Unicorns & Fairytales
prentenboeken tips - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand Leesboeken My life voorleesboeken

5 wondermooie boeken #3 : voorleesboeken

Vandaag schotel ik je 5 toffe leesboeken / voorleesboeken voor. Ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar ongeveer. Natuurlijk kunnen deze boeken zelf gelezen worden. Wat vond ik het vroeger altijd fijn om samen met mijn tante in de zetel te ploffen en te luisteren naar heerlijke verhalen. Ook geweldige boeken om in de klas aan je leerlingen voor te lezen. 

1. Het grote voorleesboek over verdwenen sokken

Het moest er van komen: een boek over verdwenen sokken. Een fenomeen dat wij allemaal wel kennen denk ik… Deze keer kan je mee fantaseren over die sokken die hun eigen leven gaan leiden want … met dit voorleesboek kom je te weten wat de sokken doen. Het verhaal gaat over Kleine Bee. Er verdwijnen steeds vaker sokken bij haar thuis, waarna er eenzame sokken overblijven. Volg de wonderbaarlijke avonturen van tien ontsnapte sokken uit de wasmachine van kleine Bee. De sokken trekken de wijde wereld in en worden detectives, muizenmoeders en zelfs filmsterren. Hilarisch! Kinderen gaan nooit meer hetzelfde naar sokken kijken… en jij ook niet. 

LESTIP: je kan met oude sokken leuke sokpoppen maken na het lezen van het boek. Welke sok hebben ze gemaakt? 

Je vindt het boek hier

 

2. De dromendief 

Ik hou zelf heel erg van dromen. Ik kan zo van die levendige dromen hebben waarbij ik wéét dat het een droom is. Dan neem ik meer risico’s. Of… soms komen er bekende mensen langs. Die geef ik een dikke knuffel. Nio houdt van dromen. Want in dromen kan alles. Als hij op een nacht uit een droom wakker schrikt, ziet hij dat er iemand in zijn tuin rondloopt. Hij heeft te maken met een dromendief en Nio besluit achter hem aan te gaan. Onderweg komt hij nog veel meer gestolen dromen tegen. Zo beleeft Nio veel avonturen. 

De hoofdstukjes zijn niet te lang en zijn vergezeld van zwart-witte leuke prenten. Ideaal voor het slapengaan! 

lees ook: Zo zag ons avondritueel eruit met een kind van 4 en een peuter van 1,5

Je vindt het boek hier

 

3. Er was misschien eens…

Dit is een boek met 20 verhalen in die misschien ooit echt gebeurd zijn. Misschien ook helemaal niet… wie weet? Heel fijn om te raden of het wel of niet gebeurd is. Na het omslaan van de pagina kom je dan te weten of jij juist was. In dit boek kom je vanalles te weten. Het zit bomvol weetjes. Dit boek is een pareltje en superhilarisch. Je gaat genieten om deze verhalen voor te lezen aan kinderen en ze dan nadien te vragen of het nu wel of niet gebeurd is. Bovendien komen ze ook nog wat leuks te weten. Ideaal om te beginnen filosoferen met kinderen…. 

lees ook: Tips om te gaan filosoferen met kinderen

Je vindt het boek hier

 

4. Verhalen uit de Moominvallei 

Dit boek is een verzameling van 3 klassieke Moominverhalen, gebaseerd op het originele werk van Tove Jansson. Tove Jansson is  ’s werelds bekendste Finse schrijver. De originele verhalen over de Moomins zijn vele keren herdrukt. Daarnaast zijn er wereldwijd Moominwinkels, is er zelfs een Moominpretpark en zijn er  films en tv-series gemaakt. Maak in dit rijkgeïllustreerde voorleesboek kennis met de fantasierijke en tijdloze verhalen van Moomin, die nu speciaal voor een jongere leeftijd bewerkt zijn. De Moomins wonen met de hele familie in het magische landschap, de Moominvallei. Helemaal afgesloten van de moderne wereld, in de idyllische vallei beleven ze grootse avonturen. Maak kennis met hen en hun nieuwe vrienden. Je kan de personages van het boek hier terugvinden. 


Je vindt het boek hier

 

5. Max en Millie spelen op het pleintje 

In dit tweede boek van deze serie beleven Max en Millie nieuwe avonturen op het pleintje. De verhaaltjes zijn kort genoeg om voor het slapen of tijdens de schooldag tussen lesjes voor te lezen. Max en Millie zijn circusacrobaten, hebben een geheime hut, verstoppen zich in een pashokje, foppen mama, halen een 1 aprilgrap uit met papa, gaan met opa naar carwash en bakken koekjes voor het Suikerfeest van Mouna en Omar. Kortom: herkenbare situaties voor kleuters. 

Je vindt het boek hier

Nog meer voorleesboeken

Ik maakte eerder al een artikel over voorleesboeken. Die kan ook heel interessant zijn als je samen met je kind wil genieten. 

Pin it 

prentenboeken tips - unicorns & fairytales

 

XOX0 Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply