Unicorns & Fairytales
knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales
Niet gecategoriseerd

Houten knikkerbaan van HABA Kullerbü: leuk, leerrijk en duurzaam

Vince kreeg voor zijn verjaardag een houten knikkerbaan van HABA. Die is niet alleen kei leuk, maar ook leerrijk. Bovendien is het iets waarmee zijn broer ook mee kan spelen want de leuke knikkerbaan voor kinderen, de HABA Kullerbü, is al voor kinderen vanaf 2 jaar. Ik vind het een ideale cadeautip en wil jullie er dan ook kennis mee laten maken, indien je het nog niet kent tenminste. 

Leuke knikkerbaan voor kinderen

Ben jij ook op zoek naar een leuke knikkerbaan voor kinderen, maar vooral naar een veilige en duurzame knikkerbaan? Dan is dit hét ideale systeem. Het speelsysteem HABA Kullerbü maakt kinderen vanaf twee jaar al blij dankzij de kleurrijke speeltuinen en uitbreidingen. Persoonlijk vind ik dat dit systeem enorm kindvriendelijk is. Ik geef je graag enkele voordelen van de leuke knikkerbaan voor kinderen van HABA…

knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales

Voordelen van de HABA Kullerbü knikkerbaan 

Veilig 

Een enorm voordeel van deze leuke knikkerbaan voor kinderen is de veiligheid. Door de stevigheid en de grootte van de ballen, zijn deze knikkerbanen al voor kinderen vanaf 2 jaar geschikt. En welke kinderen worden er niet door de rollende ballen aangetrokken? We hoeven ons geen zorgen te maken dat ze kleine knikkers inslikken. Oef. 

leuke knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales

Veel mogelijkheden 

Bij de ‘HABA Kullerbü’-knikkerbanen rollen de extra grote knikkers doorheen poorten met belletjes, over bruggen, een xylofoon en langs scherpe bochten. Dankzij het kliksysteem kunnen de kinderen zelfstandig steeds nieuwe banen maken, zonder dat iets verschuift. Klikken, in elkaar steken, klaar! Dankzij de hoge zuilen krijgen de knikkers een stevige vaart, zodat elk effect helemaal tot zijn recht komt. De vele enthousiaste opmerkingen deden ons geen minuut twijfelen dat deze leuke knikkerbaan voor kinderen een schot in de roos was voor Vince en Lex. 

Duurzaam 

Er bestaan basis sets en vele uitbreidingen waardoor dit een zeer duurzaam stuk speelgoed wordt. Kinderen kunnen er eindeloos veel combinaties mee maken en ze sets kunnen uitgebreid worden, wat deze knikkerbaan voor kinderen een superleuke cadeautip maakt. Je gooit dit niet na een paar keer spelen weg en wees maar zeker dat deze stevige knikkerbanen en onderdelen niet zo snel stuk gaan. 

houten knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales

Divers

De leuke knikkerbaan voor kinderen van HABA onderscheidt zich vooral omdat het samen met de kinderen groeit, met interessante uitbreidingssets aangevuld kan worden en aan de leeftijd aangepast kan worden. Hoe ouder kinderen worden, des te liever experimenteren ze. Ze stellen vast dat bochten, hellingsgraad en hoogtes het rollen van de knikkers beïnvloeden. Door uit te proberen, te veranderen en te herhalen komen kinderen in aanraking met eenvoudige natuurkundige wetten. Heel erg leerrijk dus! De HABA-knikkerbaansystemen zijn perfect afgestemd op de leeftijd, de verschillende behoeften en vaardigheden van elke doelgroep. Ze vormen een gesloten systeem. Behalve de Kullerbü knikkerbaan heeft HABA nog ‘mijn eerste knikkerbaan’ en de klassieke systemen. 

houten knikkerbaan voor kinderen - unicorns & fairytales

Stabiel 

Veel knikkerbanen voor kinderen zijn niet stabiel, vallen op en wekken frustraties op. Hier alvast wel, wat tranen tot gevolg geeft. Maar deze knikkerbaan is stevig en kan met de zuilen en elementen zeer stevig in elkaar gezet worden. De ballen rollen zonder problemen en de magische extra’s zorgen voor veel verwondering. Wij zijn allemaal blij met deze leuke knikkerbaan voor kinderen. 

 

Ben jij ook fan van knikkerbanen? 

XOXO Nathalie 

 

 

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply