Unicorns & Fairytales
diary 91 - unicorns & fairytales
Personal

Ode aan mijn vader

Liefste papa,

 

Gelukkige vaderdag. Al is het eigenlijk elke dag vaderdag, of ‘papadag’ zoals Vince het zou zeggen. Ik heb altijd geweten dat jij veel voor mij gedaan hebt maar wanneer ik je bezig zie met Vince en Lex dan komt het gewoon allemaal terug en dan komt het besef er nog eens bij hoe véél jij gewoon deed. Altijd was (en ben) jij er. Ik herinner me nog de vele spelletjes thuis die je speelde. Kaarten en monopoli waren denk ik mijn favorieten. Toen ik besloot te korfballen was je er ALTIJD. Altijd… altijd. Je was mijn trouwe supporter. Zelfs toen ik geselecteerd was om op hoger niveau te spelen stond je altijd klaar. Elke dag. Je ging altijd mee naar trainingen en je stond trouw aan de zijlijn. Ik denk niet dat je ooit een match gemist hebt.

Als kind was je er maar ook toen ik tiener was. Je bracht me ergens heen en  ‘s nachts kwam je me halen, allemaal zonder klagen en zagen. Papa, ik moet je bewonderen! Ik weet niet of ik dat allemaal zou kunnen zo zonder het eens beu te worden.

En niet alleen voor mij sta je dag en nacht klaar. Je staat ook voor anderen klaar. Iedereen mag hulp aan jou vragen. Ik denk niet dat jij ooit ‘nee’ zegt. Bomma en bompa kunnen ook altijd op jou rekenen. Ik vind dat knap. Echt knap. Je bent één uit de duizend.

En nu, met je kleinkinderen, ben je een fantastische opa. Je bent de grote held van Vince en ik ben er zeker van dat dit voor Lex niet anders zal zijn. Bedankt om mijn kinderen hetzelfde gevoel te geven als het gevoel dat je mij gaf:  warmte, liefde en het gevoel om te mogen zijn wie je bent. Want bij jou kunnen we onszelf zijn. Bij jou kunnen we altijd terecht.

brief aan vince - unicorns & fairytales

Ik hoop echt dat je beseft dat ik je enorm dankbaar ben. Voor alles wat je voor ons al gedaan hebt. Ik hou van jou. Mijn papa en Vince en Lex hun Opaatje. Je bent geweldig. Wij houden van jou. Allemaal.

 

XOXO

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply