Unicorns & Fairytales
kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales
My life op vakantie Personal

Kamperen zonder sociale media, top of flop?

Cindy ging samen met haar man en kinderen kamperen zonder sociale media. Ze namen bewust géén smartphone mee en gingen een hele week offline. Ik zou dat eigenlijk ook wel eens moeten doen. Vroeger hadden we veel meer ‘sociale’ contact denk ik… Virtueel contact is toch niet hetzelfde. Al zou ik mijn dagelijkse portie foto’s en blogs niet kunnen missen denk ik. Ik werd in Frankrijk een WIFI WITCH Benieuwd hoe ze dit vonden?

Kamperen zonder sociale media

Een melding van Facebook, een what’s appje van je vriendinnengroep of een seintje van Instagram dat je favoriete blogger een nieuwe foto heeft geplaatst. We kennen het allemaal maar soms, heel soms, verlang ik naar de tijd dat je al enthousiast werd van een sms-je op je oude vertrouwde 3310 (wie kent hem nog?) Tegenwoordig bieden vakantieverblijven gratis WIFI aan zodat je zelfs op vakantie in contact blijft met het thuisfront, maar is dat eigenlijk wel nodig? Wij gingen kamperen zonder sociale media.

Daarom kocht ik mij een senioren-gsm voor op vakantie. Ja, klinkt gek ;ik weet het maar als je geen smartphone kiest dan heb je, volgens de webshops althans, een senioren-gsm. Hilariteit verzekerd als je dit vertelt aan je vrienden. Ik neem toch graag een gsm mee als ik op vakantie ga , als reserve voor het geval die van manlief wordt gestolen of zoek raakt.

 

Voor de eerste keer!

Na een tripje langs de Decathlon kochten we alle kampeerspullen die we nodig hadden en vertrokken we richting Luik om te gaan kamperen op Camping Les Murets. Camping les Murets is een back to basic camping waar rust en gemoedelijkheid hoog in het vaandel staan. Naast de kantine met kleine zandbak is er een sanitaire blok met een paar WC’s, simpele douches en afwasplekje en that’s it.

kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales

Help! Verveling?

Maar wat doe je dan op vakantie zonder smartphone? Euhm… wat dacht je van wandelen zonder kaart? Echt een dikke aanrader. Je vertrekt gewoon en je kiest naar links of naar rechts. Nog beter laat je kind kiezen, gegarandeerd dat hij enthousiast blijft bij het wandelen! Het enigste wat je moet proberen is je weg terug te onthouden want dat is wel noodzakelijk.

Zonder smartphone heb je ook plots enorm veel tijd voor je partner als je kleine kapoen ligt te slapen want dan kan je niet echt weg van je tent. Wij kiezen dan om een gezelschapsspel te spelen. Zo is Rummikub een aanrader om mee te nemen. Klein in verpakking maar je bent er wel even mee bezig. Tegen de vakantieperiode is Kruidvat dé winkel om spelletjes te scoren in reisvorm.kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales

Herinneringen bewaren

Maar foto’s nemen dan? Ik weet niet hoe het met jullie zit maar herinnert zich iemand nog de tijd voor de smarpthone? Je had zo’n klein vierkant voorwerp waarmee je foto’s kon nemen om daarna op de computer te zetten. Oké niet te ver terug gaan… je mag het fototoestel nemen zonder dat je het filmrolletje naar de fotowinkel moet brengen, hihihi.

Kamperen zonder sociale media, top of flop? TOP, je moet het echt proberen! Je wordt er inventiever door zoals kaart lezen, zelf spelletjes verzinnen of echt quality time met je familie. Instagram, facebook of what’s app een week of twee niet beantwoorden? De wereld stopt niet met draaien als je offline gaat. Integendeel je krijgt er vrije tijd voor in de plaats!

kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales kamperen zonder sociale media - unicorns & fairytales

Kus Kus van deze dinosaurus

 

Cindy heeft trouwens ook een blog. Lees hem hier. Bedankt Cindy voor deze gastblog 🙂 Ik denk dat we allemaal wel eens wat tijd offline kunnen gebruiken.

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Cindy Reyns
  16 augustus 2017 at 09:08

  Het was inderdaad super! Bedankt dat ik een gastblog mocht schrijven voor je 🙂

 • Reply
  Carmen
  7 september 2017 at 22:54

  Iedereen zou het een keer moeten doen…

  • Reply
   Nathalie
   8 september 2017 at 10:13

   Dat is zo !

Leave a Reply