Unicorns & Fairytales
garabatisse - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap Sensopatisch speelgoed uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

Ik ben zelf van Antwerpen, van een gemeente naast de stad. Op 10 minuutjes zit ik in het centrum dus je kan je voorstellen dat ik als kind, tiener en twintiger (en nu nog natuurlijk) vaak in ‘mijn’ stad zat. Uitgaan, shoppen, eten… Je kan er, zoals in elke stad heel veel. Maar nu ik kinderen heb leer je de stad op een andere manier kennen. Je gaat op zoek naar zaken die je met je kinderen kan gaan doen. Daarom geef ik jullie graag enkele activiteiten in de stad Antwerpen met kinderen.

Activiteiten in de stad Antwerpen met Kinderen

Ben je op zoek naar activiteiten in de stad Antwerpen met kinderen? Dan zit je zeker goed. Het is een veelzijdige stad. Vele leuke plekjes, ook verborgen plekjes en pop-ups. Er zijn weer leuke activiteiten te doen in stad Antwerpen deze zomer, onder ‘Antwerpen Straalt’, met de nodige maatregelen tegen Corona en die deel ik graag met jullie mee..

PPPSSSST: wil je op Instagram al onze belevenissen volgen? Check dan UNICORNS & FAIRYTALES en als je graag out of the box speel- en knutselideetjes wil vinden, dan kan je mijn creatieve feed OUT OF THE BOX PLAY volgen

1. Vakantie ateliers in musea

Topper voor kinderen tussen 5 en 12 jaar: verschillende musea organiseren allerlei leuke workshops tijdens de vakantieperiodes. Deze vakantieateliers gaan door in de betreffende musea in de stad Antwerpen zelf. Blauwdrukken maken, een patchworkshop, dieren spotten, drukplaten maken met planten en bloemen… Ik zou het wel weten ūüôā Reserveren is nodig en alle uitleg kan je hier vinden. Wist je dat deze workshops ook fiscaal aftrekbaar zijn!?

Musea, ook voor kinderen:

red star line museum met kinderen - unicorns & fairytales

2. Comics Station

Comics Station Antwerp is een indoor pretpark rond Belgische striphelden in het spoorwegstation Antwerpen-Centraal. De Smurfen, Robbedoes, Lucky Luke, De Rode Ridder, Suske en Wiske: de lijst van populaire en vaak wereldberoemde Belgische stripfiguren is indrukwekkend.
Het park wil een unieke belevenis bieden aan de hele familie. Iedereen kan zijn gading vinden in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een stripverhaal tot leven brengen.                                                                     Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn zes zones helemaal opgebouwd rond zes populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen. Daarnaast is er een leeshoek, een creatieve hoek, een theater en een bioscoopzaal.

stad Antwerpen COMICS STATION - unicorns & fairytales

3. Smurfenwandeling Albertpark

Op ontdekkingstocht met je favoriete Smurfen

De Smurfen luisterwandeling is een uitstap om te beleven, te zien én te beluisteren. Ontdek via een uniek wandelparcours de knotsgekke Smurfen-avonturen die exclusief te beluisteren zijn via Storytel. Ben jij net zo avontuurlijk als Avonturen-smurf en kan jij alle smurfenhuisjes vinden die verstopt zitten in het park? Doe goed je best want bij elk smurfenhuisje zal je via een QR-code een Storytel luisterverhaal van De Smurfen kunnen ontdekken. Er is nog meer! Als je jouw ervaring tijdens De Smurfen audiowandeling deelt op Instagram maak je bovendien kans op een jaarabonnement op Storytel! Hoe cool is dat?

De¬†zeven te ontdekken luisterverhalen¬†heten¬†“De Smurfen en het verloren dorp”, “Bril-smurf en de heks”, “Een jurk voor het bal”, “Grote Smurf is groen”, “Help ik raak niet in slaap”,¬† “Een groot avontuur” en “De Smurfen: Sprookjesavonturen”. Stuk voor stuk spannende en liefdevolle luisterverhalen waarin de kleine blauwe vrienden het Smurfendorp verlaten en hun weg zoeken in de grote wereld. Helemaal van de Verloren Stad naar New York en zo terug naar het Smurfendorp. Zullen ze veilig hun weg terugvinden?

4. Ga ondergronds in de Ruien

De stad ondergronds ontdekken, dat doe je als je in de Ruien gaat. Een impressionant stukje middeleeuws erfgoed. De Ruien van Antwerpen, dat moet je eens gedaan hebben in je leven en voor wat grotere kinderen is dit een boeiende activiteit in de stad Antwerpen!

5. Spelen in het Nachtegalenpark

Je hebt een superleuke speeltuin in het Nachtegalenpark. Ga eerst even een leuke wandeling doen en rust nadien uit op het terras, met een ijsje en pannenkoek… Laat je kinderen spelen in de groten, leuke speeltuin en neem schepjes en ponderkes mee want er is veel zand!

6. kinderboerderij de Schanshoeve

Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad (Rivierenhof) kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht. Op kinderboerderij De Schranshoeve kunnen kinderen wegdromen en fantaseren in het sprookjes- en oude bakhuis, waar allerlei verhalen worden verteld.

7. Park Vogelenzang

Grote grasvelden, een speeltuin met groot terras en een kleine dierentuin. Park Vogelenzang is het leukste park voor gezinnen of vriendengroepen met (kleine) kinderen.

8. Leuke waterspeeltuin aan de DOKKEN

De speeltuin in zand van 600 m² heeft in totaal 13 speelobjecten zoals schommels, wippen, waterelementen en glijbanen. Een golvenlandschap in hout verwijst naar de haven en het water in de buurt, en is tegelijkertijd een speelelement. Voor de ouders zijn er zitplekken. Topplekje aan het water en leuke activiteit in de stad Antwerpen met kinderen, nietwaar?

9. De Antwerpse Zoo

Ik denk wereldwijd bekend: onze Antwerpse dierentuin. Recent vernieuwd en nieuw is de ZooApp waar je allerlei zaken op kunt vinden, zoals de voedermomenten, een plan van de Zoo, spelletjes en weetjes over dieren. Hier moet je wel eens geweest zijn!

zoo antwerpen - unicorns & fairytales

10. Theater/toneel

Er zijn in Antwerpen verschillende theaters die erg leuk zijn voor kinderen. Ik denk dan aan Het Paleis, FrouFrou, De spiegel, Het geluk… Vaak zijn er ook voor de allerkleinsten voorstellingen. Een overzichtje kan je hier vinden.

theater voor baby's - unicorns & fairytales

11. Boottocht Jan Plezier

Hou je van boten en hou je van pannenkoeken? Dan is Jan Plezier wel iets voor jullie denk ik. Er zijn diverse rondvaarten en je kan er ook feestjes op doen.

12. Het steen

Ooit al eens een kasteel willen bezoeken? Wel, Het Steen is een kasteel. Je kan er ook leuke feestjes houden en workshops volgen.Tijdens de zomermaanden zet HETSTEEN zijn zomerbar buiten. Iedereen is welkom: kinderen kunnen zich uitleven op een grote, veilige plek aan de rand van de Schelde. Er is een grote zandbak en een waterspeeltuig. Volwassenen luieren in de schaduw van de boom of genieten van de zon in de strandstoelen. Frisse drankjes en ijsjes maken het plaatje af.

stad Antwerpen HET STEEN - unicorns & fairytales

13. Ga naar de leuke buitenspeeltuinen!

Er is een  mooie en ruime speeltuin naast het strand van Sint-Anneke. Eerst wat spelen, dan een ijsje eten en tenslotte even wandelen op de promenade. Hier kom je meteen in de vakantiesfeer.

Ook in Spoor Noord vind je een grote speeltuin aan de fontein en een 4-tal kleinere verspreid over het park. Daarnaast kan je je energie kwijt op het basketbalveld, op het petanqueveld of aan de pingpongtafels. Tip: neem je frisbee of badmintonrackets mee. Voor skaters en bmxers is er een skatebowl met een fullpipe.

Het Nachtegalenpark is ook een topper! En op het Eilandje zijn er ook buitenspeeltuinen.

Lees : Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

buitenspeeltuin Kattevennen - unicornis & fairytales

14. Street Art spotten

Je kan met je kinderen een STREET ART ROUTE gaan doen en leuke graffiti spotten. Je kan alles HIER bekijken. Maak er een leuke gezinsuitstap van.

 

stad Antwerpen MAS - unicorns & fairytales

15. Pannenkoeken eten bij Desiree De Lille

Dit moet zeker in je lijstje met activiteiten in de stad Antwerpen voor kinderen staan. Dit deed ik met mijn tante vroeger. Pannenkoeken of wafels eten bij Desiree De Lille¬†… Je waant je er even in de kermis!

16. Workshop in het Middelheim museum

Daag je kinderen uit met een creatieve workshop in het Middelheimmuseum. TIjdens zo’n zomeratelier trekken ze eerst naar het beeldenpark om inspiratie op te doen. Daarna mogen ze in het atelier zelf een kunstwerkje maken. Er zijn tal van ateliers, van beeldhouwers voor een dag tot een uitvinderslab.

17. Naar het chocolademuseum

Ga lekker smullen en ontdekken hoe chocolade wordt gemaakt in het Chocolademuseum. Combineer het met een uitstapje naar de zoo, want dit ligt er recht over. Misschien als afsluiter even gaan kijken naar de treinen? Want dit ligt ook op het plein van het centraal station. Alles te bereiken met de trein dus.

chocolademuseum Belgi√ę - unicorns & fairytales

18. Striproute

In juli krijgt bibliotheek Permeke de striphelden van de Seefhoek op bezoek. Stap er in de teletijdmachine, laat je terug flitsen over de grenzen van tijd en ruimte en kom met je eigen ogen zien hoe Suske, Wiske, tante Sidonia, Jerom en Lambik nu al meer dan 75 jaar lang avonturen beleven in onze koekenstad!

De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Permeke is ook een van de 10 locaties én het ideale vertrekpunt voor de Suske en Wiske Рroute.

Van 1 tot en met 29 juli kan je in Antwerpen te voet of met de fiets 10 plekken bezoeken die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske. Benieuwd waar de Zwarte Madam haar hoofdkwartier had? Of waar professor Barabas met zijn Teletransfor de Dulle Griet levend maakte?

Antwerpen straalt

Ben je behalve activiteiten voor kinderen in Antwerpen ook op zoek naar andere leuke tips? Op de website van Antwerpen Straalt vind je de leukste plekken!

Pin it

Vind je deze activiteiten in Antwerpen voor kinderen leuk? Pin ze dan aub…

activiteiten in de stad Antwerpen met kinderen - unicorns & fairytales

Wat doen jullie graag? Niet van Antwerpen? Wat zouden jullie dan graag bezoeken in de stad Antwerpen? 
XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jessica v d Horst
    12 juli 2017 at 08:49

    Wat een fijne tips! Vanaf oma is Antwerpen niet ver dus ik boud dit zeker in mij hoofd!

Leave a Reply