Unicorns & Fairytales
zoektocht in het museum voor kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops museum My life Op stap uitstappen

Zoektochten voor kinderen in het MAS (Museum Aan de Stroom)

Enkele dagen geleden, op 17 november, was het KUNSTENDAG. Wij zijn graag creatief bezig en houden wel van uitstapjes, dus het leek ons een uitgelezen moment om nog eens naar het MAS in Antwerpen te gaan. Enkele jaren gelden deden we dat ook. Vaak zijn er specifieke expo’s of workshops te doen zoals vandaag, maar eigenlijk is er altijd een zoektocht voor kinderen in het MAS te doen. Een ware aanrader!

Zoektocht voor kinderen in het MAS

zoektocht in het museum voor kinderen - unicorns & fairytales

zoektocht in het museum voor kinderen - unicorns & fairytales

Je kon je dus voor Kunstendag inschrijven voor enkele leuke workshops en rondleidingen maar wij gingen voor de expo ‘Cool Japan’ en de zoektocht voor kinderen in het MAS. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen en als je de entree prijs betaalt kan je overal, in alle ruimtes binnen. Dat is wel aan te raden. Elk verdiep heeft zijn eigen expo of activiteit. Wanneer je de kalender bekijkt, dan kan je je bezoek goed plannen. Permanent is er de zoektocht voor kinderen in het MAS, namelijk de speurtocht met Kapitein MASsimiliaan. Die heeft een kaart vol opdrachten en weetjes die je kinderen helpt om echte piraten te worden. Wij gingen er mee aan de slag en deze speurtocht voor kinderen zorgt er ook voor dat ze met andere ogen naar kunst kijken. Ook in de verschillende expo’s kan je vaak speurtochten vinden. Zo zullen je kinderen veel meer plezier beleven…

Lees ook: TIPS: dit kan je allemaal doen in een museum met kinderen!

Het MAS voor kinderen

Het MAS is zeker aan te raden voor kinderen, al dan niet met mama, papa, oma en opa. Neem deel aan een knotsgek familiespel, organiseer een super memorabel verjaardagsfeestje of volg een creatief vakantieatelier. Laat je kind cultuur opsnuiven in een 65 meter hoge toren totdat het hem duizelt van de indrukken. Op de koop toe kan je met de hele bende picknicken op het dak van het MAS. Waar anders word je getrakteerd op zo’n adembenemend uitzicht op alle hoeken van de stad? 

Vakantie ateliers

 

Er zijn in de vakantie ook vaak ateliers waar kinderen aan mee kunnen doen. Schrijf zeker snel op voorhand in om mee te kunnen doen want ze zijn populair. Wanneer Vince en Lex wat ouder zijn denk ik dat ze dit zeker gaan willen doen. Tijdens onze zoektocht voor kinderen in het MAS namen we ook deel aan de workshop tattoo sleeves maken. Die was toegankelijk voor iedereen en gratis. Superleuk!

Verjaardagsfeestje in het MAS

zoektocht voor kinderen in het MAS - unicorns & fairytales

zoektocht voor kinderen in het MAS - unicorns & fairytales zoektocht voor kinderen in het MAS - unicorns & fairytales

Is jouw kind binnenkort jarig en zijn jullie creatief aangelegd of gaan jullie wel eens meer naar een museum met je kind? Dan kan je op deze unieke locatie ook een verjaardagsfeestje doen voor je kinderen, op woensdagnamiddag of in het weekend. Je kan kiezen tussen twee spektakels in het MAS. De jarige gaat samen met zijn vriendjes op feestelijke ontdekking in het MAS. Nadien maken ze een fonkelend kunstwerk in het atelier en smullen ze van taart en frisdrank. Dat neem je zelf mee. Je kan kiezen uit één van deze twee workshops:

Betoverende dieren (voor kinderen van 6 tot 12 jaar): De kinderen gaan op zoek naar bijzondere dieren uit Midden- en Zuid-Amerika. Daarna laten ze hun fantasie de vrije loop en ontwerpen ze een hun eigen fantasiedier!

Feest je mee! (voor kinderen van 8 tot 12 jaar): De kinderen komen alles te weten over de reuzenstoet in Antwerpen, het kleurrijk festival ter ere van de olifantengod Ganesha in India en het feest van het nieuwe meisje bij de Ticuna-Indianen. Gekleed in feestelijke outfits maken ze hun eigen minivoorstelling. Daarna gaan ze aan de slag in het atelier waar ze een kleurrijk versierd hoofddeksel maken.

 

Wij sloten ons museumbezoek fijn af

zoektocht voor kinderen in het MAS - unicorns & fairytales

Na onze zoektocht voor kinderen in het MAS gingen we beneden iets drinken. Het is er gezellig en je kan er ook lekker eten. We hebben er als gezin echt van genoten. Lex bleef bij oma en opa en wij deden met Vince iets leuks. Hij is zelf creatief aangelegd en had het enorm naar zijn zin. Toen we vroegen aan hem wat hij het leukst vond, dan zei hij niet 1 ding maar somde verschillende zaken op. Topdagje.

 

Ben jij wel eens een zoektocht voor kinderen in een museum gaan doen?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply