Unicorns & Fairytales
zwanger tijdens zomer - unicorns & fairytales
My life Personal zwangerschap

Zwanger tijdens de zomer ? Hier zijn enkele nuttige tips

Als je zwanger bent in de zomer kan je maar beter je voorzorgsmaatregelen nemen. De zon schijnt feller, het is warm en naargelang je aantal weken zwanger kan dit wel eens zwaar worden. Ik ben 14 weken zwanger maar toch heb ik al enkele tips bewaard die ik graag met jullie deel. 

De juiste zonnecrème

Je hebt meer pigment in je huid als je zwanger bent. Danku hormonen. Denk maar aan die streep tussen je navel en schaambeen en de verkleuring van je tepels. Je kan dan sneller bruin worden of sproeten krijgen maar ook last hebben van het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’. Dat zijn pigmentvlekken op het voorhoofd, bovenlip, kin of nek. Na de bevalling verdwijnen ze wel weer maar ik zou het toch niet graag krijgen. Daarom is het beter om direct zonlicht te vermijden. Ook gebruik je best een zonnecrème met hoge beschermingsfactor of zoals mij… een speciale zonnecrème voor zwangere vrouwen. Ik heb INNA CARE ontdekt: een zonnecrème met hoge factor die je beschermt tegen een zwangerschapsmasker. Bovendien makkelijk aan te brengen, uit te smeren en het heeft een lekkere geur. Verkocht! Ook de aftersun heeft een heerlijke geur. Meer over Inne Care. 

FullSizeRender 1817

FullSizeRender 1819

 

Leg je af en toe neer

Tijdens warme dagen kunnen je voeten extra opzwellen. Ook omdat je meer vocht vasthoud tijdens je zwangerschap. Ga met je voeten omhoog liggen, neem een verkoelend voetbad en pas op met het eten van teveel zout. Doe ook af en toe een dutje. Het kan zijn dat je slechter slaapt als je al een dikke buik hebt. Doe overdag (in de schaduw of op een koele plek) een slaapje.

zwanger tijdens zomer - unicorns & fairytales

Draag luchtige kleding

Draag luchtige kledij tijdens warme dagen: katoen of linnen werkt het beste tegen het zweten. Bovendien is het leuk om een jurkje te dragen in plaats van zwangerschapsbroeken en shirts/truien.

Voldoende drinken

Net zoals iedereen moet je voldoende drinken. Liefst water natuurlijk. Je verliest op warme dagen meer vocht. Tijdens je zwangerschap heb je een hogere temperatuur en zal je misschien vaker last hebben van hoofdpijn en misselijkheid. Drink op erg hete dagen zeker 2,5 liter water doorheen de dag. Water beu? Neem dan een cocktail, een fruitsapje, smoothie of infused water? Ik ben ook superblij met mijn nieuwe Sodastream en mijn vele nieuwe smaakjes. Zo kan ik heerlijke drankjes maken!

FullSizeRender 1807

Afkoeling

Neem een een douche, leg een nat washandje op je voorhoofd, neem een verfrissend voetbad of sprenkel wat water over je heen. Het is leuk om even afkoeling te zoeken. Ga zwemmen. Dat is immers ook leuk omdat je dan even gewichtsloos bent en het gewicht van je buik niet hoeft mee te zeulen. Je hebt trouwens heel mooie zwangerschapsbadpakken of bikin’s. Neuf Mois Belle is een online winkel die ik vond tijdens het surfen naar kledij.

 

Hebben jullie nog tips? Ik hoor het graag.

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 juli 2016 at 11:07

  Ik weet nog dat ik hoogzwanger naar het zwembad ging in een hittegolf. Eindelijk was het koel en hoefde ik mijn zwangere gewicht niet meer te dragen. Ik heb heerlijk gedobberd.

  • Reply
   Jess
   20 juli 2016 at 14:08

   Ik ook, heerlijk, was ook de eerste keer dat ik zwom met een zwangere buik. Uniek gevoel.

 • Reply
  Margriet
  22 juli 2016 at 15:56

  Nu 36 weken zwanger en sinds het zo heet is heb ik erg veel last van gezwollen voeten. Echt heel vervelend. Zwemmen vind ik ook echt heerlijk.

  • Reply
   Nathalie
   24 juli 2016 at 20:03

   Van gezwollen voeten heb ik nooit last gehad… Kan me voorstellen dat dit niet leuk is

Leave a Reply