Unicorns & Fairytales
skincare routine gevoelige huid - unicorns & fairytales
beauty lifestyle musthaves My life

Dagelijkse skincare routine voor gevoelige huid

Ik heb een enorm gevoelige huid. Op een bepaald moment ben ik zelfs naar de dermatoloog geweest om te vragen wat er aan de hand was. Ik dacht dat ik een vette huid had maar nee hoor, eerder een droge gevoelige huid. Ik drink ook veel te weinig water en ik moet mijn huid meer hydrateren. Dat vraagt dus om een huidverzorgingsroutine voor een gevoelige huid. Benieuwd welke tips ik verzamelde?

De ultieme huidverzorgingsroutine voor een gevoelige huid

Een gevoelige huid vraagt om een zachte, liefdevolle benadering. Dagelijkse stressfactoren, zoals milieuvervuiling, weersveranderingen en stress, kunnen de gevoelige huid gemakkelijk irriteren en tot ongemak leiden. Het volhouden van een goede huidverzorgingsroutine die speciaal is afgestemd op een gevoelige huid is daarom essentieel.

Een goede routine voor een gevoelige huid

Voordat we dieper ingaan op de specifieke stappen van een skincare routine voor een gevoelige huid, is het belangrijk om de basisbeginselen te begrijpen. Het kiezen van de juiste producten en het volgen van een routine zijn van belang voor het behoud van een gezonde en stralende huid.

Reiniging: Begin je routine met een milde, niet-schuimende reiniger die speciaal is ontworpen voor gevoelige huid. Vermijd producten met agressieve reinigingsmiddelen en synthetische geurstoffen, omdat deze de huid kunnen irriteren.

Hydratatie: Hydratatie is een essentiële stap, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes. Kies voor een lichte, niet-comedogene moisturizer die de huid hydrateert zonder de poriën te verstoppen. Zoek naar ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine, die vocht vasthouden en de huidbarrière versterken.

Bescherming: Bescherm je gevoelige huid tegen schadelijke UV-stralen door dagelijks een breed-spectrum zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 aan te brengen. Kies voor een formule die specifiek is ontworpen voor gevoelige huid en vrij is van irriterende ingrediënten zoals oxybenzone en octinoxate.

skincare routine gevoelige huid - unicorns & fairytales

Stap-voor-stap huidverzorgingsroutine voor een gevoelige Huid

Laten we eens kijken hoe we jouw gevoelige huid kunnen vertroetelen met een stap-voor-stap huidverzorgingsroutine die allesbehalve ingewikkeld is.

Stap 1: Opfrissen

Begin je dag met een verkwikkende reiniging om overtollig talg, vuil en andere ongewenste dingen weg te spoelen zonder je huid uit te drogen. Kies voor een zachte reiniger die speciaal ontworpen is voor gevoelige types, zoals de EFFACLAR DUO+M crème voor vette of acne-gevoelige huidjes. Dit goedje bevat salicylzuur en LHA om de huid te reinigen en te verfrissen zonder te irriteren. Masseer de reiniger voorzichtig in je huid en spoel af met lauwwarm water.

Stap 2: Lekker oppeppen (Optioneel)

Als je huid een beetje extra liefde kan gebruiken, trakteer haar dan één tot twee keer per week op een milde scrub. Kies een exfoliant op basis van fruitenzymen of salicylzuur om dode huidcellen te verwijderen en je huid een gezonde gloed te geven.

Stap 3: Voeden en verzachten

Geef je huid na het reinigen een hydraterende boost met een lichte, niet-vette crème die snel intrekt. Effaclar Duo Plus is niet alleen een geweldige hydratatiebron, maar zit ook bomvol goede ingrediënten zoals niacinamide en salicylzuur om onzuiverheden te verminderen en je huid te kalmeren. Masseer de crème zachtjes in je huid tot ze helemaal is opgenomen.

Stap 4: Beschermen tegen de zon

Laat de zon je dag niet verpesten! Bescherm je gevoelige huid dagelijks tegen schadelijke UV-stralen met een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30. Kies voor een formule die speciaal is ontwikkeld voor gevoelige huid en breng royaal aan op alle blootgestelde delen van je huid.

Stap 5: Nachtrust voor je huid

Geef je huid ‘s avonds wat extra liefde door haar te reinigen en te hydrateren voordat je onder de wol kruipt. Gebruik dezelfde milde reiniger als ‘s ochtends, gevolgd door een voedende nachtcrème. Effaclar Duo Plus kan ook ‘s nachts worden gebruikt om onzuiverheden te verminderen en je huid te laten stralen terwijl je slaapt.

Nog enkele tips samengevat bij de verzorging van een gevoelige huid

 1. Gebruik milde reinigingsproducten: Kies voor zachte, zeepvrije reinigers die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoelige huidtypes. Vermijd producten met harde chemicaliën en synthetische geurstoffen die de huid kunnen irriteren.
 2. Test producten altijd eerst: Voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct op je hele gezicht aanbrengt, test het eerst op een klein deel van je huid, bijvoorbeeld achter je oor of op je pols, om te controleren op eventuele allergische reacties.
 3. Hydrateer regelmatig: Houd je huid goed gehydrateerd door dagelijks een hydraterende crème aan te brengen. Kies voor crèmes met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera, kamille of havermout om irritatie te verminderen.
 4. Bescherm tegen de zon: Bescherm je gevoelige huid tegen schadelijke UV-stralen door dagelijks een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 aan te brengen, zelfs op bewolkte dagen.
 5. Vermijd agressieve exfoliatie: Overmatig scrubben en exfoliëren kan de gevoelige huid beschadigen en irritatie veroorzaken. Kies voor milde exfolianten en gebruik ze niet vaker dan twee keer per week.
 6. Gebruik geen producten met irriterende ingrediënten: Vermijd producten met alcohol, parfum, kleurstoffen en andere irriterende ingrediënten die de huid kunnen uitdrogen en irriteren.
 7. Gebruik lauwwarm water: Vermijd het gebruik van heet water bij het reinigen van je gezicht, omdat dit de huid kan uitdrogen en irriteren. Gebruik in plaats daarvan lauwwarm water om je huid te reinigen.
 8. Wees voorzichtig met make-up: Kies voor hypoallergene en niet-comedogene make-up producten die speciaal zijn ontwikkeld voor gevoelige huidtypes. Verwijder make-up altijd grondig voor het slapengaan.
 9. Houd stress onder controle: Stress kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van je huid. Probeer stress te verminderen door ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of diepe ademhalingsoefeningen toe te passen.
 10. Raadpleeg een dermatoloog indien nodig: Als je regelmatig last hebt van huidproblemen ondanks het volgen van een zorgvuldige huidverzorgingsroutine, raadpleeg dan een dermatoloog voor professioneel advies en behandeling.

XOX0

Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply