Unicorns & Fairytales
Park Spoor Noord - Unicorns & fairytales
Hotspots Op stap

Op stap | Park Spoor Noord in Antwerpen

Woensdag gingen we voor de eerste keer als gezin naar de Cargo Zomerbar in Park Spoor Noord. We hadden afgesproken met vrienden en genoten van een leuke namiddag. Ideaal om te vertoeven tijdens mooie zonnige dagen.

Park Spoor Noord

Met de komst van Park Spoor Noord in Antwerpen werd de buurt rondom de Dam en Seefhoek omgetoverd tot een mooie stuk groen waar jong en oud kan vertoeven. Ik was er eigenlijk nog nooit geweest. Raar maar waar want op 10 minuutjes rijden zijn we er. Zelfs met de fiets of het openbaar vervoer is het een makkie om er te geraken. Misschien komt het door de vooroordelen. Vroeger was dit niet echt de leukste buurt om te vertoeven eerlijk gezegd. Toch was ik enorm benieuwd. Want wees eerlijk, zo’n leuke plek voor kinderen dicht in de buur, wie wil dat niet?

Park Spoor Noord - Unicorns & fairytales

Veel natuur

Ik moet zeggen dat al mijn negatieve gedachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat een prachtige omgeving. Enorm opgewaardeerd en ook de huizen rondom Park Spoor Noord hadden een grondige make-over gekregen. Een knap skate-park met supertoffe graffiti konden niet ontsnappen aan mijn camera. Ik kreeg meteen allerlei ideetjes om een fotoshoot te houden. Maar kom, we waren al te laat dus we gingen meteen richting Cargo Bar. We kwamen ook nog even voorbij een groepje mensen die een BBQ organiseerden aan wat banken en ze hadden allemaal zelf eten en drank bij. Gezellig!

park spoor noord in Antwerpen - unicorns & fairytales park spoor noord in Antwerpen - unicorns & fairytales Park Spoor Noord - Unicorns & fairytales

Verfrissende fontein

In Park Spoor Noord heerste er een aangename drukte. Het was warm weer, niet te tropisch maar het was echt goed te doen. Mooi, verzorgd ook. Vince wou meteen het water gaan verkennen. Max, zijn vriendje dat bijna even oud is, was al weg. Papa was het slachtoffer die overal mee naartoe mocht want ik had mijn hand zwaar verbrand twee dagen ervoor dus het verband mocht niet nat worden. Vince was niet te stoppen en dat leverde leuke beelden op.

IMG_5906 IMG_5901 IMG_5900 IMG_5894 IMG_5889 IMG_5883 IMG_5879 IMG_5868 IMG_5863

Leuke speeltuin

Je vindt in Park Spoor Noord allerlei leuke zaken: van een basketbalveldje, tot Pingpong tafels en een skate plein. Maar ook een gezellige speeltuin voor kinderen. Neem gerust je schupjes mee want er is ook zand. Oh ja.

Park Spoor Noord - Unicorns & fairytales

park spoor noord in Antwerpen - unicorns & fairytales

Zomerbar : Bar Noord

Elk jaar is er wel een zomerbar. Vroeger was het Cargobar en nu is het Bar Noord, waar je ook feesten kunt geven en op zondag een brunch kunt gaan doen. Er is ontspannende muziek, frisse cocktails, overheerlijke houtoven pizza’s, salades en fingerfood op het terras en dit met uitzicht op het park, beter kan de zomer in Antwerpen niet zijn.  Bar NOORD, de zomerbar in Park Spoor Noord, vlakbij Antwerpen Dam.

Nog meer leuke activiteiten in Antwerpen

Ben je op zoek naar nog meer leuks in Antwerpen? Check deze artikels dan:

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

Kindvriendelijk restaurant in Antwerpen: De Bosrust in Essen

Zoektochten voor kinderen in het MAS (Museum Aan de Stroom)

Het Red Star Line museum met kinderen, een aanrader!

31 dingen om te doen in de Kempen met kinderen

Leuke kindvriendelijke plekjes en activiteiten op Linkeroever

 

Wij hadden een leuke dag. Zijn jullie al eens naar Park Spoor Noord in Antwerpen geweest? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Melinda
  14 augustus 2015 at 23:11

  Ja, wij zijn al eens een keertje in cargo zomerbar geweest ? supermooie foto’s! Was een topdagje voor Max, denk ik. xx

  • Reply
   Nathalie
   15 augustus 2015 at 09:15

   Het was een topdagje voor ons allemaal hihihi.

Leave a Reply