Unicorns & Fairytales
checklist vakantie - unicorns & fairytales
My life op vakantie Travel uitstappen

Wat neem jij mee op vakantie + handige free printable ‘Summer vacation family checklist’

Vertrek jij nog op vakantie? Ben jij al gepakt en gezakt? Niets vergeten? Wanneer wij op vakantie vertrekken hebben we altijd het gevoel alsof we iets vergeten zijn. Ik los dit altijd op met een checklist. Die heb ik aangepast en in een handige free printable gestoken zodat jullie deze ook kunnen gebruiken en zodat ik hem niet steeds opnieuw moet schrijven. Tip: pin hem op je Pinterest pagina! 

Checklist vakantie

We gingen enkele jaren geleden op vakantie in Frankrijk en ik maakte een handige ‘checklist vakantie’. Voor de eerste keer met een kind op vakantie én met de auto naar een camping in het Zuiden van Frankrijk. Ik moet zeggen dat ik pas één of twee dagen voor we vertrekken begin in te pakken. Een vriendin van me slaagt er in om zelfs een maand op voorhand al een koffer te maken. Nee, ik kan dat niet, ik ben altijd al iemand geweest die beter presteert onder druk. Nou, wat ik wél doe is steeds een meeneemlijst maken zodat ik alles kan doorstrepen wat ik al gepakt heb. Uiteraard zal die ‘checklist vakantie’ niet dezelfde zijn als we bijvoorbeeld naar een hotel gaan. Deze keer moesten we meer meenemen.

>>>>Click op het voorbeeld van de eerste pagina om de hele ‘checklist vakantie’ te downloaden met een handige extra pagina om zelf items op  te schrijven die je nadien kan aanduiden. In totaal zijn het 5 bladzijden <<<<

checklist vakantie - unicorns & fairytales

Maak hem herbruikbaar

  1. Download de Free Printable Summer Vacation Family Checklist
  2. Print alle 5 bladen uit (dubbelzijdig om te besparen)
  3. Lamineer ze (heel duurzaam) of steek ze in doorzichtige hoesjes
  4. Maak een gaatje in de linkerbovenhoek en steek er een ringetje / touwtje door
  5. Met een uitwisbare stift kan je er nu op schrijven en aanduiden
  6. Klaar? Veeg alles weer uit en je kan hem opbergen voor de volgende vakantie

 

checklist vakantie - unicorns & fairytales

Handige tips

Behalve een handige checklist vakantie heb ik ook nog wel tips. Of je nu op roadtrip gaat of ergens gaat logeren, op bezoek bij vrienden enz… Met kinderen heb je altijd wel iets mee te zeulen. Er zijn leuke spullen op de markt die een dagje (of meerdere dagen) weg van huis makkelijk(er) maken. Kijk je mee?

Curverboxen

Het neemt wel wat plek in maar als je ze vol stopt dan kan je ze makkelijk stapelen of naast elkaar zetten. Alles is ook netjes ingepakt en steekt bij elkaar. Ik gebruikte dus enkele curverboxen: eentje voor schoenen, eentje voor keukenspullen enz…Onze auto was netjes volgeladen, geen losse spullen hier en daar. Ook makkelijk in en uit te laden.

Nieuwe kleine spullen

Ik vind het enorm vervelend om te wachten om mijn toiletzakje met tandenborstel en borstel weg te stoppen tot de ochtend van vertrek. Vooral als je met het vliegtuig gaat. Wat ik vak doe is mijn tandenborstel in een zakje steken in mijn handtas samen met wat tandpasta. Ik zorg er altijd voor dat ik een nieuwe tandenborstel en tandpasta koop, een extra borstel heb enz. zodat ik alles kan wegstoppen in mijn koffer zonder dat ik er ‘s ochtends  nog aan moet denken.

‘Laatste spullen tas’

Wanneer je met de auto gaat en overnacht in een hotel kan je natuurlijk wél best wachten om je toiletzak weg te stoppen. Wij hebben een curverbox genomen met allemaal spullen voor de volgende ochtend en hebben die in de auto op een plek gezet zodat we hem er gemakkelijk uit konden nemen. Ook de flessen water en pampers stonden op een makkelijke plek, alsook ons proper ondergoed enz…

Een leuke koffer

Niets zo leuk als een eigen koffer voor je kindje. Wij hebben de grootste versie van de Bakker Made With Love koffer collectie met de vliegtuigjes op. Je hebt ze in verschillende kleuren en uitvoeringen. Ook hebben we zo’n Bontoy, waar de kindjes op kunnen zitten. Erg leuk! Ook handig voor korte reisjes zijn onze kleine blauwe valiezen van Hedgren.

checklist vakantie - unicorns & fairytales checklist vakantie - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

Een verzorgingstas

Een tas met reservespullen, pampers, doekjes enz… heb je altijd nodig als je met kinderen reist. Of je het nou in een grote zak steekt, je handtas of een speciale verzorgingstas. Wij gaan niet buiten zonder. Wat ik in mijn verzorgingstas stopte toen Vince nog klein was kan je opnieuw lezen. Nu hebben we hem voornamelijk bij voor Lex, al hebben we voor Vince altijd een reservesetje kledij mee. Een ongelukje is snel gebeurd.

Een reisbed

Indien je gaat kamperen of logeren en er is geen bedje voor de kleinste, dan is een reisbedje heel handig. Tegenwoordig heb je er zo’n gemakkelijke dat je niet meer hoeft te klungelen. In één handomdraai staan ze recht. Dit bedje van Aeromoov bijvoorbeeld. Makkelijk te zetten en terug op te bergen, op twee niveaus te gebruiken en je kan er een zonnescherm en muggennet bij gebruiken.

lees ook: met deze 20 travel essentials zit je goed

 

Eetgerei

Neem altijd handig eetgerei mee op vakantie. In dit blogje over wat ik meeneem als we uit eten gaan kan je al veel ideetjes halen.

Een thermos

Vooral handig als je nog een baby hebt of als je verse patatjes wil geven aan je kind. Ik heb, toen Vince een baby was, veel met een thermos rondgelopen. Samen met een waterflesje.In de thermos kokend water om bij het koude water te doen. Handig als er geen microgolf is om de pap op te warmen. Ik heb ook een thermos voor eten. Dat blijft enkele uurtjes goed warm.  Een thermos kan je in verschillende prijsklasses verkrijgen en mijn thermos waar ik de patatjes in doe komt van Nûby en daar heb ik hier meer over verteld.

nuby3

 

Een opvouwbaar badje

Ga je kamperen en wil je je baby/peuter rustig kunnen wassen? Dan is er dit MEGA handige FLEXI BATH van Stokke. Geloof me, het is écht supermakkelijk. Je vouwt het open en gewoon weer toe. Je vult het met water en legt er eventueel een babyverkleiner in. Het heeft ook een antislipbodem.   Nadien laat je het water weglopen door het stokje eruit te trekken. Je vouwt het weer op en klikt het met een haakje vast. Heel plat, past in je koffer en neemt bijna geen plaats in.

FullSizeRender 1866

 

EHBO koffer

Toch belangrijk als je op vakantie gaat. Een kleine reisapotheek (of een grote?) Vergeet zeker geen pleisters voor de fictieve pijntjes (dat heeft Vince tegenwoordig). Wij hebben een hele grote voorraad pleisters van Hansaplast. Gewone, speciale, waterafstotende, speciale pleisters voor de ellebogen en knie enz… Hier kan je mijn blog lezen over wat er allemaal in de EHBO koffer moet.

Unicorns & fairytales - EHBO koffer

 

Belangrijke documenten

Niet vertrekken zonder te controleren of je alles van belangrijke documenten bij hebt.

# identiteiskaarten
# kids ID van je kinderen
# Check de vervaldatum van je betaalkaart
# Je boorddocumenten.
# Europees aanrijdingsformulier.

 

Superhandig: een externe batterij om je gsm/tablet op te laden

Heel handig is de externe batterij (of de powerbank) om je gsm of tablet mee op te laden zonder dat je een stekker nodig hebt. Je laadt de batterij thuis goed op zodat die vol zit en je kan hem makkelijk meenemen in je handtas, de auto enz… Manlief gaat er tegenwoordig Pokémons mee vangen. Wij gebruiken hem nu heel regelmatig en ik ben er super tevreden over. Ik kan het alleen maar aanraden aan al mijn smartphone verslaafde collega’s en bloggers, instagrammers, pokémon vangers …  Ik kocht hem hier.

IMG_2381 2

 

Nog meer tips

Dit is niet mijn eerste blogje over op vakantie gaan. Ik schreef er vorig jaar ook enkele. Daar kan je nog meer tips in vinden. Hopelijk zijn jullie er wat mee en je weet het… Tips die jullie zelf hebben zijn altijd welkom! Vergeet niet de gratis checklist vakantie met kinderen te downloaden!

Lees ook de handige tips als je op vakantie met de auto gaat.

Lees ook dit blogje over gepakt en gezakt, klaar om te vertrekken. 

Hier vind je tips om te vliegen met kinderen

Kei toffe zomervakantieboeken voor kinderen

Zo hou je kinderen bezig tijdens een (lange) reis

 

Nu genieten maar! Wat nemen jullie altijd ZEKER mee op vakantie? Wat is jouw ULTIMATE tip? Heb jij nog handige “gepakt en gezakt”-tips? 

XoXo Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  sofie
  9 juli 2018 at 20:31

  Lijstjes heb ik ook al gemaakt. Maar ik durf er niet meer helemaal op voortgaan omdat ik merk dat naarmate de kinderen ouder worden, we ook andere spullen dienen mee te nemen en net die staan er dan weer niet op zoals nu bvb een bedhekje zodat onze kleuter niet uit bed valt. Dus probeer ik gewoon in gedachten een beetje een dag te overlopen: opstaan: wat hebben we nodig enzo voort in de hoop niets te vergeten. Al presteerde ik het vorig jaar om in Centerparcs toe te komen en letterlijk geen kledij mee te hebben voor Juliette. Maja, de meeste dingen die je echt nodig hebt kan je altijd wel ergens kopen.

 • Reply
  Jorien
  19 juli 2018 at 06:20

  Super die checklist! Als wij op vakantie gaan is dat meestal met een chaotische inpakdag. Ik vergeet altijd wel iets. Ik ga zeker de lijst afdrukken en gebruiken voor onze volgende trip!

Leave a Reply