Unicorns & Fairytales
paashangers maken voor de paastak - unicorns & fairytales
creatief DIY Duurzame DIY knutselen feestdagen knutselen seizoenen My life

Leuke paashangers maken voor de paastak

Kinderen vinden het heerlijk om hun gemaakte creaties te zien pronken. Ideaal dus om paashangers te maken voor de paastak. Zo kunnen ze hun geknutselde kleihangers (of andere hangers) er zelf inhangen.

Paashangers maken voor de paastak? 

Deze toffe paashangers kwamen tot stand door de rollers van Yellow Door die je veel ziet terugkomen in webshops. Educadora heeft ze ook. Een beetje experimenteren en we ondervonden er mooie resultaten van. We maakten dit met luchtdrogende klei. Een pakje dat we kochten, goedkoop. Rol daarvoor een bol klei uit met een roller. Rol de stempels erover en druk daarna het figuurtje pas uit! Zo bekom je mooi afgewerkte exemplaren.

Leg ze op de verwarming om het droogproces te versnellen. Nadien kan je ze schilderen, wit laten en vernissen zodat ze een mooie afgewerkte glanslaag krijgen. Zo leuk!

Nog meer met klei! 

Behalve paashangers maken kan je OH zo veel met klei. Je kan zelf klei maken of luchtdrogende klei kopen. Je hebt witte klei, bruine klei, grijze enz… Maar witte heeft toch het mooiste effect.  Je kan ook met ZOUTDEEG werken natuurlijk. Check het BESTE ZOUTDEEGRECEPT ooit. Haha. 

Lees hier: Afdrukken maken van bloemen, blaadjes en insecten in klei

Schaaltjes en cadeautjes maken voor iemand is ook leuk. We maakten vorig jaar enkele juffencadeaus en die zagen er zo uit… Lekker duurzaam en origineel, vind je niet? Ben jij nog op zoek naar een origineel cadeau voor de juf of meester? Check dan deze artikels: 

Originele en duurzame bedankjes en cadeautjes (voor bijvoorbeeld juffen en meesters)

Leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn

Inspiratie voor een leuk juffen -en meestercadeau

Vind het ideale juffencadeau met deze 5 bruikbare tips

 

Nog meer paasknutsels! 

Behalve leuke paashangers maken voor de paastak kan je ook de takken inwikkelen met gekleurde wol. Ook heel mooi. Kleine eitjes in de boom, kuikentjes. Allemaal superleuk. Wij maakten ook zelf enkele hangers uit koord en lijm. Je kan lezen hoe we dit deden in het artikel over ORIGINEEL KNUTSELEN VOOR PASEN.

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

 

En? Ga jij ook toffe paashangers maken? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply