Unicorns & Fairytales
doeboeken - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken

3 doeboeken om tijdens de vakantie uit te proberen!

Boeken zijn leuk! Maar ze worden nog leuker als ze je effectief ook uitdagen om iets te doen. Deze doeboeken voor kinderen zijn voor liefhebbers van eten, weetjes en echte geschiedenis lovers. Ik stel ze heel graag aan jullie voor.

Doeboeken voor kinderen

Doeboeken voor kinderen zijn ideaal voor wie houdt van boeken maar zijn ook leuk voor kinderen die minder houden van lezen. Ze worden toch uitgedaagd om te lezen op een andere manier. Tegenwoordig zijn er zoveel doeboeken te vinden. Ik vind dat een goede zaak. Ik ontdekte deze drie leukerds die zeker niet in het lijstje mogen ontbreken. Deze doeboeken voor kinderen zijn ideaal om thuis te gebruiken maar ook onderweg in de auto, trein, vliegtuig en op vakantie. (eigenlijk gewoon ALTIJD)

lees ook: tips & trick : op vakantie met de auto

Het grote geschiedenis doeboek

doeboeken - unicorns & fairytales

Dit geschiedenis doeboek staat vol leuke weetjes, puzzels en opdrachten. Zo komen de kinderen meer te weten over de geschiedenis maar op een leuke manier. Ze hoeven geen lange saaie teksten te lezen en worden geboeid en uitgedaagd. Wedden dat ze niet kunnen stoppen met lezen? Maar hou er rekening mee dat je kinderen af en toe eens komen vragen of je een appel hebt of zelf moutbier willen maken (samen met papa?) hahaha. Misschien schrijven ze wel een geheime brief met onzichtbare inkt!  Ze maken een reis door de tijd van de Egyptenaren en gaan zo verder naar de Romeinen, Vikingen, Middeleeuwen, Ontdekkingsreizigers, De Gouden Eeuw, De Franse Tijd, De Ijzeren Eeuw, De Tweede Wereldoorlog en de Tijd van opa en oma.

doeboeken - unicorns & fairytales

doeboeken - unicorns & fairytales

 

Het lekkerste eet-weet-keuken-kook doeboek

doeboeken - unicorns & fairytales

De trefwoorden van dit lekkerste doeboek (van de makers van Jamie Magazine, uitgeverij Veen Media) zijn kleuren, eten, spelen, knippen, plakken, quizzen, koken, puzzelen, ontwarren, doen, leren, lezen en meer. Dat zegt al genoeg denk ik. De kinderen komen te weten wat ze eten in bepaalde landen en in elk land maken ze een stop om een lekker recept te koken, een opdracht te vervullen, dingen te weten te komen en iets te knutselen. Knutsel je eigen popcornzak, maak kaartjes om naar vrienden te sturen, organiseer een picknick en kweek verse kruiden bij je thuis. Met dit doeboek zijn de kinderen heerlijk in de weer. Vervelen zal er niet meer inzitten. Spreek wel met je kind af wat kan en wat niet kan op een bepaalde dag of bekijk eens samen wanneer je iets kan koken. Dit boek is ideaal voor jongens en meisjes die houden van koken en eten.

doeboeken - unicorns & fairytales

doeboeken - unicorns & fairytales doeboeken - unicorns & fairytales

 

Young scientist vakantieboek

doeboeken voor kinderen - unicorns & fairytales

Dit vakantieboek is ideaal voor kinderen van 8 tot 12 die houden van weetjes, ontdekkingen en super nieuwsgierig zijn. Dit boek staat in het teken van de Z van Zomer. In 10 hoofdstukken leer je alles over de Zon, Zeeën, Zintuigen, Zombies en andere Zomerse Zaken. ‘Z’ ! Het boek begint met een overzicht en invulplek om informatie in te vullen over de geplande vakantie. Waar ga je heen? Met wie? Hoe? Dit boek staat vol spelletjes, DIY, informatie en meer. Ook leuke taalpagina’s, codekrakers, tekenpagina’s enz… Zulke boeken zou ik als kind verslonden hebben. Daar ben ik 200% zeker van. Er zijn van dit boek verschillende edities verkrijgbaar.

doeboeken voor kinderen - unicorns & fairytales doeboeken voor kinderen - unicorns & fairytales doeboeken voor kinderen - unicorns & fairytales

 

Nog meer doeboeken:2 boeken die kinderen van hun verveling afhelpen

en nog: leuke boeken die jouw kind zullen bezighouden tijdens de vakantie

 

Zou jij deze doeboeken voor kinderen kopen of cadeau geven? Ik alvast wel.

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply