Unicorns & Fairytales
op verschillende manieren oefenen met lezen - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand kinderboekenseries Leesboeken My life

Toffe boeken voor beginnende en gevorderde lezertjes

Er bestaan enorm leuke boeken voor beginnende lezers. In dit artikel geef ik daar ook enkele voorbeelden van. Maar ook iets gevorderde beginnende lezers hebben nood aan uitdagende boekjes. Wij hebben hier enkele fijne exemplaren die ik met jullie wil bespreken. Altijd fijn om eens in de bib of de boekenwinkel te halen…

1. Koen Kampioen 

De omkeerboeken van Koen Kampioen zijn ideaal voor al wat gevorderde lezertjes. Zo hebben we er van AVI M5 en voor kinderen van 9+ , gewone leesboeken. Ideaal voor kinderen die houden van voetbal. De omkeerboeken zijn ook fijn omdat je twee verhalen in 1 hebt. 

Hier vind je alle Koen Kampioen boeken

2. De Smurfen 

Super leuke boekjes voor beginnende lezertjes over de Smurfen. Ze bevatten eenvoudige woorden en korte zinnen. Ideaal om te leren lezen en om te kunnen begrijpen wat er wordt gezegd. Er zijn boekjes tot AVI E4.

Hier vind je de AVI boekjes van de Smurfen

 

3. De smoezels en de reuzeninktvis 

De Smoezels zijn groene wezentjes waar al veel boeken over geschreven zijn. Ook van deze wezens bestaan er prentenboeken en AVI boeken. Ze houden van vier, het boek zit vol humor en vreemde woorden. Ze tripleren kinderen om het boek te lezen. Het spreekt aan! Dit boek is een leesboek voor kinderen die het laatste AVI doorlopen hebben. Een gewoon leesboek met een Smoezelig avontuur zeg maar…

Hier vind je alle boeken rond de Smoezels

 

 

4. Lees vlot met Ot 

Dit zijn speelse, grappige en actieve verhalen over een robotje, met een laag AVI-niveau, ideaal voor beginnende lezertjes, maar boordevol humor. In dit boekje leren de kinderen Ot kennen. Eenmaal kennisgemaakt zijn ze klaar om andere avonturen te lezen van hem! 

 

Hier zijn alle boekjes van Ot

 

5. Grote broer (zevenmijlslezen)

Dit is het eerste boekje uit een nieuwe reeks van Lannoo  nl. Zevenmijlslezen. De serie boekjes zal niet bestaan uit afzonderlijke boekjes, speciaal voor beginnende lezers. Verhalen met duidelijke en eenvoudige taal, illustraties en die vooral inzetten op leesplezier. Boeken voor kinderen van 6 tot 9 jaar. In dit boekje wil de ‘ik persoon’ heel graag een grote broer. Hij heeft echter een zusje. Ze maken ook wel eens ruzie. Zijn vriend heeft wel een grote broer, maar al snel wordt het duidelijk dat het niet altijd leuker is om ipv een zusje een broer te hebben. 

Je vindt het boekje hier

 

Nog meer leuks voor beginnende lezers 

Leuke boekjes voor beginnende lezers

Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

100 manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

Moeilijke onderwerpen bespreken? Probeer het met de pleisterboeken van Clavis

 

Welke boekjes vindt jouw kind leuk?

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply