Unicorns & Fairytales
WOM Brussel - unicorns & fairytales
museum My life Op stap uitstappen uitstappen binnen

Uitstap tip // World of mind in Brussel

Wij gingen in een vakantie naar het WOM in Brussel. World of mind. Mijn zoons zijn enorme fan van illusies en goochelen dus toen ik hen vertelde dat we een daguitstap gingen maken sprongen ze een gat in de lucht. Het was dan ook en heel toffe uitstap.

Illusies in het World of Mind (WOM) in Brussel

Het WOM (world of mind) vind je Brussel, in Tour & Taxis. Heel dicht bij de Foodmarket. In de buurt heb je ondergrondse parkings waar je auto veilig kan staan. Bij het boeken moet je een tijdslot kiezen. Je kan ook ter plaatse tickets kopen maar als het dan heel druk is kan het zijn dat je moet wachten. Bij ons bezoek was het rustig en dat was fijn. We konden alles uittesten. Je bent toch zeker meer dan een uurtje zoet.

Er zijn lockers en er is een toilet. Lekker handig met kinderen. Ook krijg je een boekje mee volgens leeftijd als je kinderen hebt die graag dingen invullen. Onze kinderen waren zo druk bezig met alles te ontdekken dat ze nadien de boekjes zijn vergeten. Helaas. Want er staat ook wel fijn uitleg in.

Onze kinderen vonden de illusies geweldig in het World of mind. Ze namen ook de tijd om alles te lezen. Wil je graag alle informatie achter deze illusie weten dan kan je de QR code scannen. Daar wordt alles goed uitgelegd. Ook vind je in de ruimtes verschillende video’s over de verschillende zintuigen. Zo leer je meer over de zintuigen, uitgelegd door een neurowetenschapper. Heel educatief en toch entertainend.

De illusies waren ook echt interessant. Sommigen was ik al eens tegengekomen maar het merendeel van de illusies zag ik nog niet, wat het dan ook weer de moeite waard maakte. Op verschillende plekken kon je ook leuke foto’s maken met een optische illusie. Very nice!

Foodmarket

Na ons uitje in het WOM in Brussel gingen we even iets drinken en eten in de grote prachtige Foodmarket. Ook echt de moeite om eens gedaan te hebben. Onze boterhammen verdwenen dus gewoon terug in de rugzak want pasta en burgers zijn aanlokkelijker natuurlijk. Het is er mooi aangekleed en je kunt kiezen uit verschillende eetstandjes. Voor ieder is er wat wils. Je scant er een code, betaald en je krijgt een SMS als je eten of drinken klaarstaat. Zeer handig en efficiënt. Wij genoten alvast van ons uitstapje en trokken nadien verder door Brussel.

Combineren

Omdat het bezoek aan het WOM in Brussel niet zo heel lang duurt (afhankelijk van jouw interesse) combineerden wij onze uitstap met nog een andere activiteit in Brussel. Wij moesten namelijk langer dan een uur rijden en dan vind ik het best jammer dat het maar voor eventjes is. Wij gingen dus ook nog naar het Kindermuseum.

Nog meer uitstap tips

Een leerrijke uitstap naar Hidrodoe in Herentals

Zin in een lekkere, euh leuke uitstap? Ben je al in het chocolademuseum geweest?

De ontdekfabriek is de ideale STEM uitstap voor kinderen die graag bricoleren

Crossen en rijden in de VROEMfabriek! Een unieke uitstap…

Beleef het verleden met deze educatieve uitstappen naar musea voor kinderen

Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen

Enfin, wij hadden weer een leuke dag in de vakantie, het WOM in Brussel is een aanrader voor groot en klein! Voor meer info en tickets kan je op hun website zien.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply