Unicorns & Fairytales
IMG 7010 2 - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef
moederschap My life Personal

Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

Ik ben een stresskip. Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n kalm persoon wanneer ik me moet haasten. Ik wil ook niet te laat komen op mijn werk. Daarom moet ik er voor zorgen dat ik mezelf zo weinig mogelijk ‘zorgen’ bezorg tijdens de ochtend. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar al in gegroeid ben. Hoe overleef ik een drukke ochtend, alleen met de kinderen, wanneer manlief niet thuis is? Of wanneer hij wel thuis is maar wanneer het vooruit moet gaan?

Mentaal voorbereiden

Een drukke ochtend overleven doe ik enkel wanneer ik er mentaal op voorbereid ben. Dan ben ik ook veel rustiger omdat ik wéét wat er komen gaat. Als manlief niet thuis gaat zijn omwille van een vroege shift dan moet ik ervoor zorgen dat ik mezelf en twee andere kinderen klaarmaak. Op dat moment lijken minuten seconden te worden. Geen idee hoe dat komt maar de tijd gaat dan twee keer zo snel. Vince laat ik zo lang mogelijk liggen tot 7 uur (al is dit tegenwoordig een utopie en staat hij veel vroeger aan ons bed) en ik denk altijd: als ik zelf opsta om 6uur dan heb ik voldoende tijd om mezelf klaar te maken, de boekentassen te vullen en zelf al te ontbijten. Maar Lex is meestal al vroeger wakker en daar zitten we dan… Ik kan dan niet naar boven gaan om me te douchen omdat hij me dan roept en Vince wakker wordt. Het voordeel is wel dat ik al alles klaarmaak (boekentassen en brooddozen) tijdens dat Lex pap drinkt. Het heeft zo zijn voor -en nadelen. Minder slaap maar meer tijd.

10 originele ontbijtjes voor drukke ochtenden

EB3DCE6E 415E 4775 82A0 25EA4DE13C20 - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

Goed voorbereiden

Een drukke ochtend overleven draait ook rond goed voorbereiden: brooddozen maak ik de dag ervoor al zo goed als klaar, zeker onze gezonde lunchboxen  (enkel het brood of wraps of andere zaken die best niet van de dag ervoor erin gestopt kunnen worden doe ik de ochtend zelf) en ik zorg ook dat mijn haar niet gewassen hoeft te worden op die dagen. Anders duurt het badkamerbezoek wel langer dan 10 minuten. Kledij voor iedereen probeer ik klaar te leggen, brieven voor school zijn ingevuld en weggestoken, schoenen staan klaar, boekentassen ook.

lees ook: een drukke ochtend waar alles ‘nee’ was

DBA7C07F ACBA 4D16 AA6F 690FFCE7E9C1 - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

Binnenkort met de fiets

Het spannendste vind ik met de fiets gaan. Ik ben momenteel met de elektrische fiets van een vriendin aan het rijden. Het bevalt me enorm. Binnen twee weken ongeveer krijgen we onze bakfiets aan en ga ik een elektrisch exemplaar testen. Ik ben erg benieuwd!  Dan moeten we natuurlijk best op tijd vertrekken want we moeten dan eerst Lex gaan afzetten bij de onthaalmoeder.

BF512613 B142 44FE 8469 6FD554841AA5 - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

Samen ontbijten is moeilijk

Het enige ding dat ik écht niet fijn vind is dat we bijna nooit samen ontbijten. Dat gaat gewoon niet. Geen idee hoe anderen dat doen? Vince en Lex vinden het leuk om ‘s ochtends even televisie te kijken (dat deed ik vroeger ook) en hun melk te drinken of boterhammetje op te eten. Hen aan tafel zetten is geen optie, ze eten toch niets dan. Vince is een hele moeilijke eter ‘s ochtends. We krijgen er amper iets in. Of hij nu aan tafel zit of op de zetel… hij heeft geen honger… Maar ach, we zullen, als ze groter zijn, wel momenten hebben dat we wél samen aan tafel zitten, als ze hun ontbijt zelf kunnen nemen.

E2BFE8C1 E34D 40B4 97F6 90EADC7F78F0 - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

Gelukkig helpt hij vaak mee

Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat, sinds we twee kids hebben, manlief na de nachtshift of voor de late shift erg goed meehelpt waardoor ik toch nog rustig kan douchen en mezelf klaarmaken om aan mijn eigen werkdag te beginnen. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor. Het gaat af en toe wel gepaard met gemopper tussen ons beiden omdat hij natuurlijk moe is, maar dat nemen we er dan maar bij 😉 Binnenkort zijn de kinderen wat groter en hoeft hij dit niet meer te doen.

1292BE6C 2751 4220 AB19 D18A5A49A4FC - Hoe ik een drukke ochtend met mijn kinderen (alleen) overleef

De drukke ochtend overleven doen we dus wel hoor… hahaha. Hoe verloopt de ochtend tijdens schooldagen bij jullie? Ontbijten ze goed? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sterre
    4 oktober 2018 at 11:13

    Dankje voor je leuke blog en de tips 🙂

Leave a Reply