Unicorns & Fairytales
detox sapjeskuur - unicorns & fairytales
drankjes Food Gezondheid / Health lifestyle musthaves My life

Elke ochtend een gezond sapje en na de feestdagen eens ontgiften?

Wil je graag ‘s ochtends beginnen met een lekker gezond drankje maar heb je geen tijd of zin om het eerst te maken? Of wil je eens graag een Detox sapjeskuur volgen om enkele dagen je lichaam te ontgiften? Dan kan ik je Sapje aanraden. Ik mocht enkele weken de sapjes testen en ik vroeg ook aan Lobke hoe haar Detox kuur verlopen was. Benieuwd?

Wat en wie is ‘Sapje’?

Wie is Sapje en wat is een Detox Sapjeskuur? Sapje: “Sapje perst gezonde slowjuice groentesapjes uit het seizoen, vol groenten, een beetje fruit, specerijen, kruiden & zeewieren, afkomstig van lokale biologische leveranciers. Met veel liefde maken we elke dag heerlijke en vooral gezonde sapcombinaties die je kunnen helpen bij het verbeteren of op peil houden van je gezondheid. We passen nieuwe en moderne inzichten op het gebied van voeding toe bij het samenstellen van onze sapmixen en detoxkuren. Onze sapjes bevatten altijd minimaal 85% groente dus je zal wel even moeten wennen aan de unieke en gezonde smaken. We leveren deze zeer smakelijke en pure vitaminebommetjes bij je af in glazen flesjes. Een soort moderne melkboer dus, maar dan 100% biologisch, puur en raw!”

Verse groentensapjes

Ik mocht de groentesapjes en detox sapjeskuur van Sapje testen en kreeg een doos thuis bezorgd. Meteen gingen ze de vriezer in. De Sapjes zijn vers en enkele maanden houdbaar in de vriezer. Wil je ze ontdooien, dan kan je ze in de koelkast zetten en de volgende dag opdrinken. Je kan ze voor enkele dagen klaarzetten in de ijskast. Goed om elke dag een flesje te drinken. Zo heb je alvast enkele groenten binnen. De sapjes zijn ook geschikt voor kinderen, al zullen ze eerst even moeten wennen aan de smaak. Het zijn tenslotte geen fruitsapjes, maar groentesapjes. Maar ik vind het wel leuk dat ik ze gewoon uit de koelkast kan nemen en opdrinken. Ook hebben ze lekkere thee en soepjes. Je kan dus kiezen om te ontgiften of gewoon om dagelijks een portie vitaminen in te nemen. 

Detox sapjeskuur

Ik probeerde zelf de Detox sapjeskuur maar omdat ik diezelfde dag nog ziek werd ben ik ermee gestopt en kon ik de Detox kuur niet afmaken. Ik vroeg daarom aan Lobke, die de Detox kuur enkele dagen volhield, om kort haar ervaring op te schrijven voor ons over het ontgiften. Iedereen ervaart natuurlijk de detox kuur anders en de eerste dag ga je zelfs misschien wat bijwerkingen hebben zoals hoofdpijn.

Journaliste, blogger op Leuke Wereld en mama Lobke (36) is sinds enkele jaren bewust bezig met gezonde voeding. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar gezin. Gezonde lunchboxen, monkey platters, experimenteren met veggie en vegan…ze doet het allemaal! Benieuwd wat zij vond van de detoxkuur van Sapje.nl?

Lobke: ‘Na de zomer voelde ik mijzelf niet op en top. Een mailtje van Sapje.nl met de vraag of ik een DETOX sapkuur wilde uittesten, kwam dus als geroepen! Het leek me een prachtige reset van al mijn slechte gewoontes die ik tijdens de zomer weer had opgebouwd én een handige tool om weer 100% over te schakelen op mijn gezonde en vertrouwde kost. De eerste dag sapjes drinken verliep niet zo gemakkelijk, ik moest toch wat wennen aan de smaakjes en aan het feit dat ik geen ‘echt eten’ in mijn mond kon stoppen. Maar ik ging door…omdat ik geloofde in de kracht ervan. Na drie dagen detoxen en vasten voelde ik me weer veel energieker! Mijn huid zag er strakker uit en ik verloor zelfs weer een paar kilo’s. En…na die drie dagen had ik absoluut geen zin meer om mijn lijf vol te stoppen met suikers, vettigheid of andere rommel, ik had minder last van cravings en weer volop zin om mijn gezonde levensstijl van voor de zomer verder te zetten. Wat een cadeau!’
 
 

Ideaal na de feestdagen? 

Ik denk dat zo’n detox sapkuur ideaal is na de feestdagen, zodat je meteen aan een goede gezonde start van het nieuwe jaar kan beginnen. Maar ook al zie je zo’n detoxkuur om te ontgiften niet zitten, je kan altijd beginnen met elke dag een groentesapje te drinken. Als tussendoortje, of gewoon… om je vitamines al zeker aan te vullen! 

 

Wil je meer weten dan kan je altijd eens gaan kijken op Sap.je 

 
XOXO Nathalie 
 
 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply