Unicorns & Fairytales
drankjes die het immuunsysteem versterken - unicorns & fairytales
Boeken drankjes Food Gezondheid / Health kookboeken Winactie & Give away

4 drankjes voor kinderen & ouders die goed zijn voor de gezondheid

Wist je dat je ook met drankjes je immuunsysteem kan boosten? Naast water, kan je deze drankjes zonder zorgen drinken. Zowel jij als je kinderen! Welke ga jij graag  proberen? 

1. Appelsap uit Soul Boost

In SOUL BOOST, het boek van Kim,  komen naast heel wat gezonde gerechten en tips ook heel wat drankjes aan bod. Drankjes om bepaalde klachten aan te pakken, drankjes die gewoon lekker en verfrissend zijn, maar ook drankjes om je immuunsysteem te versterken of om je algemene gezondheid sterker te maken. 

Dit drankje uit Soul Boost gebruik ik vaak om te ontspannen of bij sterke behoefte naar zoet. 

Het is simpel te maken:

 • 1 liter appelsap
 • 2 kardemompeulen
 • 4 schijfjes gember (of minder indien kindjes dit pikant vinden)
 • ½ tl kaneelpoeder
 • 1 steranijs
 • 1 tl agar agar.

Je brengt het appelsap aan de kook en voegt de smaakmakers toe. Wanneer het appelsap kookt, voeg je de agar agar toe en roer je goed, zodat het mooi oplost. Zet na enkele minuten het vuur uit en drink warm.

Agar agar is misschien een minder bekend ingrediënt, dit is poeder op basis van zeewier (mineralen!) en dit stimuleert de darmen. Bij constipatie is dit een heel goed drankje. Warm appelsap ontspant en gember helpt de spijsvertering, voornamelijk bij het verteren van vetten.

drankjes die het immuunsysteem versterken - unicorns & fairytales

 

2. Sapjes (en voor de ouders eventueel een detoxkuur)

Het binnenkrijgen van een grote variatie van verschillende groente en fruit geeft je een groot aantal voedingsstoffen en daarbij potentiële gezondheidsvoordelen. Je eet en drinkt ecologisch verantwoorde producten niet alleen voor je omgeving. Want je lichaam en zelfs je geest halen er voordelen uit. In standaard voedingswaren uit de supermarkt zitten ongelooflijk veel chemicaliën verwerkt. Naast de bestrijdingsmiddelen zijn dat onder andere kleurstoffen, smaakversterkers en conserveringsmiddelen. De effecten van al deze stoffen op de mens is lang niet altijd onderzocht. Maar gezond zijn ze in ieder geval niet. . Deze uitzonderlijk gezonde en biologische sappen kunnen een oplossing zijn. Wil je eens ontgiften? Dat wordt ook wel een detox kuur genoemd. Maar natuurlijk kan je de sapjes ook als aanvulling drinken als je niet zoveel tijd hebt om fruit (en groenten) te eten.  Op happyjuicy.nl vind je de verschillende sapjes. 

 

 

3. Hertjesthee (Piramide)

Dit drankje is er eentje dat je gewoon kunt kopen. Het is te zeggen, je koopt de theezakjes en dan ga je aan de slag. Giet lauwwarm water in een kopje, voeg het theezakje toe, laat enkele minuten staan, verwijder het zakje en geniet. Ze hebben ook andere dierentheetjes.

 • Biologische thee voor kinderen
 • Vrij van theïne
 • Melange van kamille, munt en appel

Hertjes Thee van Piramide is een biologische melange van kamille, munt en appel. Alle theeën van Piramide zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen.

 

 

4. Smoothie van aardbei en havermelk

Voor deze heerlijke smoothie uit Soul Boost heb je niet veel nodig:

 • ¼ cup havermelk
 • 2 cups aardbeien.

Doe alles in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra melk toe indien nodig. Het ideale zomerdrankje!

lees ook: Gezonde (kidsproof) smoothies maken in no time, een leuke verfrissing

drankjes die het immuunsysteem versterken - unicorns & fairytales

 

TIP: het boek SOUL BOOST 

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply