Unicorns & Fairytales
boeken voor meisjes - unicornis & fairytales
Boeken kinderboekenseries Leesboeken My life Winactie & Give away

Leuke boeken voor grote en kleine meisjes! & WIN

Op mijn blog zal je voornamelijk unisex boeken vinden omdat ik zelf twee zoontjes heb, maar deze te gekke meisjesboeken (maar niets of niemand houdt jongens tegen ze te lezen uiteraard…) vond ik zo leuk dat ze een plekje verdienen hier op de blog. Boeken die ik gerust cadeau wil geven aan mijn klas of aan nichtjes , vriendin die meisjes hebben… of jongens die misschien liever meisje willen zijn. Alles kan en alles mag! 

Boeken voor meisjes

Ach, misschien ben ik wel verkeerd om te zeggen dat het enkel boeken voor meisjes zijn. Maar toch, sommige van deze titels gaan echt wel over een meisjeslichaam en dan heb je er wel eentje nodig natuurlijk. Ook jongens en genderneutrale mensen mogen dit lezen. What’s in a name hey?

Leesboeken voor grote meisjes?

Sommige meisjes houden niet van roze

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Dit boek gaat over liefde, vriendschap, zelfbeeld, school en andere dingen in het leven.Het boek is geschreven door de twintigjarige Christina De Witte (uitgeverij Van Halewyck), die haar boek begeleid met comics. Haar figuurtje Crostin krijgt dan ook de hoofdrol in haar boek. Het comic figuurtje geeft grappige en ophelderende antwoorden over bepaalde levensvragen waar jonge meisjes, tieners, mee worstelen: hoe kan ik gezond eten, wat gebeurt er in mijn lichaam, wat moet ik doen met een gebroken hart en hoe kan ik van mezelf leren houden? Er staan beauty hacks in, tips hoe om te gaan met online conflicten en gewoon… leuke en oprechte vragen die ik me zelf soms nog altijd stel. Dit boek MOET je gewoon aan je tiener geven. Ze gaan er sowieso blij mee zijn!

 

Fille Folle

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Eentje in dezelfde lijn als hierboven beschreven. Een boek voor meisjes met als index de 10 geboden voor meisjes. Zonder taboe, gewoon recht voor de raap. Door Ilona Lodewijckx en Aurike Quintelier wederom van uitgeverij Van Halewyck. Een ideaal boek voor meisjes in de pubertijd. Over menstruatie, masturbatie, sex, over jezelf graag zien, etniciteit, anders zijn en alle andere onderwerpen die moeilijker bespreekbaar zijn omdat je je zou schamen of zoiets… Een boek dat je aan je dochter geeft voor haar 15e verjaardag ofzo, best stiekem en die er dan ook heel blij mee gaat zijn. Een boek waar tieners een antwoord krijgen op vragen die moeilijk te beantwoorden zijn door ouders… nou ja, voor sommige ouders misschien. Wat ook niet erg is natuurlijk. Dit boek wordt hun beste vriendin…

 

lees ook: De leukste kinderboekenseries voor kinderen & WIN

 

Leesboekenseries voor (kleinere) meisjes

Olivia. Mijn geheimen. Mijn nieuwe beste vriendin (7+)

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Dit leesboekje is mega leuk om te lezen. Het is geschreven in dagboekvorm en leest erg vlotjes. Geen lange zinnen, maar ook leuke tekeningen en notities. Alsof je echt in iemand zijn dagboek aan het lezen bent. Ik zou dit als kind geweldig gevonden hebben en in één ruk uitlezen. Ik ben er zeker van. Het gaat over Olivia, die verhuist naar een kamer op zolder en kan zien in de tuin van haar vroegere beste vriendin. Die is verhuist en er woont nu iemand nieuw. Ze hebben 3 kinderen. Twee jongens en een meisje. Dat nieuwe meisje zit bij Olivia in de klas en doet nogal rare dingen. Ze begint het allemaal op te schrijven en wil weten waarom Matilda putten graaft in de tuin. Uiteindelijk komt ze te weten waarom…  Maar dat moeten de lezertjes zelf ontdekken. Ik raad het boek aan en ik ben 100% zeker dat dit boek vele jonge lezertjes zal bekoren. Het tweede boek van de serie is ook al in de maak dus dat wordt geduldig (of ongeduldig) afwachten!

De avonturen van Isabella Maan (7+)

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Deze serie gaat over een meisje dat half vampier en half fee is. De cover met roze glitters belooft al veel goeds. Het boek dat wij recenseren is Isabella en het spookkasteel. Voor het lezen van het boek krijg je zicht op de personages van het boek aan de hand van een stamboom. Het verhaal gaat als volgt: er is een schooluitstap naar een kasteel. Haar vrienden van de klas denken dat het er spookt en ze wil graag haar vrienden geruststellen. Ook haar papa gaat mee naar het kasteel als vrijwilliger. In de bus praten de kinderen over de spoken die er wel eens zouden kunnen zijn en dat ze bang hebben. Een jongen heeft zelfs ‘spokenspray’ gemaakt. Uiteindelijk komen Isabella en gaar vader toch een spook tegen. Zijn naam is Oscar 😉 Echter, hij is ZELF bang dat niemand hem aardig gaat vinden. Ze willen graag iedereen overtuigen dat het een lief spook is en verkleden hem als ridder en nemen hem mee onder de kinderen. Die leren Oscar zo beter kennen en vinden hem vriendelijk en lief. Nadien toont hij zijn ware gelaat en zijn de kinderen niet bang van hem als spook en hij ook niet meer van de kinderen. Hij gaat mee met Isabella en haar vader en mag bij hen komen wonen.

 

 

WIN WIN WIN WIN

boeken voor meisjes - unicornis & fairytales

Ik mag twee leuke boeken voor meisjes weggeven: een exemplaar van zowel Isabella Maan en Olivia! Joepie!

 1. Laat weten voor welk(e) boek(en) dat je meedoet.
 2. Deel als je wil deze blogpost op je eigen sociale media of tag een vriend via Facebook
 3. Pin bovenstaande afbeelding als je zelf Pinterest hebt!

 

WINNAAR IS CLAUDIA DIEPENDAAL

 

Schrijf je in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels

* indicates required


XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  Betti Scheringa
  21 maart 2019 at 07:11

  De avonturen van Isabella Maan en Olivia. Mijn geheimen. Mijn nieuwe beste vriendin doe ik graag voor mee

 • Reply
  Tineke gielen
  21 maart 2019 at 07:15

  Ik ken de boeken (nog) niet, maar ze lijken Me super cool! Mijn dochter van 7 zal ze beiden de max vinden, dus wij doen graag mee voor om het even welk. Stuur maar op waar je vanaf wil 🙂

 • Reply
  elisabeth maria martina
  21 maart 2019 at 07:30

  mijn kleindochter zou heel blij zijn met isabella maan en olivia
  haar beste vriendinnetje heet ook zo
  zal ze vast te gek vinden

 • Reply
  Kristel Gubbels-daemen
  21 maart 2019 at 07:37

  Olivia lijkt me erg leuk voor ons nichtje Liz. Ze kan al lezen en dit boek lijkt me erg leuk voor haar. Ze is bijna jarig en lijkt me leuk om haar hiermee te verrassen

 • Reply
  Selina
  21 maart 2019 at 08:07

  Oh wat lijken ze mij leuk zeg!! Olivia en Isabella maan lijkt ons echt super leuk!! Ik doe dus graag mee voor mijn meiden!

 • Reply
  Nancy
  21 maart 2019 at 10:03

  Ik doe heel graag mee voor het toepasselijke boek ‘Olivia Mijn geheimen’. Mijn dochter van 8 moet ik aanporren om te lezen. Ik heb een vermoeden dat ze hierin zeer graag zal lezen. Ziet er een super tof boek uit. Bedankt voor de actie!

 • Reply
  Marianne V
  21 maart 2019 at 10:21

  Zo leuk!
  De dochter zou die van Isabella Maan wel heel leuk vinden. Ze is nu geïntrigeerd door geesten, monsters, spoken, vampieren enz…

 • Reply
  Sharon de Ridder
  21 maart 2019 at 11:37

  Voor mijn bijna 7-jarige dochter maak ik graag kans op Olivia! Ze leest(nog) niet zo graag, dus ik hoop dat Olivia haar laat zien dat lezen echt leuk kan zijn!

 • Reply
  Trotsema fati
  21 maart 2019 at 11:39

  Ik doe graag mee voor De avonturen van Isabella Maan en Olivia Mijn geheimen voor mijn 8 jarige dochter

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  21 maart 2019 at 15:07

  Alweer zo’n leuke actie.
  Ik doe graag mee voor mijn nichtje en maak graag kans op het boekje Olivia. Mijn geheimen. Mijn nieuwe beste vriendin

 • Reply
  Marian B
  21 maart 2019 at 15:33

  Beide boeken me lijken me erg leuk voor school. Heb geen voorkeur, doe wel graag mee 😉

 • Reply
  Kris10
  22 maart 2019 at 09:20

  Metekindje Marloes zou zeker blij zijn met 1 van de boeken!

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  22 maart 2019 at 14:47

  Ik doe graag mee voor het boekje over Olivia voor mijn kleine boekenwurm van het eerste leerjaar. Ze is zo in de ban van lezen, nog meer dan ik had durven hopen.

 • Reply
  donna
  23 maart 2019 at 16:27

  Wij doen graag mee voor het boekje over Olivia. Ik heb een leesgrage dochter die een vriendinnetje heeft met de naam Olivia. Ze gaan dat allebei fantastisch vinden! Het is fijn om op de blog zoveel leestips te krijgen! Ik heb al veel inspiratie voor volgende cadeautjes.

 • Reply
  Patricia
  24 maart 2019 at 06:17

  Onze oudste dochtertjes van 6 (bijna 7) en 8 jaar oud zijn dol op lezen. Wat zouden we graag 1 van deze leuke boeken willen winnen om tijdens de meivakantie heerlijk in het zonnetje te kunnen lezen! Wij wagen heel graag een kansje!

 • Reply
  Claudia Diependaal
  27 maart 2019 at 22:35

  GE-WEL-DIG ik doe heel erg graag mee voor ons nichtje Sophie!

 • Reply
  Nele V
  28 maart 2019 at 11:19

  Tof zo’n boekje voor mijn meisje! Doordat onze oudste een jongen is hebben we voornamelijk boekjes over auto’s en dino’s, het zou leuk zijn om ook eens een boekje voor de dochter te hebben. Voorkeur voor Olivia.

 • Reply
  Jolijn
  30 maart 2019 at 21:06

  Olivia lijkt me heel leuk, ik maak graag kans!

 • Reply
  Tamara
  2 april 2019 at 20:11

  Het boek van Olivia voor Olivia :)!

 • Reply
  Nelly
  2 april 2019 at 20:58

  Olivia, mijn geheimen, lijkt me leuk.

 • Reply
  Oma Will
  3 april 2019 at 12:35

  Graag doe ik mee voor “Isabella Maan” voor mijn kleindochter.
  Ik heb geen facebook meer om privéredenen , maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.

 • Reply
  Nathalie Buttiens
  7 april 2019 at 21:36

  Ik doe graag mee.

Leave a Reply