Unicorns & Fairytales
vliegen met kinderen - unicorns & fairytales
Gezelschapsspelletjes My life Op stap op vakantie puzzels en denkspelletjes Spelen TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen Webshoptips Winactie & Give away

Zo hou je kinderen bezig tijdens een (lange) reis

Reizen met kinderen is fijn, enkel de rit of de vlucht is moeilijk. Of je nou gaat vliegen, met de auto reist, de camper of met de trein…. kinderen moet je gewoon op een bepaalde manier kunnen bezighouden. Ze zijn niet gemaakt om uren stil te zitten. Die van mij toch niet hahaha. In sé lukt die reis wel, wanneer je ze op tijd voedsel geeft ten eerste (anders worden die van mij monsters) en godzijdank bestaan er tegenwoordig ook  zoveel leuke dingen waarmee je kinderen op een leuke manier kan afleiden. Het laatste redmiddel, als het echt niet anders kan, is dan ook nog de tablet of eender welk soort schermpje. Zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis… 

1. Zingen en luisteren

Leuk is om samen liedjes te zingen met je kind. Welke kennen ze al? Ook leuke CD’s of playlists met liedjes die jouw kind leuk vinden zijn fijn om in de auto te hebben, of op een toestel waar ze met een hoofdtelefoon kunnen luisteren. Wij zijn ook grote fan van de luisterverhalen van het Geluidshuis en voor kleuters de luisterverhalen van Kabouter Korsakov.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

2. Praten en spelletjes zonder spullen

Ik maakte net nog een artikel met een heel reisspelletjes ABC. Er zitten er veel tussen die je zo kunt doen, zonder dat je iets nodig hebt. Er is ook een printable bij die je kan printen en meenemen. Zo heb je altijd een idee. Je kan natuurlijk ook gewoon een praatje slaan. Je hebt daarvoor gewoon je ogen en je mond nodig en die heb je gelukkig altijd bij!

3. Kleuren en tekenen zonder knoeien

Tijdens onze vliegtuigreis hielden we Lex en Vince ook bezig met tekenen en kleuren zonder knoeien. Erg handig en de mensen rondom ons keken vol bewondering en verbazing. Maar ik moet zeggen: erg handig!!!

Jaq Jaq Bird

Dit zijn placemats, boekjes en behang om met krijt op te schrijven en weer af te vegen. Ze zijn herbruikbaar en overal te gebruiken. Je kan er met het speciale stofloze krijt op schrijven of de markers. Bekijk alle spullen van Jaq Jaq Bird.

Kleuren met water 

Deze boekjes zijn magisch. Wanneer je kinderen er met de waterstiften op kleuren dan komt er kleur tevoorschijn. Lex bleef daar in het vliegtuig zeker een uur mee bezig. Geen geknoei met allerlei stiften en gewoon even bijvullen met wat water als ze op zijn. De boekjes drogen snel weer op.

Crayola wonderstiften 

Deze stiften geven geen kleur af tenzij ze op het bijbehorende papier gebruikt worden. Dat wil zeggen: geen vuile handjes en geen strepen op spullen. Knoeivrij tekenen en kleuren want ze hebben zowel witte papieren als kleurboeken.

Verven met water 

Ook van SES hebben ze een kleurmat waar je enkel met water op kan tekenen. Voordeel hier is dat ze vrij kunnen tekenen. Van Ravensburger bestaat er de Aqua Doodle travel, speciaal om mee op vakantie te nemen!

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

4. Handige boekjes enzo

vakantie doeboeken 

Er bestaan heel veel leuke doeboeken, met fijne spelletjes, raadsels en opdrachten. Ga maar eens kijken bij de doeboeken van de leuke webshop De Kleine Zebra.

lees ook: Een leuk doeboek voor kinderen om zichzelf beter te leren kennen

lees ook: 5 Leuke boeken met activiteiten voor kinderen in de (zomer)vakantie

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

Interactief stoffen leesboekje van Lilliputiens

Voor de kleinsten zijn er ook superleuke stoffen doeboekjes. Die van Lilliputiens zijn erg fijn. Zo kunnen ook de kleinere kinderen aan de slag met boekjes. Laten ze hem vallen dan kan dat geen kwaad. Ook zijn ze niet zwaar.

Educatieve vakantieboeken 

Maakt je kind graag oefeningen of moest hij een beetje oefenen in de vakantie? De zomer vakantieboeken en de oefenboeken van Averbode zijn daarvoor er leuk. Ze zijn gemaakt door leerkrachten in België dus je kan er zeker van zijn dat de leerstof aansluit bij wat je kind in school leert. Nu nog 10 % korting met de code NATHALIE10 op de hele bestelling.

Nog meer taal -en rekenplezier 

De boekjes van Denksport Junior Squla zijn superleuk om educatief te spelen met taal en wiskunde. Wanneer jij een volwassen Denksport invult kunnen je kinderen aan de slag met Denksport Junior. In de meeste krantenwinkels vind je deze reeks al. Je kan ze ook online bestellen. Ook hebben ze van Squla kaarten in een blik. Ook altijd handig.

Favoriete leesboeken 

Uiteraard kan je ook hun favoriete leesboeken meenemen. Er zijn wondermooie prentenboeken en weetjesboeken waarmee je je kind uren bezig kan houden. Kijk maar eens naar de mooie collectie bij De Kleine Zebra en ook hier op de blog vind je leuke boeken.

Boekje dat tot leven komt

Er is van uitgeverij Clavis ook een erg leuk boekje waarbij de tekeningen tot leven komen met een app op de tablet of smartphone!

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

5. Leuke spelletjes en spulletjes voor onderweg

Een verrekijker

Laat je kind de omgeving verkennen met een verrekijker. Je kan er eentje kopen, die echt werkt of je kan er samen voor je reis eentje knutselen. Bekijk hoe je een DIY verrekijker kunt maken.

Snack cup

Reizen met kinderen is ze ook bezighouden op andere manieren dan spelen. Geef ze te eten! In een Snack Cup kunnen ze makkelijk zelf hun koekjes of fruit nemen.

Ontdekkingsdoos

Is jouw kind een echte ontdekkingsreiziger? Neem dan een koffertje mee met allerlei spullen waarmee ze de omgeving kunnen observeren.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

Deco Mini Logix spel

Deze leuke spelletjes (met potlood) zijn ideaal om mee op vakantie te nemen en per twee of alleen op de achterbank (of in de trein of het vliegtuig) te spelen. De travel bingo is ook superleuk! Die komt in een doos! Handig!

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

Bekijk de spelletjes hier.

 

Creative tekenmap

Is jouw kind een echte artiest en wil hij overal kleuren? Neem dan een handige tekenmap mee waar hij zijn kleurtjes en ook tekenbladen kan instoppen. Alles bij de hand!

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

Rijgen

Toffe bezigheid waarbij ze zich moeten concentreren en zo ook even de reis vergeten. Rijgen! Ideaal om de fijne motoriek te stimuleren bij kinderen. Ze komen in verschillende versies.

Bekijk ze hier.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

Magneetdozen

Kei handig want door de magnetische doos blijven normaal gezien de meeste dingen kleven. Tenzij ze echt iets laten vallen. Maar zo kunnen ze leuke spelletjes doen. Er bestaan verschillende dingen in magneetdozen: spelletjes, puzzels, aankleedpoppen en meer.

Bekijk de verschillende mogelijkheden hier.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

 

 

 

Ik pak mijn koffer 

Ook een leuk magneetspel van HABA dat je met je gezin kunt spelen. Wat gaat er allemaal mee in de koffer en wie kan het het beste onthouden?  Er zijn nog leuke reisspellen van HABA.

Vraag maar kaartjes

Stel leuke vragen aan elkaar met deze vraagkaartjes. Het is een reisspel voor Vader & kind en er bestaat ook een versie moeder & kind.

Je vindt ze hier.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

6. Creatief onderweg

Raamstiften 

Ga je met je eigen auto en vind je het niet erg dat je ramen worden ondergetekend? Neem dan leuke raamstiften mee (en ook een reiniger). Laat je kinderen naar hartelust op de ramen tekenen. Kei leuk!!!!

Raamstickers

Er bestaan zo van die zelfklevende raamstickers die je kan herbruiken. Kei leuk om mee te spelen in de auto of de trein en het maakt normaal gezien de ramen niet zo vuil.

Creatieve doos

Neem een koffertje mee met allerlei creatieve spulletjes voor onderweg. Washitape, een leuke schaar, stickers, potloden en veel meer om te tekenen onderweg.

Kunst op nummer

Je hebt zo van die boeken die je laten kleuren maar ook doen vergeten wat er rondom jou gebeurt. Ideaal om even afgeleid te zijn van de lange reis. Je kunt er bij De Kleine Zebra erg leuke vinden!

 

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

7. Eten en drinken

Wij nemen altijd heel veel lekkers mee op vakantie voor onderweg. Wij gebruiken dan enkele herbuikbare doosjes die we ook op de terugweg nog kunnen gebruiken of een boterhamzakje van stof dat, als het leeg is, niet teveel plek inneemt. We zorgen voor fruit, groenten, droge koeken, soepstengels, rozijntjes en boterhammen. Ook voldoende water in drinkbussen.

8. DIY

Een magnetische onderlegger voor bordspellen 

Je kan zelf een bordspel afprinten en magneetjes meenemen als pionnen die je kunt gebruiken op een ‘blikken’ onderlegger.

Een travel game blik 

Idem. Je kan een spelletje maken in een tinnen blikje met magneten.

Een map met spelletjes

Een map met insteekhoezen is ideaal om spelletjes in te stoppen. Bijvoorbeeld leuke bingokaarten, kleurprenten, kruiswoordraadsels en meer. Print zelf leuke dingen af en steek ze erin.

Vilten bord met activiteiten 

Je kan met vilt ook leuk spelen. Zo maakte ik ooit een vilten kerstboom die ik magnetisch maakte zodat ik het aan de muur kon hangen en die de kinderen konden versieren met andere vilten figuren. Vilt blijft namelijk goed op elkaar kleven. Maak er een spelletje van. Een aankleedpop bijvoorbeeld.

Draagbare lego kit 

Je kan een leeg blik omtoveren tot een draagbare lego kit. Kleef een plaat goed vast aan de binnenkant of buitenkant van het blik en steek wat lego blokjes in de doos. Zo heb je een travel kit.

 

>>> Voor meer inspiratie bekijk mijn Pinterest Bord met TRAVEL GAMES  <<<<<

 

9. Schermpjes enzo

DVD en series

Je kan er voor zijn of tegen zijn, dat moet je zelf weten. Maar je laatste redmiddel kunnen ook schermpjes zijn. Zo van die portable DVD spelers die je aan de hoofdsteunen kunt bevestigen kunnen handig zijn. Je kan dan hun favoriete DVD opzetten. Ook kan je op de iPad makkelijk van Youtube of Netflix series downloaden zodat je ze ook offline kan zien.

Vtech 

Wij hebben thuis ook een Storio Max en een KidiCom, dat zijn een soort kindertablets waar spelletjes en verhaaltjes op staan, waarmee ze naar de ouders een bericht kunnen zenden, foto’s kunnen trekken en meer. Er is ouderlijk toezicht en er is ook een limiet mogelijk.

Nintendo Switch 

Je kan alleen of met elkaar spelen als je een Nintendo Switch hebt. Er bestaan erg leuke spelletjes voor. Ik weet dat ik als kind mijn GameBoy altijd bij had én een dikke stapel boekjes. Mijn liefde voor lezen is nooit over gegaan dus beide kunnen 😉

Kurio

De Kurio is een supergoeie kindertablet, met alle opties van een gewone tablet, maar dan kidsproof. Onze kinderen hebben beiden een KURIO. Een goede tablet voor kinderen? Dan moet je een Kurio nemen…

 

10. Slapen!

Hopelijk kunnen ze ook wat slapen in de auto of het vliegtuig / trein. Ik kan voor kleine kinderen de JetKids wel aanraden: een ride-on kinderkoffer die een zitje in het vliegtuig verandert in een  first class kinderbed. Met voorwielen die 360° draaien, voor een optimaal rijcomfort, een verstelbare riem waarmee je de koffer over de schouder kunt dragen en een handig deksel dat voorkomt dat spulletjes uit de koffer vallen als je hem opent…

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

Pin it

Vind je dit een interessant artikel? Pin het op Pinterest of sla het op.

zo hou je kinderen bezig tijdens een lange reis - unicorns & fairytales

 

Veel plezier op vakantie! Hopelijk heb je iets aan deze tips voor onderweg.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

33 Comments

 • Reply
  Anna wienen
  2 juli 2019 at 06:46

  Ik zou voor verkleedkleding gaan de Janneke rok met vleugels..

  • Reply
   Fizn van steenberghe
   2 juli 2019 at 09:47

   We denken aan het milieu en we zouden sid graag een metalen kruiwagen geven om mee in de tuin te spelen. En laat het hem dan maar vullen met steentjes, speelgoed of andere dingen!

  • Reply
   De Vleeschauwer Ellemieke
   2 juli 2019 at 11:43

   Wat een leuke actie! Hier kiezen de jongens voor een spel van haba, fonkelschat. Ook het spel rond de geluksvogels staat op ons verlanglijstje. Duimen maar!

   • Reply
    Nele V
    2 juli 2019 at 20:53

    Leuke dingen te vinden in deze webshop; zo’n kleurrijke Twistiti wekker met dieren zou wel handig zijn voor de kindjes.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  2 juli 2019 at 06:49

  wat een ontzettend leuk gebaar, verras mijn kleinkinderen maar met dit mooie exemplaar, #duimenmaar
  https://www.kleinezebra.com/waarom-de-encyclopedie-van-natuur-wetenschap-en-techniek-19818.html

  • Reply
   Patricia Lubbertje
   2 juli 2019 at 08:15

   Wie ben ik en Het gekke bekken spel staan op mijn verlanglijstje. Die zou ik aanschaffen van dit tegoed. We houden erg van spelletjes hier thuis. Beter dan die beeldschermen voor die neusjes.

 • Reply
  Kristel Gubbels-daemen
  2 juli 2019 at 06:58

  Wow wat een gave webshop. Deze lijkt me geweldig voor de lange autorit naar Oostenrijk en daarna naar Duitsland https://www.kleinezebra.com/bijzonder-leuk-magnetisch-spel-geoforme–15548.html

  Ideaal voor allebei onze dames

 • Reply
  Nathalie
  2 juli 2019 at 07:02

  Wat leuk!
  Op ons verlanglijstje staat het prentenboek met luister cd van het wit konijn in Wonderland en de creatieve magneetspeeldoos feeëntuin.

 • Reply
  Andrea
  2 juli 2019 at 07:07

  Heel leuke actie weer. Ik zou gaan voor de magnetische spelletjes als een zeeslag bijvoorbeeld, het Filespel of klassiekers als een lotto en een wie is het. Ook het knutselen is leuk onderweg met overdrukplaatjes of plakplaatjes,… Ik kan haast niet kiezen.

 • Reply
  Tamara
  2 juli 2019 at 07:17

  Een magneetboek lijkt mij erg leuk voor mijn zoon tijdens de lange autorit. Bijvoorbeeld de PRACHTIGE MAGNETI’BOOK – MODULOFORM van Janod.

 • Reply
  Riggie van Lochem
  2 juli 2019 at 07:40

  Super bedankt voor dit leuke artikel.
  Ik denk dat ik sowieso een leuk rugzakje zou kiezen waarin ik de spulletjes voor de 14 uur durende reis kan stoppen!
  Erg leuke site.

 • Reply
  Evelien
  2 juli 2019 at 07:44

  wij zijn grote favoriet van deze webshop, wat een super winactie! wij zouden gaan voor het leuke stadslabyrint magneetspel van Haba. Maar ook een leuk rijgspel zal grote favoriet worden, denken we.

 • Reply
  Annelies
  2 juli 2019 at 07:52

  Op ons verlanglijstje staat het artist book, handig voor een kleine kunstenaar. Of ook https://www.kleinezebra.com/creatieve-bos-tekenmap-9689.html, lijkt me ook erg handig op vakantie 🍀🍀🍀

 • Reply
  Kris10
  2 juli 2019 at 08:10

  Ik test graag eens een magneetdoos op de achterbank.

 • Reply
  sophie
  2 juli 2019 at 08:17

  de reisbingo zou bij onze jongens wel een succes zijn net als het boek vakantieklets! al is een luisterboek voor de rust van mama en papa net iets handiger 😉

 • Reply
  Goele H
  2 juli 2019 at 08:20

  Op het verlanglijstje staan hier luisterboeken en cd’s, onderandere ‘Wit konijn in wonderland’ en ‘dierenplezier!’. Iets waar al de 3 kinderen iets aan hebben, dat vind ik wel een pluspunt.

 • Reply
  dana vangenechten
  2 juli 2019 at 08:23

  Ooh, keitof! Wij zouden kiezen voor de wheelybug!
  nog minstens 2 jaar speelplezier voor de boeg en erna maken we er zeker en vast iemand anders mee blij! Duurzaam speelgoed for the win!
  https://www.kleinezebra.com/wheely-bug-bij-loopwagen-small-1-tot-3-jaar-1008.html?search_query=wheely+bug&results=23

 • Reply
  Nathalie
  2 juli 2019 at 08:32

  Zo’n magnetisch spel lijkt me ideaal. En ook nieuwe kleurtjes staan op onze verlanglijst!

 • Reply
  Hanne
  2 juli 2019 at 08:51

  Met een vlucht van bijna 12u voor de boeg komt dit artikel als geroepen!
  Een magneetspel staat hier hoog op het lijstje maar met mijn kleine boekenworm en zo’n mooi aanbod aan (prenten)boeken zou wat vernieuwing op dat vlak ook mooi meegenomen zijn.

 • Reply
  Marian B
  2 juli 2019 at 09:29

  Handige tips staan hierbij! Ik zou kiezen voor de FLEXIBELE AUTOBAAN SET AUTOWEG – 16 DELEN want dat lijkt me echt iets voor mijn zoontje. Altijd in de weer met auto’s zo kan hij er buiten overal mee spelen! En het kan mee op vakantie als is het niet voor in de auto…

 • Reply
  Ceciloos - Sybile Ludovic
  2 juli 2019 at 11:24

  Oh die reisbingo vind ik de max! Mocht ik niet winnen dan bestel ik deze sowieso om op reis te gaan.
  Dit jaar met de wagen en ons kleintje vraagt al elke keer achter het vliegtuig…
  Ik vrees dat dit even een moeilijke bevalling zal worden maar papa wilde eens met de wagen terug naar Italië.
  Bedankt voor alle tips, ik neem zeker enkele voorbeelden mee!

 • Reply
  Karen
  2 juli 2019 at 13:36

  Wauwie dankjewel voor de tips! Wij vertrekken naar Ibiza en al is het niet de eerste keer dat we met het vliegtuig gaan en is het ook niet zo ver maar het is elke keer toch weer wat verzinnen om hem bezig /rustig te houden. Jouw tips komen als geroepen 😂 En de leuke winactie is ook super al vind ik het keimoeilijk om te kiezen …wil de hele winkel wel 😂 Ik denk dat Oscar het creamagneetbord leuk zou vinden en ikzelf vind de edulodo sticks keitof. Al zit bij dat laatste mijn juf-gevoel er voor iets tussen🙈

 • Reply
  Bé Vermeiren
  2 juli 2019 at 16:08

  Op ons verlanglijstje staat het zandijssalon van Haba. Veel mooie boeken ook. Wij gaan onderweg vooral voor cd’s en luisterboeken. K3, Plop, Kapitein Winokio en Samson liggen standaard in de auto. Ook luisterboeken doen het goed. Ons meisje heeft last van reisziekte, lezen en spelen zit er dus niet echt in. Wat haar wel helpt zijn de polsbandjes van Sea Band.

 • Reply
  Shanna
  2 juli 2019 at 18:52

  Het magneetbord om de figuurtjes te maken zou leuk zijn!

 • Reply
  Degroote Murielle
  2 juli 2019 at 21:23

  Deze lijkt me super voor in de auto 🤩
  Een klassieker verteld door bekende stemmen https://www.kleinezebra.com/betoverend-prentenboek-met-cd-wit-konijn-in-wonderland–13684.html

 • Reply
  Tineke Gielen
  2 juli 2019 at 22:13

  Zo veel leuke dingen! Dat wordt gegarandeerd keuzestress 😯!! Een nieuwe boekentas, strandspeeltjes, een nachtlampje of een van de super leuke reistips van hierboven… of allemaal 🤗?

 • Reply
  Wendy
  3 juli 2019 at 01:04

  Reisbingo is zeker iets wat we graag zouden hebben, om die lange auto/trein/..ritjes wat draaglijker te maken (voor zowel de kids als voor ons ;)). Want, vaak weerklinkt er al naar een kwartiertje de vraag “zijn we er al?”, “is het nog lang?”, etc… Met deze reisbingo kunnen de kindjes zich zeer leuk bezig houden en hoeven ze zich niet meer dood te gaan vervelen! Zij blij = wij blij = iedereen blij! Yihaa!

 • Reply
  Lynn Mahieu
  3 juli 2019 at 09:55

  Wat een leuk overzicht heb je hier en wat een mooie website is dat! Ik zag er een heel schattig zwembroekje dat zeker op mijn verlanglijstje staat! 😁

 • Reply
  Marieke
  3 juli 2019 at 20:54

  Jaaa leuk ik doe mee voor onze drie kids. Genoeg te vinden op de website. Het rijgspel zal in de smaak vallen maar ook de magneten kortom genoeg

 • Reply
  Inez
  3 juli 2019 at 21:37

  Super leuk! Druk bezig met de voorbereiding van de vakantie en het verzamelen van leuke bezigheden/cadeautjes om de reis wat gezelliger te maken. Wij doen heel graag mee voor het grote magneetbord met voorbeeldkaarten, de Engelse woordzoeker en natuurlijk de reisbingo! #fingerscrossed!

 • Reply
  Julie
  6 juli 2019 at 15:19

  Strandspeeltjes kunnen we nog gebruiken voor op vakantie! Of een leuke pop, deze staat ook nog op ons lijstje

 • Reply
  kempenaers anita
  6 juli 2019 at 18:07

  doe graag mee voor mijn kleinkinderen voor een paar kaartspelletjes maar mogen er zelf uitkiezen

 • Reply
  Zomaar2016 (IG)
  9 juli 2019 at 01:04

  Bedankt voor de leuke tips! Op mijn verlanglijstje staat al heel lang een Wobbelboard 🙂

Leave a Reply