Unicorns & Fairytales
activiteiten herfstvakantie - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Buiten spelen My life Op stap op vakantie Spelen Theater Travel uitstappen Winactie & Give away

10x Uitstappen in de herfstvakantie + WIN verschillende tickets!

Het is weer bijna zover! DE vakantie is in zicht. Tijd om met je gezin erg leuke activiteiten in de herfstvakantie te gaan doen. Wat kan je allemaal doen? Veel te veel om op te noemen. Ik geef je enkele tips én je kan hier voor verschillende leuke activiteiten toegangstickets winnen.

Activiteiten in de herfstvakantie

Activiteiten in de herfstvakantie? Véél! Deze blogpost geeft je 10 leuke tips om toffe uitstapjes te plannen met je kinderen. Je kan ook bij sommige uitstapjes toegangstickets winnen.  Doe zeker mee en spread the word. Ik wil graag gezinnen aansporen om leuke dingen te gaan doen. Plezier maken is zo belangrijk. Het hoeft natuurlijk niet altijd geld te kosten dus daarom ook leuke tips die géén geld kosten.

 

1>>> KidiX: Unieke belevingsdagen voor kinderen en families (+WIN)

Op deze beurs valt er héél veel te beleven. Je kan er verschillende zones ontdekken waar kinderen van 4 tot 14 zich helemaal kunnen uitleven. Vele meet&greets zoals de Ketnet medewerkers, de Smurfen, Bob De Bouwer, Bumba enz…

In Toys & Games kunnen de jongste spruiten zich net zoals Barbie laten stylen, als een echte prinses op KidiX vertoeven of in primeur de life-size versie van Cars’ Lightning McQueen bewonderen. Ook een testritje met hun droomgocart schrappen ze hier van hun verlanglijstje. Ook kunnen ze kennis maken met de Enchantimals! Een clubje leuke meiden die een speciale band hebben met hun beste dierenvriendjes en in een sprookjesachtige wereld leven vol plezier en avontuur! Of spring op de rug van Bijtkwijt en tem hem als een echte drakenrijder. Of kijk toe vanuit de hoogste toren van het prinsessenkasteel en waan jezelf een echte prins of prinses…

De Multisport zone is dan weer een waar paradijs voor de sportieve families. Badpak of zwembroek meebrengen en ondergedompleld worden in de stille onderwaterwereld voor een duikinitiatie. Maar ook intiaties in snownowboarden, tennis, Bubble Soccer en Arrow Tag staan op het programma!

De Spel zone stelt de bezoekers voor aan uniek ontworpen speeltoestellen en laat kinderen en ouders meedromen in een fantasiewereld. Ze krijgen er advies voor het maken van tuinhuizen, boomhutten, speelhuisjes of droomtuinen. Kinderen kunnen hun eigen droomspeeltuin uittekenen en hun eigen ontwerp mee naar huis nemen!

Music Street biedt VZW Start To Play Music een platform aan om hun programma te lanceren. Weinig Belgen spelen een muziekinstrument en daar willen zij iets aan veranderen. Drums, Ukeleles, piano’s, blaasinstrumenten…..allemaal wachten ze om bespeeld te worden.

In de Entertainment zone swingen oud en jong mee met verschillende optredens en concerten. Live zingen en meedansen met de Ketnetband tijdens de Ketnet dagen op zaterdag en zondag , een meet & greet met de populairste Ketnet figuren en wrappers, een gat in de lucht springen in de springkastelen: in deze zone halen kinderen ongetwijfeld hun hartje op. Ook Disney Channel brengt humor, spanning en avontuur naar KidiX.

<<<< Je kan onderaan dit blogbericht 3x familietickets (2 volwassenen + 4 kinderen) winnen om een bezoek te brengen aan de beurs!

 

2>>> Halloween in Bobbejaanland vanaf 14 oktober

Ga je graag naar een pretpark en hou je van griezelen? Breng dan een bezoekje aan Bobbejaanland. Vanaf 14 oktober heerst er hier een echte Halloween sfeer. Lekker griezelen en plezier maken.

activiteiten herfstvakantie - unicorns & fairytales

3>>> Workshops en gebeurtenissen rond Halloween en de herfst via Uit met vlieg

Benieuwd wat er te doen is in jouw buurt? Met ‘Uit met vlieg’ kan je dat heel makkelijk ontdekken. Je zoekt op leeftijd, categorie of plaats en je ontdekt met 1 klik (nou ja, of enkele klikken) wat voor leuke activiteiten in de herfstvakantie te beleven vallen. Have fun!

4>>> 10 tips in 10 provincies

Op deze website staan 10 tips om te doen met kinderen in 10 verschillende provincies. Enkele tips zoals een bezoekje brengen aan een wetenschapspark, Plopsa Indoor, enkele musea, gaan sterrenkijken, aan geocaching doen en grotten bezichtigen. Als dat geen leuke activiteiten in de herfstvakantie zijn dan weet ik het niet.

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

 

5>>>Landal

Of wil je zoals wij een weekje ontspannen en leuke herfstactiviteiten doen in Landal? Dat kan! Ga snel kijken voor de last minutes. pssst: niet overal is het op hetzelfde moment herfstvakantie dus je kan goedkoper naar andere parken gaan. Wij gaan naar Landal Hoog Vaals, in Nederlands Limburg. Sinds mijn bezoekje aan Landal in Zeeland zijn we helemaal verkocht aan deze parken. Wij kijken vooral uit naar de herfstactiviteiten die je kan doen daar. Maar ongetwijfeld ga je dat te weten komen in een blogpost.

6>>>Een bezoekje aan Comics Station (+WIN)

activiteiten herfstvakantie - unicorns & fairytales

Een heel leuk interactief pretpark aan het station van Antwerpen. Wie hier nog niet geweest is moet dringend even naar Antwerpen komen. Geen excuses qua bereikbaarheid want met de trein geraak je er sowieso! Houden je kinderen van strips? Dan is dit dé place to be. Met de grootste indoor glijbaan die er is. Erg leuke gezinsactiviteiten en spelletjes, zowel ontspannend als educatief. Wij zijn hier enkele maanden geleden geweest. Wij komen zeker nog eens terug.

>>> Onderaan dit blogbericht kan je 2x familietickets (4 personen) winnen

 

7>>>De boekenbeurs (+WIN)

Boekenliefhebbers opgelet! De boekenbeurs is naar jaarlijkse gewoonte ook weer van de partij. Zoals elk jaar in het bouwcentrum van Antwerpen. Pas op, de openingstijden zijn anders dan normaal.

De Boekenbeurs is open van zondag 29 oktober tot en met zondag 5 november en van donderdag 9 november tot en met zondag 12 november. Ze is gesloten op 6, 7 en 8 november.

Openingsuren: dagelijks van 10 tot 18u
Nocturnes: vrijdag 3 en donderdag 9 november tot 22u.

Op de boekenbeurs maak je kennis met (nieuwe) boeken en leuke auteurs. Ik ga nooit zonder lege handen naar huis na mijn bezoek aan de boekenbeurs. Wij zijn dan ook boekenverslaafd natuurlijk…

>> Onderaan dit blogbericht kan je 1x een gezinsticket winnen (kinderen tot 12 jaar zijn gratis en dit bevat 2 tickets voor de ouders)

 

8>>> De Spiekpietjes (+WIN)

IdeeA2 DeSpiekPietjes1gesleept1 - 10x Uitstappen in de herfstvakantie + WIN verschillende tickets! SPAntwerpen2017poster 1 - 10x Uitstappen in de herfstvakantie + WIN verschillende tickets!

Oh ja, ze zijn er weer! De Spiekpietjes zijn er niet enkel in de vorm van leuke boeken maar je kan ook naar de Expo gaan. Die zijn er in Antwerpen, Mechelen en Oostende.

In Oostende vind je de Spiekpietjes in Fort Napoleon. De Spiekpietjes en de duizenden bezoekertjes vonden dat zo fijn dat ze ook dit jaar terug komen met een nieuw avontuur, nog meer beleving, een zoektocht, knutseltafels!  Trek ook zeker  je sportschoentjes aan, want je gaat klauteren over daken, schoorsteentjes vullen, door het schoenenpoetsparcours en nog veel meer. Misschien win jij wel een echt Spiekpietjesdiploma. Dolle pret verzekerd in Fort Napoleon!

In antwerpen kan je ze vinden in Playground. Duik mee in het winters avontuur van Spiekpietje in Nood! (Spannend maar het loopt gelukkig goed af en de kerstman mag zelfs meedoen!) Je kan wandelen door de levensgrote prenten van het boek ‘Spiekpietje in Nood’ met muziek en de vertelstem van meester-verteller Warre Borgmans. Creatieve Spiekpieterkes kunnen kleuren en tekenen in het atelier van Spiekpietjes-tekenaar Thaïs Vanderheyden of boekjes lezen (of laten voorlezen!!!) in ons voorlees-salonnetje. Je kan er verstoppertje spelen met de Spiekpietjes en in Spiekpietjes’ Playground kan je duiken tussen de ballen, fietsen, springen, klimmen en rollebollen zonder grenzen en papa’s en mama’s kunnen chillen in Playground’s Sintbar… Dit jaar maar liefst twee verdiepingen Spiekpietjesplezier voor nog meer pret!

>>>> Jij kan toegang krijgen voor je gezin  om de Spiekpietjes te gaan bezoeken in Antwerpen én Oostende ! In antwerpen mag je het aantal kiezen van je gezin en voor Oostende geven ze graag 4 tickets weg. Je mag de dag zelf kiezen! 

9>>> Bezoekje aan Kattekwaad in Bokrijk  (+WIN)

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

In het Openlucht museum Bokrijk kan je allerlei leuke dingen gaan doen. Niet enkel gewoon Bokrijk en de speeltuin bezoeken maar ook verschillende evenementen. Zo is er Kattekwaad, een leuk evenement in de herfstvakantie voor groot en klein. Kinderen tot 3 jaar gratis.

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales  activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

>>> Jij kan een gezinsticket winnen (=2 volwassenen en 2 kinderen) om naar Kattekwaad te  gaan zien op 5 november!! 

 

10>>>Nog meer activiteiten in de herfstvakantie

Lees ook: activiteiten om te doen in de stad Antwerpen 

Lees ook: 10 leuke buitenactiviteiten tijdens de herfst

Lees ook: 10 leuke binnenactiviteiten tijdens de herfst 

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

 

Ja! Ik doe mee voor tickets! 

Zou jij graag één van onderstaande tickets winnen om leuke activiteiten in de herfstvakantie te doen (of op andere data, rekening houdend met eventuele looptijden van activiteiten) ? Dat kan. Kies uit de mogelijkheden en…

 

1.Volg Unicorns & Fairytales via Facebook om op de hoogte te blijven van andere leuke tips en winacties.

2.Vertel mij welke activiteit(en) jij graag wil doen

 • 2x toegangstickets voor de belevingsbeurs KidiX tijdens de herfstvakantie
 • 2x familieticket voor Comics Station
 • 1x toegangstickets voor de boekenbeurs (2 stuks)
 • 1x toegang voor een gezin voor de Piekpietjes in Antwerpen (tot 2 december) 
 • 1x toegang voor een gezin van 4 personen voor de Spiekpietjes in Oostende (tot 6 december)
 • 1x een gezinsticket voor Kattekwaad in Bokrijk op 5 november

3. Tag iemand die ook wel iets leuks wil gaan doen

Niet vergeten?

Wil jij deze blogpost niet vergeten en bijhouden? Pin hem dan op je Pinterest bord met deze foto:

activiteiten in de herfstvakantie - unicorns & fairytales

Winnaars : Hechtermans Inge, Michelle Beauprez, Inge Pireyn, Stephanie Leemans, Melinda Kende, Vanempten Kris, Waegeman Cindy en Isabelle&Dimitri 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - 10x Uitstappen in de herfstvakantie + WIN verschillende tickets!

You Might Also Like...

42 Comments

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  22 oktober 2017 at 07:21

  Wat een superleuke ideetjes! Ik doe graag mee voor Kidix, Comics station, boekenbeurs en Spiekpietjes Antwerpen. Kiezen is geen optie haha.

 • Reply
  Anna
  22 oktober 2017 at 07:27

  Ooooh wat leuk!! Ik doe mee voor het gezinsticket voor Bokrijk ??

  Facebook: An Na

 • Reply
  Vanempten Kris
  22 oktober 2017 at 07:50

  Mijn zonen vragen al even om nog eens een uitstap te doen met de trein! Dit zouden we ideaal kunnen combineren met een bezoekje aan Comics Station!

 • Reply
  Kim
  22 oktober 2017 at 08:03

  Wauw leuke uitstapjes. Als ik mag kiezen zijn er twee die me leuk lijken. Namelijk comics station en boekenbeurs 🙂 waag dan ook mijn kans voor gezinnetje

 • Reply
  ellemieke
  22 oktober 2017 at 08:27

  Wat een leuke ideetjes en winacties! Ik doe graag mee voor een gezinsticket Comic Station. Met mijn twee stripfanaten zou dit de ideale uitstap zijn!

 • Reply
  Isabelle
  22 oktober 2017 at 08:43

  Omdat mijn kids al wat groter ( 11 en 13) wil ik graag mijn kans wagen voor de boekenbeurs tickets. Zo’n uitstapje zouden ze als leesfreaks super vinden!

 • Reply
  Isabelle
  22 oktober 2017 at 08:45

  Ik doe graag mee voor de boekenbeurstickets. Mijn grotere kids, 13 en 11, zijn echte leesfanaten en zouden dit super vinden!

 • Reply
  Patty
  22 oktober 2017 at 09:18

  Super leuke ideetjes. Ik ga er een paar van uitproberen. Graag doe ik ook me voor de spelletjes Antwerpen en Comic station. Mijn zoon is jarig 5 november dus zou leuk zijn om zoiets te doen in de vakantie.

 • Reply
  Sofie
  22 oktober 2017 at 09:39

  Wauw ik waag mijn kans voor comics station. Mijn metekindje is verzot op strips!

 • Reply
  Annemie
  22 oktober 2017 at 10:26

  Wij doen heel graag mee voor de spiekpietjes. Onze kindjes zouden dat geweldig vinden, de boekjes zijn alvast toppertjes hier

 • Reply
  Lien Van Riel
  22 oktober 2017 at 10:36

  Oh wat een leuke actie weeral! Moeilijk kiezen tussen al die leuke uitstappen. Al gaat mijn voorkeur naar dr boekenbeurs. Een bezoekje is bij ons een jaarlijkse traditie. Ook dit jaar willen we in de herfstvakantie graag gaan. ???

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  22 oktober 2017 at 10:43

  Oooh zoveel leuke dingen.

  Ik doe graag mee voor spiekpietjes in Antwerpen, de boekenbeurs en bosrijk. Tis te veel leuks om te kiezen.

 • Reply
  Cruysbergs Vanessa
  22 oktober 2017 at 11:14

  Oh wat een leuke activiteiten! Senne zou graag de spiekpietjes in Antwerpen eens gaan bezoeken! Dus duimen maar en hopelijk winnen we tickets ????

 • Reply
  Joni
  22 oktober 2017 at 11:24

  Ooooh wij willen heel graag naar de Spiekpietjes in Antwerpen! 🙂

 • Reply
  Jessica Brongers
  22 oktober 2017 at 11:54

  Wat een leuke uitstapjes allemaal! Voor mijn kinderen lijkt ons de belevingsbeurs wel tof dus daar doen wij graag voor mee! 🙂

 • Reply
  Kiani Pleune
  22 oktober 2017 at 12:19

  Wij doen graag mee voor de spiekpietjes ?
  Onze 3,5 jarige is gek van sinterklaas en de pieten. En zou leuk zijn om zijn nichtje ook mee te nemen dan ?

 • Reply
  Leila
  22 oktober 2017 at 13:09

  Wij doen graag mee voor de comic station tickets ik denk dat ons dochter van bijna vier dit geweldig gaat vinden en anders heel graag de Spiekpietjes zijn we vorig jaar geweest toen de kleine zus nog een baby was maar nu ze stapt kunnen de zusjes samen genieten ?? @christelraes

 • Reply
  Ellen storms
  22 oktober 2017 at 14:49

  Wij doen graag mee voor de tickets voor comic station of spiekpiets in Antwerpen

 • Reply
  Renate
  22 oktober 2017 at 19:54

  wat een leuke ideeën allemaal. Ik doe heel graag mee voor Bokrijk.

 • Reply
  cindy
  22 oktober 2017 at 20:13

  Ik doe graag mee voor comic station aub, mijn dochtertje gaat dit super vinden, Zo hebben we ineens iets om leuk te doen tijdens de vakantie. Alvast bedankt voor de leuke ideetjes, en de kans die we krijgen om mee te doen!!

 • Reply
  Liesbet R
  22 oktober 2017 at 21:31

  Leuk! Wij gaan volgend weekend ook naar Landal. Ik doe graag mee voor de Spiekpietjes in Oostende.

 • Reply
  Sylvia Kieffer
  22 oktober 2017 at 21:48

  Ik doe graag mee voor de spiekpietjes in Antwerpen!!

 • Reply
  Melissa Cruysbergs
  23 oktober 2017 at 13:16

  De spiekpietjes in Antwerpen zou heel leuk zijn voor mijn neefje. Daarom zou ik dit ook graag willen winnen om er eentje heel blij te maken in de vakantie ?.

 • Reply
  Lieze De Geyter
  24 oktober 2017 at 06:57

  Wij doen graag mee voor het ticket naar de boekenbeurs! Wij zijn boekenwormpjes alom! ?

 • Reply
  Michelle Beauprez
  24 oktober 2017 at 08:45

  Ooh superleuke winactie! Ik doe graag mee voor de boekenbeurs en spiekpietjes in Oostende! ?❤

 • Reply
  Natalie
  24 oktober 2017 at 16:14

  Wij doen heel graag mee voor de tickets van Comics Station! Ideaal voor onze smurfenfan!

 • Reply
  Ine
  24 oktober 2017 at 16:47

  Elk jaar kijk ik uit naar de boekenbeurs. Bladeren in de nieuwste boeken, een boek laten signeren of luisteren naar een voordracht… Zalig ! De kinderen hebben ook de leesmicrobe te pakken en gaan met veel plezier mee!

 • Reply
  Inge Stroobandt
  24 oktober 2017 at 22:23

  Ik doe graag mee voor de boekenbeurs! 🙂 Eén van de uitstappen waarnaar we uitkijken in november.

 • Reply
  Evq
  25 oktober 2017 at 05:53

  Ik doe supergraag mee voor de tickets van de boekenbeurs samen met mijn ventje slenteren tussen de boeken is top!

 • Reply
  Stephanie leemans
  25 oktober 2017 at 07:14

  Op de valreep! Ik doe graag mee voor Kidix of de spiekpietjes in antwerpen ? 2 dames die dit wel zien zitten en voor jonge gezinnen is het toch een hap uit een budget om eens een uitstap te doen vind ik. Dus we duimen!

 • Reply
  Inge
  25 oktober 2017 at 07:17

  Wat een fijne actie!
  Ik zou heel graag met mijn prinses Kattekwaad naar Bokrijk gaan!
  Na zo’n dag is ze ‘s avonds zeker moe en kan ze heerlijk slapen. En mama en papa kunnen dan klinken met een glaasje wijn op een meer dan geslaagde dag! ?

 • Reply
  Sarina
  25 oktober 2017 at 07:57

  Wij willen naar de boekenbeurs! Millo (2jr) is gek op boekjes! Graag zouden we onze collectie wat uitbreiden ??

 • Reply
  Nathalie
  25 oktober 2017 at 08:37

  Ik vind het geweldig rond te kuieren op de boekenbeurs!
  Ik en m’n vriend Lloyd Carreño Ramon vinden het enorm leuk te snuisteren in nieuwe boeken in allerlei categorieën. Van SF, naar geschiedenis en muziek, kookboeken,… noem maar op wij zijn fan!
  Er hangt ook altijd een leuke sfeer en het plezierig te zien hoe creatief sommige uitgeverijen met hun standen omgaan. Af en toe een BV tegen het lijf lopen is ook altijd leuk meegenomen!
  Al jaar en dag fan van de #boekenbeurs ! (Al vindt m’n portemonnee het wel wat minder amusant) ??

 • Reply
  Marleen Viaene
  25 oktober 2017 at 11:29

  Wat een super leuke acties. Ik doe heel graag mee voor tickets voor Comics Station voor mijn 4 kleinkindjes. Dat zou nogal eens een verrassing zijn ???

 • Reply
  Melinda Kende
  25 oktober 2017 at 15:08

  Tof! Keuze genoeg!
  Wij doen graag mee voor de spiekpietjes of het comic station.
  Xx

 • Reply
  Inge Pireyn
  25 oktober 2017 at 18:18

  Ik zou graag tickets winnen voor de kid uw beurs in Brussel. Zou leuk voor een dagje vol plezier met de Zoon en de nichtjes! 🙂

 • Reply
  Z. Kumru
  25 oktober 2017 at 18:39

  familieticket voor Comics Station; lijkt ons super leuk!

 • Reply
  Karolien
  25 oktober 2017 at 18:56

  Ik zou graag eens naar de spiekpietjes gaan…

 • Reply
  ineke
  25 oktober 2017 at 22:53

  Ik doe graag mee voor tickets voor Bokrijk :).

 • Reply
  Magali Monbailliu
  26 oktober 2017 at 14:23

  Oooooh zou super leuk zijn om naar Comic Station te gaan met de 4 kids ❤

 • Reply
  Laura Van Dievoort
  27 oktober 2017 at 08:04

  Hopelijk net op tijd om ook hier reactie te plaatsen.
  Gelukkige verjaardag!! ?
  Ik ding graag mee voor de tickets van de Boekenbeurs.

 • Reply
  laura cuyt
  27 oktober 2018 at 12:23

  Dag Lieve Unicron,
  Heel toffe site en leuke acitiviteiten.
  Ik zou heel graag met mijn petekindjes gaan naar KidiX!
  Hopelijk kan ik ook eens geluk hebben en eens iets winnen / toffe tante!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Musthave voor zwangere vrouwen: de BabyBelt

Het is alweer 9 maanden geleden dat ik zwanger was en oh, wat mis ik dat soms. Wat ik niet...

Sluiten