Unicorns & Fairytales
boeken zomer - unicorns & fairytales
Boeken Buiten spelen Doeboeken Prentenboeken

Leuke boeken die jouw kind zullen bezighouden tijdens de vakantie

Er zijn zo van die boeken die kinderen uitnodigen dingen te doen, hun fantasie te gebruiken en klaar te stomen om iets te ondernemen. Boeken met prachtige prenten en tekst. Ik hou van zulke boeken en ik zou ze zo in mijn klasbibliotheek zetten (en thuis ook, op Vince zijn boekenrek) Ik heb enkele leuke boeken die deze zomer of tijdens de vakantie jouw kind bezig zullen houden.

 

Kasteel in Zicht!

Dit is een superleuk boek voor kinderen die houden van de Middeleeuwen, ridders, prinsessen en kastelen. Voor avonturiers die graag op uitstap gaan en kastelen bezoeken. In dit boek maken ze kennis met de Middeleeuwen, ontdekken ze meer over verschillende soorten kastelen en wat de functie van een kasteel is. Ze worden meegezogen in een andere tijd en ontdekken hoe het leven in en rond een kasteel was. In dit boek zit voorlopig ook een toegangsticket om een kasteel te bezoeken in NL of BE. Kom vanavond nog eens terug naar de blog want je kan een boek + toegangsticket winnen.

boeken zomer - unicorns & fairytales

Tip: bekijk de verschillende kastelen die je kan bezoeken en maak er een daguitstap van! Laat je kind zich verkleden als prinses, ridder! 

 

Naar buiten. Ontdek de natuur.

Dit is een boek voor kinderen die nieuwsgierig zijn en die alles willen weten over wat er in de natuur leeft. Het is een boek met informatie, maar ook vele doe -en kijktips. Een boek voor het hele gezin. Het boek is zeer veelzijdig. Er staan vragen in waarop antwoorden worden gegeven. (zoals: Hebben wormen een neus?), praatplaten, kijkplaten, informatieve prenten en zoveel meer. Ideaal voor de natuurliefhebbers. De kinderen krijgen antwoorden op vragen die ze zich ongetwijfeld al gesteld zullen hebben. Kortom, een leuk, ontspannend én leerrijk boek. Eentje om in huis te halen. Wedden dat je kind je gaat overladen met weetjes? Of je krijgt misschien wel de vraag om naar het bos te gaan.

 

Tip: Laat je kind in dit boek leuke doe-tips verzamelen en bekijk samen wat er mogelijk is om te gaan doen. Er staat bijvoorbeeld in: maak zadenenvelopjes. Met papier kunnen ze leuke envelopjes maken en in de natuur zaadjes van planten en bloemen verzamelen. Leuk toch? 

 

Insectenrijk. Een schatkamer vol wonderlijke wezens

Insecten, some of us hate it and some of us love it. Vooral kinderen vinden insecten enorm fascinerend. In dit boek krijgen ze meer uitleg over deze kleine wezentjes die menig mensen zo griezelig en vies vinden. Met de wondermooie prenten zien ze dat insecten ook wel mooi kunnen zijn (op hun manier). De naam staat er steeds in het Latijns en Nederlands. Ook staat er telkens uitleg bij. Het boek is volgens mij een collectors item en zeker weer een pareltje voor kinderen die gefascineerd zijn door de natuur en alles wat er leeft.

Tip: trek met je kinderen de natuur in (bos, park, …) en laat hen diertjes observeren. Vinden ze insecten die in het boek voorkomen? 

 

Hebben jullie veel doeboeken? 

 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply