Unicorns & Fairytales
mamablog
moederschap My life Personal

Hoe gaat het nu met twee kinderen?

Dat de overgang van één naar twee kinderen een aanpassing ging zijn dat wisten we. Je hoort wel vaak mensen zeggen dat van geen naar één zwaar is maar dat twee kinderen wel meevalt. Anderen hoor je dan weer zeggen dat het moeilijk is. Maar dan denk ik: wat doen die gezinnen met meer kinderen dan? En alleenstaande ouders? Maar goed… nu hebben we het hier niet over iemand anders, we hebben het over ons, over MIJ…hoe IK het beleef.

Twee kinderen? Aanpassen!

Man, dat is wel even aanpassen. Wanneer je meerdere kinderen hebt dan besef je eigenijk pas hoe gemakkelijk één kind is. Nee echt… ik ben soms zo blij dat ik even één van de twee bij oma en opa kan laten en met één kind kan terugkeren. Zoveel relaxter. Maar goed, ik hoor het sommigen al zeggen: “Je wou toch twee kinderen?”. Ja natuurlijk, ik wil er zelfs meer! Moest ik het geduld hebben voor meerdere kinderen. Ik zal je alvast zeggen: het is aanpassen.

twee kinderen - unicorns & fairytales

Alles dubbel

Yup, alles dubbel hé. Je hebt dubbel zoveel handen nodig, je doet alles in het dubbel; twee keer eten geven, wassen, aankleden, in bed leggen, verschonen… Je maakt ook dubbel zoveel ruzie met je man (en soms je kinderen). Maar… je krijgt ook dubbel zoveel liefde terug hoor. Alles dubbel 😉

twee kinderen - unicorns & fairytales

Moe

De eerste maanden met een baby zijn altijd de zwaarste. Dan mogen wij nog van geluk spreken dat we gezonde kinderen hebben. Ik mag er niet aan denken wat mensen moeten doorstaan wanneer ze een kind hebben dat gezondheidsproblemen of eender welke problemen hebben. Het kan altijd erger denk ik dan. Ik ben soms zelfs beschaamd als ik weer eens aan het klagen ben. Maar zoals mijn vriend altijd zegt: je moet alles in perspectief zien. Op DEZE moment hebben wij het soms zwaar en dat MAG. Daar is niets mis mee om dat te zeggen, ook al weet je dat er vele ergere dingen in de wereld zijn. En ja, toegegeven, we hebben het soms zwaar. Wij hebben twee pittige kinderen. Vince is 3 en doet het lekker ni en kan soms heel héél aanwezig zijn en Lex is eigenlijk volgens mij ook zo. Of wordt ook zo. (Dat kan ik natuurlijk nu nog niet weten). Hij heeft veel aandacht nodig maar dat geven we met liefde en plezier, aan beiden. De eerste weken met Lex waren redelijk vermoeiend. Veel wenen (krijsen), de borstvoeding die eigenlijk niet goed liep (en ik mijn hoofd) en we hebben nog steeds onderbroken nachten en ik moet zeggen dat het slaaptekort ons beiden geen goed doet. Dagelijks vitten wij (manlief en ik) op elkaar en de gemoederen lopen soms hoog op. Wat jammer is want meestal is dat voor de kleinste dingen die eigenlijk onbelangrijk zijn. Maar ja, de appels vallen niet ver van de boom zeker? Stom hé…

twee kinderen - unicorns & fairytales

Superlieve en leuke momenten

Natuurlijk is het ouderschap niet allemaal kommer en kwel. Integendeel. Het is het mooiste gevoel dat je kan hebben, de liefde voor je kinderen. Wanneer je ze ‘s morgens wakker gaat maken en wanneer ze je opmerken: die ogen die beginnen stralen en de glimlach, de herkenning, de liefde… Hoe moe ik dan ook ben, hoe vroeg het dan ook is… Dan vult mijn hart zich met warmte en toveren ze automatisch een brede glimlach op mijn gezicht. Wanneer ze schaterlachen om iets wat je doet, wanneer ze komen knuffelen, wanneer ze komen uithuilen en zelfs wanneer ze lastig doen.

twee kinderen - unicorns & fairytales

Mama van twee kinderen, twee jongens. Ik ben gewoon een jongensmama. Ik, die vroeger nooit een jongen wou. Ik zit er opgescheept met drie thuis! Eerlijk? I love it. Alhoewel ik soms wel een meisje mis in huis. Misschien toch nog een derde? (nee, dan wordt er iemand anders compleet gek)

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Thijs
  12 juni 2017 at 21:45

  Mooie, eerlijke post Nathalie. Het is inderdaad niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar ook niet in de andere richting. Alles heeft zijn voor- en nadelen. De dag nemen zoals ze komt, zonder bagage naar de dingen kijken en genieten. Niet eenvoudig, ik werk er iedere dag opnieuw aan.

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:43

   Klopt, ik werk er ook aan. Ouderschap is echt niet simpel! hihi. Maar we doen ons best.

 • Reply
  Steph
  12 juni 2017 at 22:18

  Volledig herkenbaar hier! ☺ ook 2 jongens van 3j en 11wkn

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:44

   Oh dat is zeker herkenbaar dan. Ik ben wel blij dit te horen! Soms denk ik: hoe zou het bij anderen zijn?

 • Reply
  Wilmaaa
  12 juni 2017 at 22:34

  Hier word het precies zo ervaren 😉

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:44

   Stiekem wel fijn, zo weet ik dat ik niet de enige ben…

 • Reply
  Roelina
  12 juni 2017 at 23:57

  Heerlijk he, being a boys mom. Maar idd het is zwaar. Maar wat een rijkdom aan de andere kant En dat zie je op de tweede foto van je beide zoons zo goed terug. Goud waard!

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:45

   Ja dat is ook weer waar :-))

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  13 juni 2017 at 10:44

  Met 3 kinderen kom je letterlijk een hand te kort is mijn ervaring : )

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:44

   Hahaha dat kan ik ECHT geloven!

 • Reply
  Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl
  13 juni 2017 at 15:18

  Hahaha, die foto met het dinodekbed is echt te gek! Het is even doorbijten, maar aan het eind van de dag.. is het het allemaal waard.

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:45

   Ja dat is wel hé…

 • Reply
  Jess
  13 juni 2017 at 21:11

  Leuk om eens te lezen. Handig om te weten wat er mij te wachten staat. Die ruzies vind ik nog het ergste. Ik herinner het mij nog zo goed toen Ellie klein was. Terug dat evenwicht zoeken in de relatie, gezin, …

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2017 at 22:45

   Ja die ruzies… ECHT om NIETS!!!

 • Reply
  Daisy Dingen
  14 juni 2017 at 01:34

  Haha leuk om te lezen! Ik wilde ook altijd meerdere kinderen, maar nu ik er 1 heb twijfel ik daar nog wel over hoor 😉

 • Reply
  Ester
  14 juni 2017 at 15:13

  LOL die laatste zin 😀

 • Reply
  Joyce
  18 juni 2017 at 08:17

  Ja dat is heel erg herkenbaar! En wat een tof dekbedovertrek is dat met die dino!

 • Reply
  Michelle Fatima
  21 juni 2017 at 08:00

  Nou Nu’aim is ook zoals de jongens en dat vond en vind ik ook heel zwaar. Nu’aim is een kind dat je continue in de gaten moet houden omdat hij dingen doet die niet mogen. Enja dat mag je best eens zeggen. Ik ben zelfs een beetje jaloers op mama’s met rustige kinderen. Maarja ik mag niet klagen want Soraya was echt een hele lieve baby.

Leave a Reply