Unicorns & Fairytales
moederschap - unicorns & fairytales
moederschap My life

Moederschap… Een drukke ochtend waar alles ‘nee’ was

Er zijn zo van die ochtenden tijdens het moederschap die je liever kwijt dan rijk bent. Vorige week was er zo’n dag. Ik weet het eigenlijk al wanneer ik Vince zijn kamer binnenkom. Hij kan dan heel vrolijk of heel bokkerig zijn. Niet zo tussenin, neen, gewoon altijd zwart of wit. Nou ja, het werd een ochtend om ‘u’ tegen te zeggen.

Moederschap

Moederschap… het is me wat…”Papa kusje geven? “. Oei nee Vince, dat gaat niet want papa slaapt nog. “Papa kusje geven? “. Euh, neen.. “Papa kusje geven?” . Tjah… dan maar afleiden. Ondertussen vloog zijn aap al door de kamer en begon hij wanhopig naar zijn doek te zoeken (hij zat erop). Goed, aap en doek vast en dan naar beneden. “Pap drinken!”  Nog voor mijn voeten de trap raakten om naar bededen te gaan kwam het al: “Ander flesje”. (Even ter verduidelijking: zijn oorspronkelijke fles is stuk. De speen is gebarsten en die spenen zijn maar in 1 winkel te koop, het is nl. een speciale fles. Zie hier. Maar uit de andere fles drinkt hij normaal ook zonder problemen…)  Vince, je weet dat de fles stuk is. “Ander flesje”. Dat ging dan maar door tot de pap voor zijn neus stond. “Nee!”. Geen pap drinken dan? “Nee!” Oké, boterhammetje dan? “Nee!”.  Kom, we gaan nieuwe pamper aandoen. “Nee, geen nieuwe pamper”. GRRR…

(Ik dacht ook bij mezelf NEE!!!) Ik moest namelijk wel gaan werken! Vince ging naar de onthaalmoeder en ik moest op tijd op school zijn. Ik besloot dan maar zijn pap en boterhammen voor zijn neus te zetten en alvast in de douche te springen. Eenmaal uit de douche zat hij nog steeds te mokken. Toen ik uiteindelijk zei dat we écht moesten vertrekken begon hij vrolijk op zijn buik zijn pap op te drinken, op zijn gemakje (hij zat op de zetel). Nadien moest dan aap zijn tanden nog poetsen, schoenen aan, jas aan, alles meenemen… Maar goed, het was gelukt.

Oh nee, normaal gaan we het water van de buurman nog gedag zeggen .Geen tijd! Knorrende Vince! No time, hurry. Eenmaal in de auto kalmeerde hij wel en was er niets gebeurd. Ik kon eindelijk even ademen. Ik was toch nog op tijd op school maar was blij dat deze ochtend voorbij was. Uiteindelijk heeft hij netjes zijn boterhammen bij de onthaalmoeder opgegeten en was ik natuurlijk in alle haast zelf mijn lunchpakket vergeten…

Ik dacht bij mezelf… als ik dit al heb met maar 1 kind, hoe doen ouders dat dan met meerdere kids?

 

Hoe organiseren jullie de ochtend als je er alleen voorstaat ? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ellen
  3 juni 2016 at 07:48

  Ik start volgende week weer net werken en niet dan voor het eerst met onze 2 kinderen alleen opstarten en ze wegbrengen. Ik weet nog niet hoe dat gaat aflopen.. ?

  • Reply
   Nathalie
   13 juni 2016 at 08:52

   Laat het me zeker weten….

Leave a Reply