Unicorns & Fairytales
marble rush VTech - unicorns & fairytales
Bouwen Educatief Educatief speelgoed educatieve activiteiten My life Spelen STEM

Marble Rush: wat leer je van de nieuwe knikkerbanen van VTech?

Ik ben heel blij dat VTech uitbreidt met producten die ook voor wat grotere kinderen heel fijn zijn. Ze hebben natuurlijk al veel spullen, maar deze knikkerbanen van VTech, Marble Rush, zijn toch echt wel toppers. Wij mochten ze uittesten en … ja hoor ze zijn écht leuk. Je leert ook veel van het spelen met deze knikkerbanen.

Marble Rush Knikkerbanen van VTech: super leerrijk 

1. Regels van natuurkunde

Je leert met de knikkerbanen van VTech meer over de begrippen wrijving, kracht en willekeurigheid.  Op de website van VTech kan je filmpjes zien met de uitleg over deze begrippen. Zij zorgen er namelijk voor dat de knikkers op een bepaalde snelheid komen. Met de knikkerbanen kunnen kinderen deze begrippen ook testen. Ze zitten in de verschillende sets verweven. 

2. Plan volgen

Bij de sets zitten natuurlijk enkele basisplannetjes. Op de website van Marble Rush vind je nog meer uitbreidingen per knikkerbaan en dat per knikkerbaan. Snel daarheen, afprinten en… maken! Ideaal om in de klas te gebruiken: print de verschillende plannen af, lamineer ze en laat de kinderen er zelf een uitkiezen. Stappenplannen kunnen volgen is een belangrijk gegeven.

marble rush VTech - unicorns & fairytales

3. Inzicht 

Door het bouwen en uittesten of de knikkers effectief snelheid maken, door bepaalde obstakels gaan en juist landen, krijgen de kinderen inzicht. Het werkt met trial and error. Proberen en leren. Je kan ze ook uitdagingen geven. Er staan reeds enkele voorbeelden op de Marble Rush website. 

4. Creativiteit & ontdekkend leren

Het wakkert de creativiteit van de kinderen aan wanneer ze ook zelf een knikkerbaan moeten ontwerpen. Ze gaan ontdekken of iets werkt of niet. Doorzetten is ook een belangrijk iets. Wanneer een combinatie niet werkt, moeten ze nadenken over een oplossing, die ook weer proberen en analyseren.

Ook zijn er op de website van Marble Rush enkele onderzoeksvragen die de kinderen met bepaalde sets kunnen uittesten. Ontwerpen – uittesten – analyseren en verbeteren. Geweldig toch? 

marble rush knikkerbanen VTech - unicorns & fairytales

5. Plezier en samenwerken

Spelend leren moet ook gewoon pure fun zijn. Samen met een vriendje, klasgenoot, broer of zus aan de slag gaan? Dat schept ook een band en zorgt voor verbinding. Samenwerken is heel belangrijk. Met de knikkerbanen van Vtech is er plezier verzekerd, dat merkte ik aan mijn eigen kinderen. Ze vonden het heerlijk om zelf met het stappenplan aan de slag te gaan en nadien te testen waar de knikkers heen gingen. Er werd gelachen, geëxperimenteerd en de knikkers vlogen soms de woonkamer in.

marble rush VTech - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    AN
    14 oktober 2021 at 14:21

    goed ideetje voor mijn metekindje dat binnenkort jarig is!!!
    Groetjes, An

Leave a Reply