Unicorns & Fairytales
kinderen leren sparen met Yongo - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling Personal

Zo leren wij onze kinderen sparen en leren we ze de waarde van geld!

Het was soms moeilijk om uit te leggen aan Vince. Het is een slimmerd, maar natuurlijk nog wat klein om echt de waarde van geld te beseffen. Met een mama als blogger en de mogelijkheid tot het testen van vele zaken, lijkt het ook soms voor de kinderen alsof alles vanzelf binnenkomt. Dat is niet zo. Om hem dat te leren geven we vaak spullen weg aan een goed doel. Ook kreeg hij wel eens een zakcentje toegestopt van familie. Maar dan zag je hem zo kijken… Papier… geld… ? Kinderen leren sparen is soms moeilijk. Om hem zijn spullen met respect te laten behandelen en hem de waarde van die centjes te laten begrijpen gingen we aan de slag met Yongo.

Yongo? Wat is dat? 

Onze kinderen leren sparen was het doel. Yongo is een innovatief spaar- en beleggingsplatform van AG Insurance voor ouders, om zowel op lange termijn als op korte termijn te investeren in de toekomst van je kind(eren). Je kiest eigenlijk tussen de Yongo Moon of de Yongo Star. Je maakt een account aan, je kiest je formule, je stort eenmalig een bedrag van 10 euro en klaar. Nadien beslis je zelf hoeveel je wil storten met een minimum van 10 euro. Wil je het toch niet dan heb je enkele dagen de tijd om de 10 euro terug te vorderen. Wij kozen voor zowel Vince en Lex de Yongo Moon, met een gewaarborgd rendement. Eigenlijk een spaarrekening op lange termijn…  Je kan ook kiezen voor een rendement uit fondsen en dan kies je Yongo Star. Op voorhand krijg je een vragenlijst zodat je te weten komt wat het beste past voor jullie. 

Kinderen leren sparen

Je kan je kinderen leren sparen voor een cadeau bijvoorbeeld. Zo startten we enkele maanden geleden Yongo Dreams op voor Vince. Hij wou graag een goederentrein van Lego. Je maakt dan een project aan op Yongo en dan kan je als bijdrager kiezen om te storten op de spaaractie van je kind. Ook kunnen de supporters van thuis uit bijdragen. Denk aan oma, opa, meters en peters! Voor Vince was een centje krijgen deze keer een écht cadeau. Hij voelde ook wat het was om voor iets te sparen. Deed hij iets expres stuk? Dan ging dat van zijn ‘zondag’. 

Makkelijk te beheren 

Met de Yongo-app kan je makkelijk het overzicht houden. Als beheerder krijg je ook te zien wie wat wanneer gestort heeft. Dat geldt natuurlijk ook voor jou. Als jij stort naar anderen, krijg je ook een overzicht. Je kan ook overal centjes overschrijven, waar je ook bent! Bovendien kan jij of je kinderen de bijdragers een bedankje sturen. Kinderen leren sparen is ook dankbaar zijn voor de sponsors. 

kinderen leren sparen met Yongo - unicorns & fairytales

Vince leert de waarde van geld 

Het is voor kinderen enorm moeilijk om de waarde van centjes uit te leggen. Ook kwamen familieleden vaak af met een centje. ‘Dat is voor je spaarpotje’. En ze hadden inderdaad beiden een spaarpotje, nu nog, maar eigenlijk was dat op zich geen ‘cadeau’ voor de kinderen want die wisten niet echt waarvoor dat diende. Wij hadden (shame on us) ook nog geen spaarrekening voor onze kinderen… Maar toen Yongo ons pad kruiste kwam ik op het idee. Eigenlijk vooral omdat je hier ook op korte termijn kun mee samen op een veilige manier. Geen geld in potjes, maar echt een overzicht. Vince zaagde al een tijdje dat hij de goederentrein van LEGO wou. Maar dat spel kost wel bijna 200 euro!!! Daarom… lieten we hem zélf sparen. Hij had voor de eerste keer in zijn leven geduld en was oprecht blij met een zondag en geld. Deed hij iets stuk? Geen zondag…. Was hij onbeleefd? Geen zondag… Hij moest het echt verdienen. En soms, kreeg hij eens een extraatje. Ideaal… Kinderen leren sparen kan dus echt wel met Yongo! 

 

Gespaard! 

En toen was het zover… Hij was bijna aan zijn bedrag en verjaarde ook bijna… Daarom besloten wij nog een klein stukje bij te leggen bij zijn gespaarde bedrag. Hij was zo fier en blij dat hij er zélf voor gespaard had. Wedden dat ze nu ook voorzichtiger zijn met hun centen?  Want… hij deed enkele dagen geleden een hoofdtelefoon stuk, na 100 keer verwittigen. Wel… wij kochten een nieuwe, van Vince zijn centen. Hij zal nu wel toe keer nadenken voor hij nonchalant omgaat met spullen. 

Wij zijn fan… 

Oké, hoe begin JIJ er nu aan…

Wil jij ook een spaarrekening openen via Yongo en je kinderen leren sparen of wil jij zelf sparen voor je kinderen.  Ik raad dit écht oprecht aan. Klik dan HIER en vervolledig te stappen. veel succes bij het sparen! En euh, het is gewoon gratis hoor, dus je opent een spaarrekening voor je kinderen en klaar is kees! Je moet enkel eenmalig 10 euro storten om je spaarrekening te activeren! 

 

En jij? Hoe ga jij je kinderen leren sparen? 

XOXO Nathalie 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply