Unicorns & Fairytales
Escape rooms De Kraakfabriek - unicorns & Fairytales
Activiteiten & workshops games My life Op stap puzzels en denkspelletjes Spelen uitstappen binnen

De Kraakfabriek: Escape rooms voor het hele gezin!

Wij gingen in Antwerpen, in De Kraakfabriek, een escape room doen met vrienden. Dit was voor de verjaardag van mijn man. Een aangename verrassing voor hem. Hij wist van niets! Wij deden De Illusionist… en waren super enthousiast! 

De Kraakfabriek : Escape room in Antwerpen

Waarom we voor De Kraakfabriek kozen? Omdat wij fan zijn van een goede Escape Room!  Wees maar zeker! Ik hou ervan om out of the box te denken en daarom triggeren ze mij zo. Ik deed ook wel eens een escape room voor de klas als teambuilding. Die maakte ik zelf (lees: Escape room voor kinderen zelf maken : enkel tips en ideetjes) Je ziet meteen wat voor type kinderen je hebt: leiders, volgers, analisten etc…

Zelf kan ik goed verbanden leggen en mijn man ook. Maar er moeten buffers zijn, anders durven we wel eens kibbelen. We hadden een fijne groep waar veel samenwerking was en waarbij iedereen zijn steentje kon en mocht bijdragen. Daarom lukten de meeste opdrachten wel! Wij speelden THE ILLUSIONIST in de Kraakfabriek. De Escape Room zat vol verrassingen! Wanneer je dacht dat iets opgelost en klaar was, kwam er toch nog iets anders uit de bus. Geen saaie opdrachten maar boeiende activiteiten.  Leuk, actief en soms best grappig omdat we helemaal op een verkeerde manier bezig waren. Uiteindelijk verlieten we de kamer en hadden we nog 1,5 minuut over. We konden jammer genoeg het record niet verbreken maar hey, jij misschien wel? 

Ze hadden nog twee andere escape games in de Kraakfabriek: DE BUNKER en DE KRAAK. De bunker is meer technisch en De Kraak makkelijker. Ideaal dus met kinderen. Je kan de info van de verschillende kamers op hun website doorlezen. We moesten ergens anders heen anders zouden we de Bunker nog extra gedaan hebben want wat was het leuk! Iedereen was het er over eens dat dit één van de leukste escape rooms was die we al deden. 

Escape rooms De Kraakfabriek - unicorns & Fairytales

Escape room voor het gezin

Oorspronkelijk wou ik de escaperoom met het gezin doen. Lex zal nog wat klein zijn maar vanaf 8 jaar zou DE KRAAK moeten lukken met wat hulp… Er zijn enkele opdrachten waar de kinderen aan kunnen werken. In oktober ga ik alvast met hen eens testen! Daarover hou ik jullie op de hoogte, I promise.  Ik mag natuurlijk niets inhoudelijk verklappen, anders is het niet meer leuk. Dus de oplossingen houd ik geheim… Daarvoor moet je maar eens zelf naar De Kraakfabriek komen. 

Escape rooms De Kraakfabriek - unicorns & Fairytales

Info 

De Kraakfabriek 

Tavernierkaai 5 – Antwerpen  (binnenkort andere locatie! ) 

Escape room info (website van De Kraakfabriek) 

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply