Unicorns & Fairytales
chocolademuseum België - unicorns & fairytales
museum My life Op stap uitstappen

Zin in een lekkere, euh leuke uitstap? Ben je al in het chocolademuseum geweest?

We waren uitgenodigd in Antwerpen voor de bloggersbrunch van Vtech. Als verrassing mochten we samen het chocolademuseum Chocolate Nation gaan bezoeken. Ik was er voor de laatste keer geweest toen het nog een aquarium was. Maar nu is het een interactief museum dat echt de moeite waard is om te bezoeken. Ook met kinderen! 

Chocolate Nation Antwerpen

België staat ongetwijfeld in één zin met het woord chocolade in andere landen en een echte uitstap voor toeristen (en inwoners van België) is dan ook het Chocolate Nation museum, of kort gezegd: het chocolademuseum !  Er zijn veertien gethematiseerde ruimtes waar je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van de Belgische chocolade wordt genomen. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat. Die ruimtes zijn wondermooi en interactief aangekleed. Je verveelt je geen seconde hier.

Onderweg kun je in dit chocolademuseum naar hartenlust proeven! Er zijn 3 ruimtes in het chocolademuseum waar je van de heerlijke chocolade kunt proeven. En geloof mij, het was superlekker. Naast een bezoek aan Chocolate Nation, kan je ook workshops organiseren en volgen. In de verschillende workshopruimtes leren de chocolatiers jouw verschillende chocoladecreaties maken en neem je jouw zelfgemaakte pralines mee naar huis. Heerlijk, toch?

lees ook: Toffe uitstappen in en rond de herfstvakantie 2019 met je kinderen

chocolademuseum chocolate nation - unicorns & fairytales

chocolademuseum chocolate nation - unicorns & fairytales chocolademuseum chocolate nation - unicorns & fairytales chocolademuseum België - unicorns & fairytales

 

Chocolademuseum? Ideaal voor kinderen en scholen

Naast het feit dat dit chocolademuseum een superleuke uitstap voor volwassenen was, is Chocolate Nation ook een aanrader voor scholen volgens mij. Ik zie mij er zéker met mijn klas heengaan. Speciaal voor kinderen van de lagere school (6 tot 12 jaar) werd er een concept uitgewerkt waarbij er extra chocolade-elementen aan bod komen. Vooral de interactieve tour in het chocolademuseum gaat ook aanslaan. Het is allesbehalve een saaie bedoening en ik ben er bijna zeker van dat (bijna) alle kinderen hier heel gefascineerd gaan zijn. Het duurt ook helemaal niet tergend lang en je aandacht dwaalt niet af.

Chocolate Nation bevindt zich recht tegenover het Centraal Station in Antwerpen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts €1 per traject met de NMBS. Ze krijgen dan ook een korte workshop en een goodiebag mee naar huis.

lees ook: Suske en Wiske Kindermuseum

chocolademuseum België - unicorns & fairytales

 

Toffe uitstap om met je gezin te doen

Wel, Chocolate Nation is volgens mij dus een ideale uitstap om met je gezin te doen. Voor of na een bezoekje aan de zoo misschien? Want de dierentuin ligt er recht tegenover, naast het Centraal Station. Zo zit jouw dagje gezinsplezier wel goed gevuld. Of wil je gewoon een korte uitstap doen van een voor -of namiddag? Dat kan dus ook want een bezoek in dit chocolademuseum duurt tussen 60 en 90 minuten. Ideaal. Na afloop van je bezoek kan je in het winkeltje wat chocolade kopen als je dat wil. Ideaal cadeau, toch? Na ons bezoek gingen we lunchen bij Octave , het restaurant ernaast en kregen de laatste nieuwe trends van Vtech speelgoed te zien. Die kan jij trouwens ook zien op hun website :)))

lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

chocolademuseum chocolate nation - unicorns & fairytales

chocolademuseum chocolate nation - unicorns & fairytales

 

Wij vonden dit chocolademuseum alvast een topper! Ken jij Chocolate Nation al? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply