Unicorns & Fairytales
dessert voor Nieuwjaar - unicorns & fairytales
dessert Food Koken met kinderen My life

Easy peasy Kerst dessert in enkele minuutjes!

Ben je op zoek naar een gemakkelijk dessert voor Kerst of een dessert voor nieuwjaar? Misschien kan je deze leuke chocolade kommetjes gevuld met heerlijke (choco)mousse maken. Het duurt echt maar 5 minuutjes en zelf kinderen kunnen het maken. Wij hadden veel plezier en Vince mocht natuurlijk de pot uitlikken. Kijk je even mee? 

Mousse in chocolade schaaltjes

Dit gemakkelijk dessert voor Kerst of Nieuwjaar kan je op 5 minuutjes maken. Het enige dat je even op voorhand moet doen zijn de kommetjes van chocolade. Wij smolten witte chocolade au bain marie en draaiden er ballonnetjes in. Je kan dat natuurlijk ook met overschot doen van Sint chocolade. Zet de ballonnen meteen op een bakpapier en plaats ze in de koelkast zodat ze opstijven. Prik de ballonnen stuk en je houdt witte chocolade serveerschaaltjes over (die je dus ook perfect kunt opeten). De chocomousse maakten we van de Imperial Baking mousses. Je hebt er 3 varianten in: chocolademousse, mokka en passievrucht. Je kan dus nog kiezen welke mousse jij wil. Of neem ze alledrie? Het enige dat je moet toevoegen is 100 ml (plantaardige) melk en dan moet je 5 minuten met de elektrische handklopper mixen. Je houdt een heerlijke mousse over. 

gemakkelijk dessert voor Kerst - unicorns & Fairytales

https://imperialbaking.be/nl/producten/mousses

https://imperialbaking.be/nl/producten/mousses

Gemakkelijk dessert voor Kerst of Nieuwjaar

Schep de mousse vervolgens in de kommetjes en laat ze minstens 30 minuutjes opstijven in de koelkast. Nadien heb je mooie lekkere desserten. Garneer de bordjes zoals jij wil. Wij strooiden er nog wat restjes witte chocolade over en zilveren eetbare sterretjes. Yummmmm. Je gasten gaan versteld staan van het mooie en gemakkelijk dessert voor Kerst of Nieuwjaar. Ik liet Vince de chocomousse maken en vervolgens in de schaaltjes scheppen en versieren. Hij had er veel plezier aan en was trots. Dus… het is kinderspel! De chocolade lovers kunnen heel hun bord leegeten. 

https://imperialbaking.be/nl/producten/mousses

dessert voor Nieuwjaar - unicorns & fairytales dessert voor Nieuwjaar - unicorns & fairytales

Pin it 

Wil jij dit gemakkelijk dessert voor Kerst of Nieuwjaar onthouden? pin het dan op Pinterest ! Smakelijk! 

dessert voor Nieuwjaar - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Zero-waste vegan chocolademousse - Webkonijn
    16 augustus 2022 at 18:00

    […] Ook wanneer je toch de fout maakte om een loperig mengsel in de koelkast te plaatsen, wordt het vast maar dan zal je mousse een stuk zwaarder zijn. Een zero-waste recept met heel weinig ingrediënten bijna net zo eenvodig als deze chocomousse. […]

Leave a Reply