Unicorns & Fairytales
cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales
Bouwen cadeautips kerst en nieuwjaar Spelen verjaardag

5 leuke cadeautips voor kinderen die graag bouwen

Binnenkort komen de feestdagen er weer aan en iedereen gaat op zoek naar cadeautips voor kinderen. Speelgoed genoeg, keuze genoeg maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben veel speelgoed. Ook best veel educatief speelgoed en vooral veel dingen die je kunt uitbreiden, zoals Lego en Playmobil. Vandaag geef ik graag cadeautips voor kinderen die graag bouwen. Van tijd tot tijd geven we speelgoed weg of verkopen we spullen. Ook geef ik wel eens iets cadeau aan de klas van onze kinderen of geven we iets aan een goed doel. 

Cadeautips voor kinderen die graag bouwen 

Wij hebben twee jongens die héél graag bouwen en met auto’s spelen. Vooral dan hulpdiensten naspelen. Ze worden het maar niet beu! Heel grappig. Er is altijd wel leven in de brouwerij bij ons thuis. Er zijn veel kinderen die graag dingen bouwen. Ook onze kinderen, vooral Vince! Hier een aantal leuke cadeautips voor kinderen die graag bouwen, zet het zeker maar al op het lijstje als je ng speelgoedtips zoekt. 

1. Lego, Duplo of Playmobil

cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales

Het bouwspeelgoed van Lego blijft eigenlijk cadeautip nummer 1. Er zijn zoveel sets van LEGO, DUPLO en Playmobil te vinden en ze kunnen ervoor sparen. Tegenwoordig heb je verschillende soorten: technics, creator, city, Nintendo … Voor elk wat wils. Het is speelgoed dat jaren, eeuwen zelfs, meegaat en dat je kunt doorgeven aan andere generaties. Daarom is het in mijn ogen nooit verloren om dit bouwspeelgoed aan te schaffen en zijn dit altijd mijn cadeautips voor kinderen die graag bouwen. Maar natuurlijk is er ook nog veel meer dan enkel deze merken. 

lees ook: Het grote ABC van LEGO speelwerelden. Ken jij ze allemaal?

 

2. Open ended play 

cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales

Open ended play speelgoed hoort zéker bij het lijstje van cadeautips voor kinderen die graag bouwen. Ken je open ended play al? Speelgoed waarmee je op oneindig veel manieren kunt spelen. Zo heb je bijvoorbeeld bouwstenen die je op elkaar kunt stapelen. Het speelgoed van Janod bijvoorbeeld is daar een voorbeeld van. Maar ook gewoon houten schijfjes, blokjes, plankjes kunnen aanzetten tot open ended play ! Te verkrijgen bij de Bijenkorf! 

lees ook: Educatieve spelmaterialen en open ended play speelgoed voor kinderen

 

3. Puzzels

cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales

Er bestaan verschillende soorten puzzels: magnetische puzzels, 3D-puzzels, educatieve puzzels en natuurlijk de gewone puzzels. Er zijn puzzels die meters lang zijn of die in een bepaalde vorm gegoten worden. Puzzelen is ook heel goed voor de ontwikkeling, het inzicht en doorzettingsvermogen van kinderen. Wij hebben dus ook altijd een stapel puzzels in huis. Je kan misschien eens puzzels ontlenen van vrienden? 

lees ook: 40 Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

 

4. Bakstenen 

cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales

De kleine baksteentjes van Teifoc zijn super! Het zijn échte bakstenen waarbij je cement moet maken en dan kan je zelf je huizen en kastelen bouwen. Onze kinderen vonden dit geweldig. Je kan de steentjes nadien terug gebruiken als je ze laat weken in water. Eindeloos plezier én je bent met echte materialen bezig. Dit hoort dus echt wel in de top 5 van cadeautips voor kinderen die graag bouwen denk ik 😉 Je vindt deze bakstenen bij DE BANIER

5. Just Blocks 

cadeautips voor kinderen die graag bouwen - unicorns & fairytales

Wat gebeurt er als je kinderen houten blokken geeft van verschillende groottes en plankjes? You’ll see! Hun fantasie maakt overuren en ze blijven er uren mee spelen. Geweldig om te zien! De pakketten van Just Blocks dagen niet alleen uit tot open ended play maar ook tot creaties waarbij ze hun ander speelgoed kunnen gebruiken. Op een bepaald moment werd onze woonkamer omgetoverd tot een hele stad, met supergrote garage. Geweldig! Ze zijn in België te verkrijgen in verschillende webshops en winkels. 

 

Heb jij nog leuke cadeautips voor kinderen die graag bouwen? Ik lees het graag in de comments. 

XOXO Nathalie 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply