Unicorns & Fairytales
drankjes die het immuunsysteem versterken - unicorns & fairytales
Boeken drankjes Food Gezondheid / Health kookboeken Winactie & Give away

Soul boost : 3 drankjes voor kinderen die goed zijn voor de gezondheid & WIN

Toen Nathalie me vroeg om een gastcolumn te schrijven met daarin de drie favoriete drankjes van mijn kinderen, heb ik niet getwijfeld. Schrijven zit in mijn bloed, na mijn eerdere twee (kook)boeken was dat voor mij zo klaar als een klontje. Ik schrijf, deel en inspireer dolgraag. In dit artikel vind je 3 drankjes die het immuunsysteem versterken. 

De vrouw achter Soul Boost

Misschien eerst even vertellen wie ik ben. Ik ben Kim, mama van twee prachtige kinderen (ondertussen 8 en 5 jaar oud), leerkracht in het dagelijkse leven en gepassioneerd draag- en voedingsconsulente. Vanuit mijn passie voor (gezonde) voeding volgde ik een vierjarige opleiding tot voedingscoach en daarna volgden mijn twee (kook)boeken vol tips en tricks voor een gezonde, haalbare en krachtige levensstijl.

In mijn laatste boek, Soul Boost (ik schrijf bewust boek omdat dit boek over veel meer gaat dan alleen maar voeding), komen ook heel wat drankjes aan bod. Drankjes om bepaalde klachten aan te pakken, drankjes die gewoon lekker en verfrissend zijn, maar ook drankjes om je immuunsysteem te versterken of om je algemene gezondheid sterker te maken.

Ik pikte drie drankjes uit mijn arsenaal die hier vaak gedronken worden door ons en ook door onze kinderen.

1. Appelsap uit Soul Boost

5elementen 121019 3224 - Soul boost : 3 drankjes voor kinderen die goed zijn voor de gezondheid & WIN

Dit drankje uit Soul Boost gebruik ik vaak om te ontspannen of bij sterke behoefte naar zoet. 

Het is simpel te maken:

 • 1 liter appelsap
 • 2 kardemompeulen
 • 4 schijfjes gember (of minder indien kindjes dit pikant vinden)
 • ½ tl kaneelpoeder
 • 1 steranijs
 • 1 tl agar agar.

Je brengt het appelsap aan de kook en voegt de smaakmakers toe. Wanneer het appelsap kookt, voeg je de agar agar toe en roer je goed, zodat het mooi oplost. Zet na enkele minuten het vuur uit en drink warm.

Agar agar is misschien een minder bekend ingrediënt, dit is poeder op basis van zeewier (mineralen!) en dit stimuleert de darmen. Bij constipatie is dit een heel goed drankje. Warm appelsap ontspant en gember helpt de spijsvertering, voornamelijk bij het verteren van vetten. 

2. Hertjesthee (Piramide)

037281 A - Soul boost : 3 drankjes voor kinderen die goed zijn voor de gezondheid & WIN

Dit drankje is er eentje dat je gewoon kunt kopen. Het is te zeggen, je koopt de theezakjes en dan ga je aan de slag. Giet lauwwarm water in een kopje, voeg het theezakje toe, laat enkele minuten staan, verwijder het zakje en geniet. Ze hebben ook andere dierentheetjes.

 • Biologische thee voor kinderen
 • Vrij van theïne
 • Melange van kamille, munt en appel

Hertjes Thee van Piramide is een biologische melange van kamille, munt en appel. Alle theeën van Piramide zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. 

 

3. Smoothie van aardbei en havermelk

5elementen 200620 63813 683x1024 - Soul boost : 3 drankjes voor kinderen die goed zijn voor de gezondheid & WIN

Voor deze heerlijke smoothie uit Soul Boost heb je niet veel nodig:

 • ¼ cup havermelk
 • 2 cups aardbeien.

Doe alles in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra melk toe indien nodig. Het ideale zomerdrankje!

lees ook: Gezonde (kidsproof) smoothies maken in no time, een leuke verfrissing

 

WIN het boek SOUL BOOST 

550x697 - Soul boost : 3 drankjes voor kinderen die goed zijn voor de gezondheid & WIN

Yes, uiteraard willen we jou ook de kans geven om alle lekkere recepten, tips en oefeningen te leren kennen. Alles is gebaseerd op de vijf elementen, waardoor je met de seizoenen mee beweegt én kookt. Per seizoen komen er specifieke ingrediënten en oefeningen aan bod om de kwaaltjes van het seizoen aan te kunnen. Bij het waterelement komen zo de winterkeuken en -kwaaltjes aan bod en zorgen de recepten en bewegingen voor meer vitaliteit. Het boomelement staat in verband met de zuiverende lentekeuken en oefeningen die de voorjaarsvermoeidheid bannen.

 

Je kan het boek hier kopen

Winnen? laat ons weten waarom jij het boek zou willen winnen en doe mee via Instagram

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply