Unicorns & Fairytales
strandspelletjes met kinderen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Buiten spelen My life Op stap op vakantie Spelen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties

Naar zee met kinderen? Leuke (nostalgische) strandspelletjes en activiteiten!

Toen ik vroeger naar zee ging waren er bepaalde dingen die ik me nog goed kan herinneren. De strandzeilen, hutjes en rieten matjes waarop we zaten. De ijsjes, de zilte lucht en het zand tussen de tenen. Dat strandbezoek ging gepaard met zandkastelen bouwen en schelpen rapen. Zo nostalgisch allemaal. Het zit in ons bloed of het is gewoon logisch om dit te doen want mijn eigen kinderen doen dit ook. Weet je zelf niet goed wat te doen aan het strand met kinderen? Ik geef je enkele leuke tips met strandactiviteiten en strandspelletjes.

Strandspelletjes en activiteiten op het strand

Petanquen

Strandspelletjes zijn tof voor kinderen… Erg leuk om samen met je kinderen te doen. Neem best een kinderpetanque en maak er een wedstrijdje van. Wedden dat ze dit kei leuk gaan vinden? Je vindt overal Petanque setjes. Van beginners tot gevorderden vind je onder andere bij Decathlon, samen met nog andere leuke strandspelletjes.

Zeedieren, schelpen en andere zaken determineren

Je kan schelpjes en andere zaken zoeken en nadien determinderen. Welke soort is het? Wat is de naam van de schelp? Maak een leuke collage. Kinderen vinden het leuk om te verzamelen. Je kan ook een tabel afdrukken, lamineren en mee op het strand nemen.

Enkele interessante websites:

Natuurinformatie database

Beach explorer app voor smartphones

zoekkaarten via Natuurpunt

In het zand tekenen

strandspelletjes en activiteiten op het strand - unicorns & fairytales

Je kan leuke tekeningen maken in het zand. Met je vingers, een stokje, een steentje, schelpjes en veel meer. Maak mooie kunstwerken en trek er een foto van. Of speel Pictionnary. Je kan ook een doolhof maken waar je kind op de juiste plek moet doorgeraken. Think out of the box!

Lees ook: Spelen met zand : 8 leuke ideetjes

Vliegeren

Aan het strand moet je gewoon vliegeren, dat kan niet anders hahaha. Je kan uiteraard in één van die winkeltjes een vliegertje kopen, er eentje zelf maken of kopen in bijvoorbeeld Decathlon. Die laatste gaat waarschijnlijk veel langer mee hé 😉

Kastelen bouwen

strandspelletjes en activiteiten op het strand - unicorns & fairytales

Nou, je kan NIET naar het strand komen en geen zandkasten bouwen. Dat is pure nostalgie. Met een gootje naar zee dat volloopt en zo de gracht vult met zeewater. Versieren met allerlei schelpjes en afwerken met een vliegertje dat je zelf maakt of … koopt…

Schelpen verzamelen

Hou je emmertje maar al klaar want je kinderen gaan sowieso schelpjes willen zoeken. Ken jij verschillende schelpen? Het ZEEBOEK van Sarah Devos kan je daarbij helpen, net zoals het boek jou vele andere zeeweetjes geeft. Dit boek is nodig als je houdt van de zee en er veel naartoe gaat. Voor alle nieuwsgierige kindjes, mama’s, papa’s en grootouders die met hun kleinkinderen naar zee gaan en willen stoefen met hun kennis 😉

Hier vind je het ZEEBOEK en andere uitgaven

Bloemen maken

In Knokke gebeurt dit nog heel veel: de kinderen maken mooie bloemen uit crêpe-papier en verkopen die met schelpjes. Zo komen de kindjes bloemen bij elkaar kopen en leren ze omgaan met kopen en verkopen.

Picknicken

Neem een groot deken mee, sla een zeil rondom als er veel wind is en maak een mand vol met lekkers klaar. Ga lekker picknicken op het strand. Leuk en gezellig!

lees ook : Dit kan je zeker een keertje doen in de zomervakantie

Kralen maken

knutselen met strandvondsten - unicorns & fairytales

Hou maar al een dikke naald op zak en een stevig touwtje. Daar kunnen de kinderen schelpjes aan rijgen en zo een schelpenketting maken. Jij gaat sowieso een mooi cadeautje krijgen van je kind.

Beach clean up

Wil je het milieu een handje hepen? Neem een vuilzak mee en doe samen een beach clean up. Wie weet trek je andere mensen nog mee en help je de dieren en de omgeving door al het vuil op te rapen. Hou een wedstrijdje: wie kan er het meeste vuil rapen in een bepaalde tijd?

Strandjutten

Ga op zoek naar echte vondsten op het strand: speciale schelpen, munten enz…

strandspelletjes en activiteiten op het strand - unicorns & fairytales

Darten

Trek in het zand een grote cirkel (of andere figuur natuurlijk) en zet er punten in. Gooi met een voorwerp van een bepaalde afstand in de figuur en tel de punten op. Wie heeft er na enkele rondjes de meeste punten? Je hebt nog andere leuke strandspelletjes die je kan doen op deze manier.

Zeehonden spotten

Op bepaalde plekken aan de kust kan je zeehonden spotten. Dit kan ook met een georganiseerde groep in Knokke en Cadzand: zeehonden discovery.

Winkeltje spelen

Maak een leuk winkeltje met de vondsten van het strand. Leuke schelpjes, spulletjes, je bloemen en eventueel leuke zandpatékes die je kind dan verkoopt. Kom jij zelf ook iets kopen?

lees ook: Wat neem jij mee op vakantie + handige free printable ‘Summer vacation family checklist’

Over golven springen

Uiteraard was dit één van de leukste strandspelletjes vroeger. Over golven springen en maar lachen, gieren, brullen!

 

En nadien thuis leuk knutselen!

Na de strandspelletjes kan je met de vondsten leuke dingen doen!

20x Leuke activiteiten met zand en knutselen met strandvondsten

Spelen met zand : 8 leuke ideetjes

Zand slijm maken op verschillende manieren: superleuk !

30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

 

PPPSSSST: wil je op Instagram al onze belevenissen volgen? Check dan UNICORNS & FAIRYTALES en als je graag out of the box speel- en knutselideetjes wil vinden, dan kan je mijn creatieve feed OUT OF THE BOX PLAY volgen. 

Pin it

strandspelletjes en activiteiten op het strand - unicorns & fairytales

 

Nog op zoek naar leuke activiteiten aan de kust?

Ben je buiten strandspelletjes ook nog op zoek naar leuke tips aan de kust?  Dan kan je deze artikels lezen:

Voordelig op ‘Happy Trip’ met de trein naar de Kust!

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

Een dagje Oostende … We LOVE it!

20 activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen

 

Kennen jullie nog leuke strandspelletjes?  Tell me! Ik zet ze er graag bij. 

X0X0 Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Shanna
    7 juli 2019 at 08:17

    Darten die ga ik onthouden voor binnen paar dagen ! Leuk zeg

Leave a Reply