Unicorns & Fairytales
chocolademuseum Antwerpen - unicorns & fairytales
museum My life Op stap uitstappen

Zin in een lekkere, euh leuke uitstap? Ben je al in het chocolademuseum geweest?

Wanneer je in Antwerpen bent is het zeker de moeite om Chocolat Nation te gaan bezoeken. Dit interactieve chocolademuseum is boeiend, leerrijk en echt heel tof om met familie, vrienden en kinderen te bezoeken. Combineren met een bezoekje aan de Antwerpse Zoo is ook mogelijk, want dat ligt recht over de deur! 

Chocolate Nation Antwerpen

België staat ongetwijfeld in één zin met het woord chocolade in andere landen en een echte uitstap voor toeristen (en inwoners van België) is dan ook het Chocolate Nation museum, of kort gezegd: het chocolademuseum !  Er zijn veertien gethematiseerde ruimtes waar je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van de Belgische chocolade wordt genomen. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat. Die ruimtes zijn wondermooi en interactief aangekleed. Je verveelt je geen seconde hier.

Op het einde is er een ruimte in het chocolademuseum waar je van de heerlijke chocolade kunt proeven. En geloof mij, het was superlekker. Naast een bezoek aan Chocolate Nation, kan je ook workshops organiseren en volgen. In de verschillende workshopruimtes leren de chocolatiers jouw verschillende chocoladecreaties maken en neem je jouw zelfgemaakte pralines mee naar huis. Heerlijk, toch?

lees ook: Toffe uitstappen in en rond de herfstvakantie 2019 met je kinderen

Chocolademuseum? Ideaal voor kinderen en scholen

Naast het feit dat dit chocolademuseum een superleuke uitstap voor volwassenen was, is Chocolate Nation ook een aanrader voor scholen volgens mij. Ik zie mij er zéker met mijn klas heengaan.  De interactieve tour in het chocolademuseum gaat aanslaan. Het is allesbehalve een saaie bedoening en ik ben er bijna zeker van dat (bijna) alle kinderen hier heel gefascineerd gaan zijn. Het duurt ook helemaal niet tergend lang en je aandacht dwaalt niet af. Speciaal voor kinderen is er in elke ruimte een petit chocolatier verstopt die ze kunnen zoeken onderweg.

Chocolate Nation bevindt zich recht tegenover het Centraal Station in Antwerpen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts €1 per traject met de NMBS.

lees ook: Suske en Wiske Kindermuseum

 

Toffe uitstap om met je gezin te doen

Wel, Chocolate Nation is volgens mij dus een ideale uitstap om met je gezin te doen. Voor of na een bezoekje aan de zoo misschien? Want de dierentuin ligt er recht tegenover, naast het Centraal Station. Zo zit jouw dagje gezinsplezier wel goed gevuld. Of wil je gewoon een korte uitstap doen van een voor -of namiddag? Dat kan dus ook want een bezoek in dit chocolademuseum duurt tussen 60 en 90 minuten. Ideaal. Na afloop van je bezoek kan je in het winkeltje wat chocolade kopen als je dat wil. Ideaal cadeau, toch?

lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

Wij vonden dit chocolademuseum alvast een topper! Ken jij Chocolate Nation al? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply