Unicorns & Fairytales
moederschap My life Ontwikkeling

Lien vertelt: de ideale wereld MET kinderen

Een ideale wereld bestaat niet, laat staan eentje met kinderen. Geef toe, we horen het onszelf toch regelmatig denken. En toch,…door juiste, haalbare verwachtingen te stellen voor onszelf én onze kinderen kunnen we deze wel zo ideaal mogelijk maken.

 

‘Onthaasten’ , ‘stress vermijden’, ‘wat hooi van die vork gooien’, ‘die lat wat lager leggen’…, we lezen er alles over.
Voor onze kinderen is dit allemaal even belangrijk, misschien nog wel belangrijker. Kinderen hebben tijd en ruimte nodig om iets te leren, om te groeien, om te mogen falen, om te vallen en weer op te staan, om tot rust te komen, om te genieten.

Wat we doen, hoe we iets doen, wat we zeggen en hoe we in het leven staan, geldt als onmiddellijk voorbeeld voor hen en hier moeten we ons dan ook meer bewust van worden. Uiteraard gaat dit niet allemaal vanzelf, het vraagt tijd, energie en engagement maar zorgt op het einde van de rit wel voor fijne, zelfstandige en gelukkige kinderen. Iets wat we toch allemaal willen?

Streven naar een gezin als veilige en vertrouwde thuisbasis waar iedereen tot rust komt en zichzelf kan zijn is hierbij een must. Tijd nemen om op een juiste manier te communiceren ook. Akkoord, we leven in een prestatiegerichte maatschappij maar dat ‘presteren’ kan enkel als we goed in ons vel zitten. Een kind moet vooral kind zijn, op zíjn tempo en met zíjn eigenheid.

Een gelukkig kind is een gelukkige ouder en vice versa.
De ideale wereld nabij….

 

Liefs, Lien.

IMG_5380

Mijn naam is Lien De Vleesschauwer en ik ben opvoedingscoach. Als moeder van twee zonen heb ik zelf uitgebreide ervaring met het opvoeden van kinderen. Daarnaast heb ik jaren werkervaring als leefgroepbegeleider, leerkracht en coördinator in het buitengewoon onderwijs waardoor ik veel bagage heb over verschillende opvoedingsvragen. Ik ben onder meer gespecialiseerd in het aanpakken van gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Ook het concept van Triple P (Positive Parenting Program) behoort tot mijn expertise: dit programma spitst zich toe op het ontwikkelen van positieve relaties tussen ouder en kind, maar ook op het ontwikkelen van vaardigheden en gedrag.
Ik wil mijn ervaring omzetten in waardevol advies voor gezinnen met vragen over opvoeding. Het aanleren van structuren en strategieën en een efficiënte communicatie tussen gezinsleden creëren een betere gezinssfeer. Ik zorg steeds voor een aanpak die zowel op maat is voor de ouders als voor de kinderen. Ik spits mij vooral toe op coaching voor gezinnen met kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Voor meer informatie kan je altijd een mail sturen of een kijkje nemen op haar website.

www.opvoedingscoachaanhuis.be
www.mybodyandsoul.be

[email protected]

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply