeger als kind de boekjes van de babysittersclub verslonden. Ze liggen thuis te wachten om door mijn dochter gelezen te worden maar voorlopig vindt ze ze nog niet zo leuk. Stripverhalen daarentegen kunnen haar wel bekoren! Dit zou een hele leuke verrassing zijn voor haar!

 • Reply
  Caroline Nijs
  8 oktober 2020 at 22:14

  Voor mijn dochtertje die nu in het 2e leerjaar zit en super graag leest. Ze is ook jarig in december, dus een extra cadeautje is altijd leuk!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  8 oktober 2020 at 22:49

  Ja leuk, strips lezen altijd zo lekker weg.

 • Reply
  Van Pelt elke
  9 oktober 2020 at 06:50

  De oudste (10) beetje puberen en zou zich volleidg vinden in de strips.
  De jongste (8) krijgen we moeilijk gemotiveerd om te lezen. Onze kasten puilen uit van verschillende boekje/strips/…. misschien dat het zo zou lukken?? Ze zijn beide wel helemaal into dansen, meisjes dingen, avontuur,…

 • Reply
  Patricia Kennes
  9 oktober 2020 at 06:57

  Misschien vinden de meisjes van de klas deze strips aantrekkelijk genoeg om hen te motiveren om te lezen.
  Leesmotivatie voor taalzwakke kids met autisme is een echte uitdaging

 • Reply
  Annick Vanclee
  9 oktober 2020 at 07:07

  Ons dochtertje Lena zit in het 2de leerjaar en leest enorm graag. Onlangs zei ze nog: Ik wil ook eens strips lezen. Met dit pakket zou ze dan ook superblij zijn, zeker als ze weet dat er ook strips van Sisters bestaan, hier kijkt ze graag naar op tv. En al die anderen lijken me ook heel tof voor haar.

 • Reply
  Annelies
  9 oktober 2020 at 07:14

  Dit is helemaal iets voor mijn Josje. Ze leest zo graag strips. Bovendien is ze 22 oktober jarig. Wat zou dat een leuk kado zijn! 🥳🍀

 • Reply
  Kirsten
  9 oktober 2020 at 09:12

  Ja dit zou ik graag willen winnen. Ik ben leerkracht en heb een klas met merendeel meisjes. Deze strips kunnen dan niet ontbreken in de boekenkast!!

 • Reply
  Janet
  9 oktober 2020 at 09:21

  Ik zou dit graag willen winnen voor onze ‘magische boekenclub ‘. 3x per week ná schooltijd hebben we een leesclub. De kinderen zijn erg enthousiast. Deze boeken zouden een mooie aanvulling zijn.

 • Reply
  Renje
  9 oktober 2020 at 10:36

  Bij ons op school zijn heel veel boeken en we zijn dol op lezen. We hebben ook wel strips maar die zijn toch meestal voor jongens…. Dit meiden strippakket zou dus heel erg welkom zijn dus!

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  9 oktober 2020 at 11:47

  Oh wat een leuke wedstrijd! Ideaal voor nichtje haar verjaardag binnenkort. En nadien zal dat bij onze kindjes terecht komen.

 • Reply
  Kim
  9 oktober 2020 at 13:55

  Lijkt me enorm fijn! Doe graag mee voor Ilias en zijn lieve nichtje! ben er zeker van dat ze ze allebei leuk zullen vinden

 • Reply
  Caroline
  9 oktober 2020 at 14:22

  Oh zo leuk! Een mix van strips die mijn dochter al kent maar toch ook heel wat nieuwe! Zou ze geweldig vinden. En mijn zoon leest die ook gewoon hoor, dus dubbel plezier 🙂

 • Reply
  Alex Smith-Lefevre
  9 oktober 2020 at 16:35

  Zowel mijn dochter als mijn zus haar (stief)kindjes zijn dol op strips.
  Het is ook leuk om te zien hoe geconcentreerd ze de strips kunnen lezen i.p.v. hele dagen op een tablet te spelen.

  Er zitten enkele onbekende exemplaren/reeksen tussen dus dat zou altijd leuk zijn om te ontdekken 🙂

 • Reply
  Peetje joan
  9 oktober 2020 at 17:51

  Als boekenjuf ben ik steeds op zoek naar leuke boeken. Dit jaar al mooie aanwinsten, maar strips ontbreken nog in de meeste klasbibs. (behalve K3, Fc de Kampoeien is er wei ig tot geen aanbod) deze strips zouden dus mooie aanvulling zijn.

 • Reply
  Kaneesha
  9 oktober 2020 at 18:10

  Ik ben vanaf dit schooljaar de verantwoordelijke voor het LIST project dat van start gaat op onze Brusselse school. Geen makkelijke taak en al zeker een uitdaging door de tweetaligbeid. Maar ik ben er zeker van dat deze strips een heleboel meisjes hun leesplezier zal aanwakkeren 😉 ! Dus ik duim!

 • Reply
  Veerle Vonckx
  9 oktober 2020 at 18:57

  Hoe leuk, eindelijk eens meisjes in de hoofdrol! In mijn klas liggen Jommeke en Kuifje naast elkaar, maar wat ontbreekt zijn strips met coole meisjes in de hoofdrol. Zien er super leuke strips uit, voor alle lezertjes uit mijn klas!

 • Reply
  Joyce
  9 oktober 2020 at 22:07

  Zou fantastisch zijn om de bibliotheek van onze klas aan te vullen met deze leuke meisjesstrips! Ik kijk er zelf al naar uit om eens een stripverhaal met meisjes in de hoofrol te lezen!

 • Reply
  Alicia Magdelyns
  9 oktober 2020 at 22:19

  Ik ben zelf een grote fan van strips en zelf nog een echt meisje in mijn hoofd ( al lees ik even graag boeken voor jongens). Mama van 2 dochters (een echt meisje en de andere dan net niet) dus bied ik graag alle mogelijke boeken aan. Een strip/boek blijft voor mij top om weg te dromen en te ontspannen. Dat geef ik ook graag door aan mijn leerlingen van de derde graad 😍

 • Reply
  Inse
  9 oktober 2020 at 22:19

  Wauw, wat een leuk pakket voor in mijn klas! De ideale ontspanning na een les of toets.

 • Reply
  Petra
  9 oktober 2020 at 22:57

  Super tof om de kinderen op onze school gelukkig mee te maken! Als logopediste zet ik enorm in op leesplezier en dit pakket zou daar natuurlijk enorm bij helpen!

 • Reply
  Kitty Maes
  10 oktober 2020 at 00:10

  Als juf van een immersieklas, vol met leuke kindjes die graag naar een Nederlandstalige strip grabbelen om op een leuke manier met taal bezig te zijn, doe ik graag mee om zo’n pakketje te winnen voor de klas!

 • Reply
  Lynn Depuers
  10 oktober 2020 at 07:11

  Wat een leuk pakket!
  Ik probeer mijn leerlingen zoveel mogelijk te motiveren zodat ze lezen echt leuk vinden.

  Dit lukt het best goed, doordat ze ieddre vrijdag een strip mogen lezen. Hier kijken ze steeds zo naar uit!
  🍀🍀🍀

 • Reply
  Isolde
  10 oktober 2020 at 07:38

  Super!
  Dit zou heel welkom zijn in mijn klasje om het leesplezier te vergroten.
  Ik ben leerkracht in een school met een kansarm publiek. Zelf investeer ik best veel zodat de klasomgeving zo aangenaam mogelijk wordt, ook in boeken. Zo kwam ik ook bij deze post terecht. De strips zouden een absolute en super toffe meerwaarde zijn voor de kids. Fingers crossed 🤞🏻🥰

 • Reply
  Marilyn Vloeberghs
  10 oktober 2020 at 07:49

  Ik doe graag mee voor mijn dochter en voor onze school. Ik zou ze aan mijn dochter laten lezen om ze nadien in de klasbib van de lagere school in Leuven te zetten waar ik zorgcoördinator ben. De kinderen daar verslinden strips. We hebben gemerkt dat dat de beste manier is om hen aan het lezen te brengen.

 • Reply
  Shanna De Groot
  10 oktober 2020 at 07:55

  Dit zou zo leuk zijn voor de meisjes in mijn klas. Ik sta in een vijfde leerjaar en het lezen is zeer moeilijk te promoten bij hen. Vooral met de voorbije maanden thuis te zitten hebben mijn kids niet zoveel gelezen. Ze hebben de kans ook niet om eigen boeken te kopen. Dit zou een leuke aanzet zijn tot het terug graag beginnen lezen en een mooie uitbreiding van onze boekenkast. Zo kan ik ze een gevarieerd aanbod aanbieden. 🍀

 • Reply
  Monia Aerts
  10 oktober 2020 at 07:57

  Wat een leuke selectie aan strips! De meisjes (en jongens) uit onze klas zouden daar bijzonder gelukkig van worden! Ik wist niet dat er zulke leuke meidenstrips waren! Girlpower! Wij doen dus graag mee met deze Winactie! Dank Standaard boekhandel!

 • Reply
  Astrid
  10 oktober 2020 at 08:23

  Oh wat een leuke winactie!
  Mijn klas zou hier heel gelukkig van worden. Ik werk op een school met heel was kansarmoede. Maar tijdens het leeskwartier verslinden ze strips en kunnen ze even hun zorgen vergeten.

 • Reply
  Stephanie Van Gasse
  10 oktober 2020 at 08:37

  Ik zou heel graag een pakket winnen!
  Ik sta net in het vijfde leerjaar en heb nog maar heel weinig strips in mijn klas. Ik (en mijn kinderen in de eerste plaats) zouden hier heel blij mee zijn.

 • Reply
  Inge Somers
  10 oktober 2020 at 12:10

  Hoe leuk! Ideaal voor de leuke meiden en jongens in mijn klas!

 • Reply
  Sofie Baert
  10 oktober 2020 at 16:15

  Hoewel ik zelf al heel mijn leven een grote boekenliefhebber ben, heb ik de liefde voor strips nog niet zo lang geleden pas ontdekt.
  Ik had geen idéé dat er zoveel verschillende en TOFFE strips zijn, voor elke leeftijd. Heerlijk om als boekenwurm zelfs nu nog dingen te kunnen ontdekken. Mijn dochters van 4 en 6, echte meisjemeisjes en grote fan van Sisters, zouden nogal meesmullen van deze verhalen. Moesten wij dit pakket winnen, kan ik alvast garanderen dat de boeken niet enkel kastvulling zouden zijn. Fingers crossed!

 • Reply
  Mariska
  10 oktober 2020 at 17:03

  In onze lesmethode taal zien en lezen we fragmenten uit sisters…. maar in de dorpsbib vinden we deze strips helaas niet…. wat zouden de kids in mijn klas bljj zijn met dit pakket…. en stiekem lezen de jongens dit ook graag hoor 😉

 • Reply
  Lien
  10 oktober 2020 at 19:38

  Het zou super zijn om zo’n pakketje te winnen voor in mijn klasje 😍 ik ben zelf een grote lezer en probeer de leerlingen zoveel mogelijk te enthousiasmeren voor boeken en strips en met dit pakketje zouden er heel wat leerlingen waarschijnlijk weer een stapje dichter zijn bij (nog) liever lezen!

 • Reply
  Jacqueline van de Manakker
  10 oktober 2020 at 21:24

  Hier een meisje dat stripboeken verslind, zoals ik chocolade haha, dus waag heel graag een kansje voor haar

 • Reply
  Manon en Lenn Megens
  11 oktober 2020 at 00:04

  Wat een super gaaf pakket! Zou echt iets zijn voor onze Lenn. Helemaal gek op strips. Leest nu vooral Donald Duck en Noortje maar wat zou dit een gave aanvulling zijn! Wij doen graag mee!❤️

 • Reply
  Cathelijne
  11 oktober 2020 at 12:41

  Ohh! Mijn tweedeleerjaartje spendeert hele zondagen met haar neus in de boeken! Lezen is het leukste wat er is! (Haar woorden!)
  Dus hoe meer boeken hoe liever! En deze zien er écht iets voor haar uit: voor meisjes met ballen aan hun lijf! PARFAIT!

 • Reply
  katje
  11 oktober 2020 at 16:42

  Geweldig pakket, ideaal om verschillende strips te ontdekken en meer te lezen!

 • Reply
  Helena
  11 oktober 2020 at 18:18

  Met 3 meisjes in huis zou dit pakket heel welkom zijn, ze lezen graag strips en ze leren zo ook eens andere strips kennen

 • Reply
  femke
  12 oktober 2020 at 16:28

  Wat een fantastisch pakket. 🤩Met een dochter die uren in de boeken kan verdwijnen zou dit echt een super cadeau zijn!! 🤞

 • Reply
  Eline Julin
  13 oktober 2020 at 11:26

  Hoi Nathalie, dit is de eerste keer dat ik je website bezoek en ik vind hem echt supergoed!
  Zeer overzichtelijk en zo mooi geschreven allemaal, wauw!

  Ik zou dit pakket graag willen winnen voor mijn nichtjes.
  Enkele jaren geleden (nadat ik de speelgoedkasten letterlijk zag uitpuilen) heb ik besloten om geen spelletjes meer te kopen voor verjaardagen/Kerst/Sinterklaas.
  Ik koop enkel nog educatieve/nuttige dingen, maar dan wordt het natuurlijk moeilijker om nog origineel uit de hoek te komen voor de kids.
  Met dit pakket gaan ze volgens mij zeer blij zijn aangezien ze stilletjes aan de leeskriebels te pakken krijgen (5 en 6 jaar)

  Groetjes
  Eline

 • Reply
  Tina De Schepper
  13 oktober 2020 at 13:00

  Weer zo een mooie actie 🙂
  “Dankzij” Covid hebben mijn meisjes terug stripboeken ontdekt en daar ben ik blij om. Al die blauwe schermen kan echt niet gezond zijn. Leuk om te zien dat er meer en meer reeksen zich tot een specifiek publiek richten.

 • Reply
  Kathleen
  15 oktober 2020 at 18:58

  Ik denk dat de meisjes uit onze klas heel blij zouden zijn met strips speciaal voor hen.

 • Reply
  Vanderwillden
  5 juni 2022 at 21:12

  Het zien er kij toffe strips uit mijn dochter gaat ze geweldig vinden

 • Reply
  Huvaere karen
  6 juni 2022 at 07:51

  Wow, deze zijn super. Mijn dochter zou die zeker lezen. Maar euh de mama ook hoor 😉

Leave a Reply