Unicorns & Fairytales
kindermuseum Brussel - unicorns & fairytales
Fantasie museum My life Op stap Spelen uitstappen uitstappen binnen

Uitstap tip // Kindermuseum in Brussel

Als ouder, onderwijzer en auteur van een boek over SPELEN is het altijd een genot om kinderen te zien glimlachen terwijl ze leren en plezier hebben. Wij brachten een bezoek aan het Kindermuseum in Brussel, en het was een ervaring om nooit te vergeten. Ze zetten op zulke mooie aspecten in.

Het kindermuseum in Brussel

Bij aankomst in het Kindermuseum werden we begroet door een kleurrijke gevel en speelse ontwerpen, wat meteen de nieuwsgierigheid van de kinderen opwekte. Het museum ademde een sfeer van ontdekking en avontuur uit, wat onze verwachtingen meteen deed stijgen. Ik zag veel lachende gezichten en ik zag al heel veel kinderen gewoon DOEN. Spelen en heel veel fantasie gebruiken. Iets wat ik zelf enorm belangrijk vind. Het lijkt een beetje op een groot herenhuis en je hebt er ook een speeltuin aan. Leuk als het goed weer is en de kinderen even buiten willen razen.

Verschillende zaaltjes

We kregen bij het binnenkomen uitleg en een plannetje. Elk zaaltje heeft zijn ‘topic’ en het is eigenlijk allemaal gebaseerd op zich goed voelen, samenleven en opgroeien. Hoe mooi is dat? Op onderstaand plannetje kan je de verschillende thema’s bekijken in het Kindermuseum . Er zijn in dat zaaltje enorm veel activiteiten die kinderen kunnen doen. Ze kunnen zich laten gaan in rollenspelen, educatief zijn door activiteiten te doen, creatief zijn door dingen in te vullen, te bouwen of te puzzelen… Het is echt een paradijsje voor jonge kinderen!

kindermuseum Brussel - unicorns & fairytales
kindermuseum Brussel - unicorns & fairytales

Workshops

Doorheen de dag zijn er enkele workshops in het Kindermuseum die je als kind kunt volgen. Je mag er twee kiezen. Je hebt een knutselworkshop, kookopdracht, je kan bouwen, een theaterinitiatie volgen en een sprookjesworkshop volgen. Wij kozen het knutselen en het koken. Onze kinderen waren er iets te oud voor maar kleine kinderen zouden dit geweldig vinden. Ik zag ze stiekem tijdens het knutselen wel genieten.

Het Kindermuseum is ideaal voor klassen

Uiteraard bekijk ik elk uitstapje ook met leerkrachtenbril. Ik zou hier met kleuters en basisschool zeker heen gaan. Voor scholen hebben ze een specifiek programma. Aan de activiteiten te zien is het erg waardevol. Ben je dus leerkracht in een school in de buurt van Elsene, dan zou ik hier toch eens een kijkje komen nemen als ik van jou was.

Voor meer info: bezoek de website van Het Kindermuseum

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply