Unicorns & Fairytales
De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales
My life Op stap Personal uitstappen uitstappen in openlucht

Wij gingen naar Hartje Zomer in de Schorre en hadden een fantastische dag

Als je nog een leuke dagactiviteit zoekt met kinderen, dan raad ik je echt Recreatiedomein De schorre in Boom aan. Een prachtig stuk natuur (wel bekend van Tomorrowland) waar groot en klein gerust meerdere dagen kan vertoeven. Het is groot genoeg voor iedereen en er zijn tal van activiteiten te doen. Zeker nu tijdens Hartje Zomer. Ideaal om jouw staycation weer aan te vullen. Niet alleen in de zomervakantie, maar eigenlijk het hele jaar door. 

Hartje zomer in De Schorre

Onder de naam Hartje Zomer presenteren Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en Tomorrowland een gigantisch aanbod aan leuke zomerse activiteiten tijdens de vakantie vanaf 27 juni tot eind augustus. Er is mega veel te beleven en je zou eigenlijk meerdere dagen moeten terugkomen. Geen probleem denk ik dan, want er zijn genoeg dagen wanneer je denkt: wat gaan we doen? Er zijn trollenvertellingen, workshops, wobbelturnen, wandelingen en tal van leuke activiteiten zoals waterfietsen en go-carts huren. Wij trokken met de grootouders en tante naar Hartje Zomer in de Schorre…

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Go-Carts 

Voor sommige activiteiten moet je reserveren zoals de workshops, waterfietsen enz… Maar alles kan je vinden op de website van De Schorre. Eigenlijk is dit wel een ideale activiteit om mee te starten, omdat je op die manier al eens een toertje in De Schorre kunt maken en zo verschillende plekjes ontdekt zonder al te moe te worden. Lex wou ook alleen op een go-cart en kon net aan de trappers. Hij vond het heerlijk.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Waterfietsen huren 

Wanneer je een bezoek gaat bergen aan Hartje Zomer in de Schorre kan je ook waterfietsen huren. Dat is zeker de moeite en heel leuk om op het water te fietsen. De prachtige natuur geeft rust en eendjes en zwanen komen je tegemoet.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

De speeltuin

Er is een heel leuke grote speeltuin in De Schorre, net naast de brasserie. Ook zijn er picknicktafels waar je op kunt zitten. Aan die tafels mag je wel je eigen picknick niet nuttigen, maar er zijn voldoende picknickplekken op het domein, beloofd! De kinderen kunnen er uren spelen en jij kunt iets lekkers drinken en eten.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Picknicken

Zoals ik al zei zijn er in De Schorre tal van plekjes waar je je picknick kunt opeten. Wij namen dekens mee en zochten een plaats die ook schaduw had. Zo gezellig! Oma had slaatjes voorzien en na het eten konden de kinderen naar het Hinkelpad dat er vlak naast lag en naar de grote reus. We konden ze vanaf ons picknickplek goed in de gaten houden.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Hinkelpad

Dit reuze hinkelpad was superleuk. Onze kinderen hebben dit wel twee of drie keer gedaan. Steeds zijn er opdrachtjes die ze moeten volbrengen. Niet alleen reuzeleuk maar ook goed voor hun motoriek en conditie. Doe gerust mee haha.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Blotevoetenpad en trollen

Er zijn ook leuke wandelpaden en een trollentocht. Ook zijn er in augustus nog enkele dagen waarop de trollenvertellingen doen. Ga zeker eens kijken. Het blotevoetenpad in De Schorre is zeker de moeite waard. Op het einde van het blotevoetenpad is er de mogelijkheid om je voeten af te spoelen.

blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

Circus Terras van Boxtalino

Superfijn is het circusterras in Hartje Zomer. Twee tenten pronken op het domein waar Boxtalino zich bevindt. Zeer leuk voor kinderen want er zijn verschillende springkastelen voor groot en klein, workshops, een voorstelling en de mogelijkheid om nadien ook reuzegrote zeepbellen te maken. Jong en oud kan genieten van een drankje en snoepje. Zeker de moeite waard. Tickets op voorhand te reserveren.

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

Recreatiedomein De Schorre

Wanneer Hartje Zomer eind augustus gedaan is, blijft recreatiedomein De Schorre uiteraard gewoon een zeer leuke plek om te vertoeven. De speeltuin, wandelpaden, trollen en blotevoetenpad lopen niet weg en in de loop van het jaar zijn er tal van activiteiten te doen.

Nog meer leuke uitstap tips

oefenen tijdens de vakantie educatief - unicorns & fairytales

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

31 dingen om te doen in de Kempen met kinderen

17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

Leuke tips voor jouw staycation met kinderen!

20 zomeractiviteiten met je kids die geen geld kosten

Pin it 

De Schorre - Hartje Zomer - unicorns & fairytales

 

Ben jij al naar Hartje Zomer in de Schorre gegaan? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply