Unicorns & Fairytales
tetris hack gezin - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling

Krijg dingen gedaan van je kinderen met deze Tetris hack

Ik zag hem voorbij komen in een van de Facebook groepen die ik volg. Ik vond het een geniaal idee. Het komt ergens van Pinterest, maar iedereen vult het in hoe hij of zij wil. Deze Tetris hack om taakjes gedaan te krijgen van je kinderen zorgt dat het leuk wordt. Extra motivatie is altijd fijn. Je kan het ook inzetten voor andere zaken, zelfs in je klas!

(Huishoud)taakjes voor kinderen

Iedereen kent het oeroude spelletjes Tetris waarschijnlijk wel. Nou, je kan dit inzetten bij de taakjes in het huishouden voor kinderen. Welke huishoudelijke taakjes dat allemaal kunnen zijn kan je lezen in dit artikel: Welke (huishoudelijke) taakjes kan je aan je kinderen geven? Geloof me vrij, je kan de verantwoordelijk al vrij snel bij kinderen leggen. Ze moeten immers leren dat het huishouden en zaken op orde houden teamwork is. Opruimen van hun EIGEN speelgoed bijvoorbeeld, daar begint het al mee. 

Om de kinderen te motiveren is deze Tetris hack wel echt kei leuk. Elke keer er een taakje klaar is mogen ze een vakje naar beneden laten gaan en kleuren. De regels daarbij kan je zelf verzinnen natuurlijk. Wat als ze een lijn vol hebben? Of moeten ze er 4 vol hebben? Jij beslist. Of nee beter: jullie beslissen samen! Extra schermtijd? Een activiteit? Een hapje? Een centje om te sparen? Misschien kan je eens een gezinsvergadering plannen (bij grotere kinderen) ? 

houten winkeltje pimpen - unicorns & fairytales

Dé tetris hack: hoe doede da? 

Wel, deze Tetris hack is easy peasy in gebruik!

 1. Download de gratis printable (klik op de afbeelding)
 2. Pas de taakjes en namen aan voor jouw gezin. Waar wil jij op inzetten?
 3. Hang hem aan de koelkast of op een handige plek waar hij goed in het zicht hangt 
 4. Leg er kleurtjes bij 
 5. Spreek beloningen af 

 

tetris hack gezin - unicorns & fairytales

 

Enkele gezinsregels 

Spreek natuurlijk op voorhand enkele goede regels af voor deze Tetris hack. Bijvoorbeeld: wanneer mogen ze een blokje kleuren? Mogen ze de blokjes draaien? Mogen ze beiden een blokjes kleuren als ze het samen doen? Enz… 

Wij kregen deze Tetris door van Irene Van Peperstraten, waarvoor grote dank! We pasten het document aan naar taakjes die wij hier thuis willen stimuleren. Heb je meerdere kinderen ? Dan kan je jezelf weglaten of meerdere vakjes afdrukken. Ik ben zo benieuwd naar jullie ervaringen! 

Andere mogelijkheden 

 • in de klas gebruiken bij groepsopdrachten 
 • beloningssysteem 
 • verschillende educatieve opdrachten / lesonderwerpen
 • sportoefeningen 

Pin it 

tetris hack - unicorns & fairytales

 

Waarvoor zou jij deze Tetris hack gebruiken? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Joke
  4 februari 2021 at 13:56

  Wat leuk en origineel!

 • Reply
  Saskia
  9 februari 2021 at 07:36

  Oh deze sla ik op voor als Noa ouder is, leuk!

Leave a Reply