Unicorns & Fairytales
magnetische tegels matoyli - unicorns & fairytales
Bouwen Educatief educatieve activiteiten Houten speelgoed My life Spelen STEM

20 bouwactiviteiten voor kinderen

Heb jij ook kinderen die graag bouwen? Ik wel! Er staan bij ons thuis ontelbare bouwsels. Maar hey, bekijk het zo; het is super leerrijk, goed voor de fantasie en voor het inzicht. Laat ze gerust doen. Hier zijn nog eens 20 bouwactiviteiten voor kinderen. Alstublieft!

Bouwactiviteiten voor kinderen

 1. Bouw een kartonnen fort: Laat kinderen creatief zijn met het bouwen van een fort met kartonnen dozen. Ze kunnen deze versieren en hun eigen speelruimte creëren.
 2. Bouw een LEGO-toren: Stimuleer de verbeelding van kinderen door hen uit te dagen om de hoogste LEGO-toren te bouwen met hun bouwstenen.
 3. Maak een popsicle-stokjesbrug: Met behulp van lijm en popsicle-stokjes kunnen kinderen een brug bouwen en testen hoeveel gewicht deze kan dragen.
 4. Bouw een zandkasteel: Ga naar het strand of gebruik een zandbak om een ​​prachtig zandkasteel te bouwen. Kinderen kunnen schelpen en andere decoraties toevoegen.
 5. Maak een knikkerbaan: Gebruik huishoudelijke materialen zoals kartonnen buizen en plakband om een ​​interessante knikkerbaan te bouwen. Kinderen kunnen experimenteren met verschillende routes en hellingen.
 6. Bouw een vogelhuisje: Leer kinderen over de natuur en bouw tegelijkertijd een vogelhuisje. Hang het op in de tuin en geniet van het zien van vogels die erin nestelen.
 7. Maak een recyclingsculptuur: Verzamel recyclebaar materiaal zoals flessen, blikjes en karton en laat kinderen een creatieve sculptuur bouwen. Dit bevordert milieubewustzijn en creativiteit.
 8. Bouw een papieren vliegtuig: Leer kinderen verschillende technieken om papieren vliegtuigen te vouwen en organiseer een wedstrijd om te zien wiens vliegtuig het verst kan vliegen.
 9. Maak een miniatuurstad van klei: Geef kinderen klei en laat ze een miniatuurstad bouwen met huizen, wegen en andere elementen. Ze kunnen zelfs kleine figuurtjes maken om in de stad te plaatsen.
 10. Bouw een raket van een plastic fles: Leer kinderen over wetenschap en ruimtevaart door een raket te maken van een lege plastic fles. Voeg water en bakpoeder toe voor een lanceerervaring.
 11. Maak een touwbrug: Met behulp van touw en stevige materialen kunnen kinderen een touwbrug bouwen en ontdekken hoe stabiliteit en evenwicht belangrijk zijn bij het construeren ervan.
 12. Bouw een robot: Stimuleer technologische interesse door kinderen te laten experimenteren met het bouwen van eenvoudige robots met behulp van gerecyclede materialen en elektronische componenten.
 13. Maak een terrarium: Leer kinderen over ecosystemen en bouw een terrarium met glazen potten, aarde, planten en kleine decoratieve elementen zoals kiezelstenen of mos.
 14. Bouw een drijvend vlot: Met behulp van drijvende materialen zoals plastic flessen of houten planken kunnen kinderen een vlot bouwen en ontdekken hoe ze materialen kunnen gebruiken om drijfvermogen te creëren.
 15. Maak een windmolen: Leer kinderen over duurzame energie en laat ze een windmolen bouwen met behulp van karton en papier. Ze kunnen zien hoe windkracht kan worden omgezet in beweging.
 16. Bouw een magnetisch labyrint: Gebruik een magnetisch bord en kleine metalen voorwerpen om een ​​labyrint te maken. Kinderen kunnen magneten gebruiken om de voorwerpen door het labyrint te verplaatsen.
 17. Maak een houten vogelhuisje: Leer kinderen basis houtbewerkingstechnieken en laat ze een vogelhuisje bouwen met hout, spijkers en lijm. Hang het op en observeer de vogels die komen.
 18. Bouw een toren van speelkaarten: Daag kinderen uit om een ​​zo hoog mogelijke toren te bouwen met speelkaarten zonder dat deze instort. Dit vereist geduld en evenwichtsgevoel.
 19. Maak een brug van rietjes: Met behulp van rietjes en elastiekjes kunnen kinderen experimenteren met het bouwen van een brug. Ze kunnen verschillende constructiemethoden proberen en zien welke het sterkste is.
 20. Bouw een mini-skaterramp: Voor kinderen die van skateboarden houden, kunnen ze een kleine skateramp bouwen met behulp van hout en schroeven. Ze kunnen oefenen met trucs en stunts.

Hopelijk bieden deze 20 bouwactiviteiten voor kinderen voldoende inspiratie voor uren bouwplezier en leren!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply