Unicorns & Fairytales
puzzelboekjes vakantie - unicorns & fairytales
My life op vakantie Winactie & Give away

WIN leuke puzzelboekjes + app tip voor tijdens de vakantie

Vroeger, toen we met het vliegtuig op vakantie gingen, vroeg ik altijd aan mijn ouders om een puzzelblok. Een woordzoeker of Zweedse Puzzel. Toen waren er nog niet echt kinderversies. Maar dat ik verleden tijd. Denksport denkt nu ook aan de kinderen en hebben nu ook Quarks van Denksport Junior.

Puzzelboekjes

Denksport heeft er enkele leuke puzzelboekjes bij. De Quarks zijn een opmerkelijke groep wezentjes. Hoofdpersoon Max, met vriendjes  Harry, Bob, Lola en Orbit beleven volop avonturen. Ze zijn allemaal vriendjes en spelen met taal, met getallen en ze trekken er op uit!

Lees ook: slim puzzelen met Smartgames

Herhalen is vastzetten

Er wordt wel gezegd dat kinderen gemakkelijk leren. En vaak gaat dat ongemerkt; ze nemen woorden over van tv en oudere kinderen of komen nieuwe woorden tegen tijdens het lezen. Hetzelfde geldt voor rekenen en logisch denken; het gebeurt vaak onbewust en ongedwongen tijdens het spelen. Ook door te puzzelen kunnen kinderen natuurlijk nieuwe woorden leren en hun rekenvaardigheid vergroten. Met de Quarks puzzelboekjes kunnen kinderen van 6-10 jaar op deze ongedwongen en speelse manier taalvaardigheid, woordenschat, rekenen en logisch denken leren. Op een speelse manier komen woorden en getallen steeds terug, de kracht van herhaling. Kinderen kunnen hiermee zowel thuis als op school aan de slag.

puzzelboekjes vakantie - unicorns & fairytales

De Quarks-uitgaven

De Quarks kent inmiddels vier uitgaven:

 • Quarks puzzelblok (6-8 jaar)

Het Quarks puzzelblok een vrolijk scheurblok. Elke pagina is door de perforatierand apart uit te nemen. Hierdoor kan gemakkelijk samen gepuzzeld worden en puzzels gedeeld worden. En er zitten ook nog eens leuke stickers in elke editie! Op de achterkant van elke pagina staat de oplossing. Deze editie verschijnt 4 maal per jaar in een omvang van 72 pagina’s. Op deze titel is een abonnement mogelijk maar is ook los verkrijgbaar voor € 4,75 in de winkels of op www.denksport.com.

 • Quarks Omnibus (6-8 jaar)

De Quarks Omnibus biedt een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 6-8 jaar. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan de deelgebieden: tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op www.denksport.com.

puzzelboekjes vakantie - unicorns & fairytales

 • Quarks Omnibus (8-10 jaar)

De Quarks Omnibus biedt een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels gericht op kinderen van 8-10 jaar. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan de deelgebieden: tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen. Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 96 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op www.denksport.com(vanaf 16 juni 2018).

 • Quarks kleurblok (6+)

Het Quarks kleurblok is een leuk en vrolijk scheurblok vol met kleurplaten met de Quarks vriendjes. Op de achterkant staat een leuke Max masker! Deze editie verschijnt 2 maal per jaar in een omvang van 80 pagina’s en is alleen los verkrijgbaar voor € 4,95 in de winkels of op www.denksport.com (vanaf 19 juni 2018).

Link: https://goo.gl/tKs5jr

puzzelboekjes vakantie - unicorns & fairytales

Quarks Galaxy app

Ga met de Quarks mee op avontuur en bezoek samen met de vrienden Max, Bob, Lola, Orbit en Harry verrassende planeten en speel verschillende leerzame spelletjes. Met ieder spel verdien je sterren. En wanneer je ook nog alle puzzelstukjes op de planeten verzamelt, krijg je een mooie beloning. Net zoals de puzzels en spelletjes in de Quarks puzzelboekjes zijn de spelletjes in de Quarks Galaxy app gericht op plezier maken, avonturen beleven, jezelf ontwikkelen en iets nieuw leren.

puzzel app denksport - unicorns & fairytales

Spelletjes die in de app voorkomen zijn:

 • Cijferslot; een uitdagende rekenpuzzel
 • Husselpuzzel; schuif de stukjes naar de juiste plek en er ontstaat een leuk beeld
 • Tectonic; vul de vakjes met de juiste cijfers
 • Obstakels; schuif de obstakels uit de weg en maak ruim baan
 • Trefpunt; zet de figuurtjes op de juiste plek

puzzel app denksport - unicorns & fairytales

Belangrijkste kenmerken:

 • Gratis te downloaden
 • Veilige online speelomgeving
 • Offline modus, zodat je ook zonder internet kunt blijven spelen
 • Leerzaam spelen

puzzel app denksport - unicorns & fairytales

Link:

 

WIN

Heb jij kinderen tussen 6 en 8 jaar? Wil jij graag dit setje puzzelboekjes winnen? Doe dan snel mee en laat in de comments weten wat jouw favoriete Denksport puzzel is. Indien je er geen hebt mag je uiteraard nog steeds meedoen.

Je wint dan…

 • 6-8 jaar: Quarks Puzzelblok, Quarks Omnibus 6-8 jaar en Quarks Kleurblok + rugtasje

puzzelboekjes vakantie - unicorns & fairytales

WINNAAR IS KIM DE JONG

You Might Also Like...

26 Comments

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  10 juli 2018 at 06:40

  Mijn favoriete puzzel is een sudoku. Leuk pakket!

 • Reply
  Katrien
  10 juli 2018 at 06:44

  Hier zijn de woordzoekers favoriet, vooral bij de jongste dochter. Zou leuk zijn om te winnen! 😉

 • Reply
  Kelly Aarts
  10 juli 2018 at 07:21

  Mijn dochters houden allebei heel veel van de lijnenpuzzels! En nu de oudste kan lezen, vindt ze ook de woordzoekers erg leuk!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  10 juli 2018 at 07:33

  omnibus altijd een succes, leuk pakket voor kleinzoon tije

 • Reply
  Tania
  10 juli 2018 at 08:09

  Ikzelf ben nog steeds verzot op puzzels maken. In de vakantie staat de krant vol met extra grote kruiswoordraadsels. Daar kon ik mij gemakkelijk een paar uurtjes mee bezig houden. Mijn favoriete puzzel is logica of Japanse beeldpuzzels. Ik hoop dat mijn zoontje dezelfde interesses heeft als ik. Maar met zo’n leuke boekjes kan dat niet anders!

 • Reply
  Wendy g
  10 juli 2018 at 08:33

  Woordzoeken en sudoku vinden we het leukste hier. Beide gek op puzzelen dus met een vlucht van 10u deze vakantie komt dat goed uit!

 • Reply
  Cobi
  10 juli 2018 at 08:54

  Mijn zoon is gek op lijnenpuzzels en reken dingetjes

 • Reply
  Wil Visser
  10 juli 2018 at 09:28

  zelf vind ik die zweedse puzzels altijd wel leuk (maar niet te moeilijk hoor 😉 ). Maar voor onze Lars van 6 zou ik dit echt geweldig vinden! Hij heeft nog wat moeite met woordjes, maar is gek op puzzelen… dus ik denk dat dit juist een hele leuke uitdaging voor hem zou zijn in de zomervakantie! 😀

 • Reply
  Marian zw
  10 juli 2018 at 09:52

  Een rebus vinden we leuk om samen op te lossen! Dan kunnen ook de kleinere kindjes meekijken naar de plaatjes en raden welk figuur het plaatje voorstelt. Ik loot graag mee voor deze fijne puzzel prijs

 • Reply
  Sharon de Ridder
  10 juli 2018 at 10:20

  Ik ben zelf gek van Tectonics! Mijn oudste van 7 zou heel erg blij worden van de puzzelboekjes en mijn jongste van 6 van het kleurboekje (ze gaat volgend jaar naar groep 3) <3

 • Reply
  anita kempenaers
  10 juli 2018 at 11:50

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje, mijn favoriete puzzel zijn zweedse raadsels

 • Reply
  harry brants
  10 juli 2018 at 11:51

  puzzel graag mogen ook verschillende types van puzzels zijn, het puzzelpakketje zou leuk zijn voor mijn kleinzoontje

 • Reply
  Jos
  10 juli 2018 at 13:36

  Woordzoekers is heel leuk.

 • Reply
  Helena
  10 juli 2018 at 15:52

  woordzoekers, sudoku, kleuren, … nu en dan eens afwisselen vinden de kinderen het leukst

 • Reply
  melissa
  10 juli 2018 at 16:05

  Leuk. onze elise is echt gek op die vakantieboeken en werkboekjes want stiekem mist ze school nu al, haha. ze is 7 en onze jarno 5 en grote zus elise legt graag aan haar broertje uit hoe het werkt. ik denk dat omnibus 6-8 jaar hier voor beiden favoriet zal zijn

 • Reply
  katrien adams
  10 juli 2018 at 19:30

  ik doe het liefst een woordzoeker

 • Reply
  liesbet
  10 juli 2018 at 19:52

  Mijn man houdt van binaire puzzels en ik kan me uren bezighouden met logikwis. Ons zoontje van 7 vindt alles leuk, dus de omnibus zou voor hem super zijn!

 • Reply
  Liesbet
  10 juli 2018 at 22:49

  Ikzelf hou van zweedse puzzels en woordzoekers. Zoon van 8 houdt van alle soorten puzzels, maar vooral van sudoku. Dochter van bijna 6 is zeker ook geïnteresserd in woordzoekers, maar zij start na de vakantie pas in het eerste leerjaar. Het pakketje zou zeker handig zijn voor op het vliegtuig deze zomer…

 • Reply
  Stef Nagels
  12 juli 2018 at 22:07

  Zien wij hier ook wel zitten! 😉

 • Reply
  Lou
  13 juli 2018 at 00:21

  Ik hou heeeel erg van Sudoku, ik wil het mijn dochtertje van 5 (bijna 6) al leren, maar het zal iets te vroeg zijn 😉

 • Reply
  reynaert joris
  13 juli 2018 at 09:10

  Ik ben altijd voor een woordzoekertje te vinden

 • Reply
  Marian B
  13 juli 2018 at 13:55

  Sudoku’s en cryptogrammen zijn mijn favoriet. Mijn zoontje kan op vakantie dan net als ons puzzelen, leuk toch!

 • Reply
  Kristin
  15 juli 2018 at 09:17

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje ‘Lente’. Grote zus heeft al zulke boekjes maar deze zijn voor haar nog te moeilijk . Aangezien wij binnenkort weer gaan vliegen , zouden de echt wel van pas komen ! Ik vind Sudoku wel heel fijn 😊

 • Reply
  Nore
  16 juli 2018 at 12:00

  Woordzoekers voor mijn broertje.
  Hij is er dol op en verjaart volgende week !

 • Reply
  Mieke Stam
  17 juli 2018 at 09:28

  Ik ben zelf gek op de sudoku’s van denksport, Xander (7) probeert me vaak te helpen maar het is nog echt te moeilijk voor hem. Woordzoekers en kinder sudoku’s vindt hij erg leuk! ik waag een kansje voor hem.

  PS er zit een typo in het stukje van winnen, er staat denkpost ipv denksport 😉

 • Reply
  Kim de Jong
  17 juli 2018 at 10:12

  Mijn dametje van 7 is dan van logische puzzels.

Leave a Reply