Unicorns & Fairytales
garabatisse - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap Sensopatisch speelgoed uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

Ik ben zelf van Antwerpen, van een gemeente naast de stad. Op 10 minuutjes zit ik in het centrum dus je kan je voorstellen dat ik als kind, tiener en twintiger (en nu nog natuurlijk) vaak in ‘mijn’ stad zat. Uitgaan, shoppen, eten… Je kan er, zoals in elke stad heel veel. Maar nu ik kinderen heb leer je de stad op een andere manier kennen. Je gaat op zoek naar zaken die je met je kinderen kan gaan doen. Daarom geef ik jullie graag enkele activiteiten in de stad Antwerpen met kinderen.

Activiteiten in de stad Antwerpen met Kinderen

Ben je op zoek naar activiteiten in de stad Antwerpen met kinderen? Dan zit je zeker goed. Het is een veelzijdige stad. Vele leuke plekjes, ook verborgen plekjes en pop-ups. Er zijn weer leuke activiteiten te doen in stad Antwerpen deze zomer, onder ‘Antwerpen Straalt’, met de nodige maatregelen tegen Corona en die deel ik graag met jullie mee..

Volgen jullie me al via Instagram

1. Vakantie ateliers in musea

Topper voor kinderen tussen 5 en 12 jaar: verschillende musea organiseren allerlei leuke workshops tijdens de vakantieperiodes. Deze vakantieateliers gaan door in de betreffende musea in de stad Antwerpen zelf. Blauwdrukken maken, een patchworkshop, dieren spotten, drukplaten maken met planten en bloemen… Ik zou het wel weten 🙂 Reserveren is nodig en alle uitleg kan je hier vinden. Wist je dat deze workshops ook fiscaal aftrekbaar zijn!?

Musea, ook voor kinderen:

EA3F54FA 0DEB 4AB9 ABB5 7CD0E645E571 768x1024 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

2. Comics Station

Comics Station Antwerp is een indoor pretpark rond Belgische striphelden in het spoorwegstation Antwerpen-Centraal. De Smurfen, Robbedoes, Lucky Luke, De Rode Ridder, Suske en Wiske: de lijst van populaire en vaak wereldberoemde Belgische stripfiguren is indrukwekkend.
Het park wil een unieke belevenis bieden aan de hele familie. Iedereen kan zijn gading vinden in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een stripverhaal tot leven brengen.                                                                     Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn zes zones helemaal opgebouwd rond zes populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen. Daarnaast is er een leeshoek, een creatieve hoek, een theater en een bioscoopzaal.

7596DE41 9EA2 4969 8060B47876F0D459 slide 1494848656925 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

3. Afvalpiraten: werk mee aan een proper Antwerpen

Niet alleen een leuke, maar ook een broodnodige activiteit met kinderen in Antwerpen. Kom helpen om de stad en de haven zwerfvuilvrij te houden. Je krijgt een piratenpakket: een piratenooglap, handschoenen, vuilzakken en een schatkaart waarop staat welke zwerfvuilschatten je moet zoeken. Ze houden op een scorebord bij hoeveel vuil alle afvalpiraten inzamelen. Als beloning mogen de kleinsten een gerecycleerd cadeautje uit de schatkist kiezen en krijgen ze een oorkonde als afvalpiraat.

  • Van dinsdag t.e.m. zondag – 9:30 tot 17:30 uur
  • Locatie MAS Havenpaviljoen, Hanzenstedenplaats 19
  • Gratis – reservatie niet nodig

 

4. Boelaer Zomerbar : elk weekend dikke fun

Tussen bos en speeltuin kan je in de Boelaer Zomerbar genieten van streekbiertjes, frisse sapjes of van een muziekje. Op vrijdag, zaterdag én zondag staan er o.m. verrassende muzikale acts, comedy en kinderanimatie op het programma. Elke woensdag wordt het programma online aangekondigd. Zeker de moeite dus.

5. Ga ondergronds in de Ruien

03240f4ec983912a50fb153154127877 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

De stad ondergronds ontdekken, dat doe je als je in de Ruien gaat. Een impressionant stukje middeleeuws erfgoed. De Ruien van Antwerpen, dat moet je eens gedaan hebben in je leven en voor wat grotere kinderen is dit een boeiende activiteit in de stad Antwerpen!

6. Spelen in het Nachtegalenpark

Je hebt een superleuke speeltuin in het Nachtegalenpark. Ga eerst even een leuke wandeling doen en rust nadien uit op het terras, met een ijsje en pannenkoek… Laat je kinderen spelen in de groten, leuke speeltuin en neem schepjes en ponderkes mee want er is veel zand!

63e1604bed18bdc366c05f64efdd175d - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

7. kinderboerderij de Schanshoeve

Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad (Rivierenhof) kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht. Op kinderboerderij De Schranshoeve kunnen kinderen wegdromen en fantaseren in het sprookjes- en oude bakhuis, waar allerlei verhalen worden verteld.

8. Zomerbar Oase aan de Schelde

aan de Sloepenweg in Antwerpen, in de bocht van de Schelde, is er een leuke zomerbar waar je tot rust kan komen. Met leuke hangmatten, drankjes en eten aan een zachte prijs.  De kleinsten kunnen turen naar magische kermisinstallaties, zich laten gaan in de fantasierijke speeltuin of in een boek duiken in de openluchtbibliotheek.

d96826fd718d532654e01e3b8fcdfc81 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

9. Park Vogelenzang

Grote grasvelden, een speeltuin met groot terras en een kleine dierentuin. Park Vogelenzang is het leukste park voor gezinnen of vriendengroepen met (kleine) kinderen.

2b251a22032a282eec9337fef9b33982 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

10. Leuke waterspeeltuin aan de DOKKEN

De speeltuin in zand van 600 m² heeft in totaal 13 speelobjecten zoals schommels, wippen, waterelementen en glijbanen. Een golvenlandschap in hout verwijst naar de haven en het water in de buurt, en is tegelijkertijd een speelelement. Voor de ouders zijn er zitplekken. Topplekje aan het water en leuke activiteit in de stad Antwerpen met kinderen, nietwaar?

34f5ce977fd10bdbf3827eafd9d5f616 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

11. De Antwerpse Zoo

Ik denk wereldwijd bekend: onze Antwerpse dierentuin. Recent vernieuwd en nieuw is de ZooApp waar je allerlei zaken op kunt vinden, zoals de voedermomenten, een plan van de Zoo, spelletjes en weetjes over dieren. Hier moet je wel eens geweest zijn!

12. Theater/toneel

Er zijn in Antwerpen verschillende theaters die erg leuk zijn voor kinderen. Ik denk dan aan Het Paleis, FrouFrou, De spiegel, Het geluk… Vaak zijn er ook voor de allerkleinsten voorstellingen. Een overzichtje kan je hier vinden.

labot 465 min - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

13. Boottocht Jan Plezier

Hou je van boten en hou je van pannenkoeken? Dan is Jan Plezier wel iets voor jullie denk ik. Er zijn diverse rondvaarten en je kan er ook feestjes op doen.

14. Het steen

Ooit al eens een kasteel willen bezoeken? Wel, Het Steen is een kasteel. Je kan er ook leuke feestjes houden en workshops volgen.Tijdens de zomermaanden zet HETSTEEN zijn zomerbar buiten. Iedereen is welkom: kinderen kunnen zich uitleven op een grote, veilige plek aan de rand van de Schelde. Er is een grote zandbak en een waterspeeltuig. Volwassenen luieren in de schaduw van de boom of genieten van de zon in de strandstoelen. Frisse drankjes en ijsjes maken het plaatje af.

kasteel Het Steen - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

15. Ga naar de leuke buitenspeeltuinen!

Er is een  mooie en ruime speeltuin naast het strand van Sint-Anneke. Eerst wat spelen, dan een ijsje eten en tenslotte even wandelen op de promenade. Hier kom je meteen in de vakantiesfeer.

Ook in Spoor Noord vind je een grote speeltuin aan de fontein en een 4-tal kleinere verspreid over het park. Daarnaast kan je je energie kwijt op het basketbalveld, op het petanqueveld of aan de pingpongtafels. Tip: neem je frisbee of badmintonrackets mee. Voor skaters en bmxers is er een skatebowl met een fullpipe.

Het Nachtegalenpark is ook een topper! En op het Eilandje zijn er ook buitenspeeltuinen.

c9e72f2362937313741d82bc00e3f971 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

16. Street Art spotten

Je kan met je kinderen een STREET ART ROUTE gaan doen en leuke graffiti spotten. Je kan alles HIER bekijken. Maak er een leuke gezinsuitstap van.

a7455f61fe5d575d672ad1f28b7f8b0a - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

17. Expeditie-A

Vos Antigoon neemt kinderen mee op een leuke en speelse speurtocht van 5 kilometer langs mooie gebouwen en groene plekjes. Ideaal voor groepen of gezinnen met kleine of jonge kinderen. De brochure is verkrijgbaar aan de balie van Visit Antwerpen aan de Grote Markt! Have fun!

shutterstock 467873627 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

18. Pannenkoeken eten bij Desiree De Lille

Dit moet zeker in je lijstje met activiteiten in de stad Antwerpen voor kinderen staan. Dit deed ik met mijn tante vroeger. Pannenkoeken of wafels eten bij Desiree De Lille … Je waant je er even in de kermis!

19. Workshop in het Middelheim museum

Daag je kinderen uit met een creatieve workshop in het Middelheimmuseum. TIjdens zo’n zomeratelier trekken ze eerst naar het beeldenpark om inspiratie op te doen. Daarna mogen ze in het atelier zelf een kunstwerkje maken. Er zijn tal van ateliers, van beeldhouwers voor een dag tot een uitvinderslab.

72893efa7ab642efdaf3fcd30dae7f01 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

20. Naar het chocolademuseum

Ga lekker smullen en ontdekken hoe chocolade wordt gemaakt in het Chocolademuseum. Combineer het met een uitstapje naar de zoo, want dit ligt er recht over. Misschien als afsluiter even gaan kijken naar de treinen? Want dit ligt ook op het plein van het centraal station. Alles te bereiken met de trein dus.

Antwerpen straalt

Ben je behalve activiteiten voor kinderen in Antwerpen ook op zoek naar andere leuke tips? Op de website van Antwerpen Straalt vind je de leukste plekken!

Pin it

Vind je deze activiteiten in Antwerpen voor kinderen leuk? Pin ze dan aub…

Summer Family Vacation Collage Instagram Post 2 1024x1024 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

Wat doen jullie graag? Niet van Antwerpen? Wat zouden jullie dan graag bezoeken in de stad Antwerpen? 
XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jessica v d Horst
    12 juli 2017 at 08:49

    Wat een fijne tips! Vanaf oma is Antwerpen niet ver dus ik boud dit zeker in mij hoofd!

Leave a Reply

Read previous post:
30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

Ga je naar zee en verblijf je in Koksijde of Oostduinkerke? Of misschien in de randgemeenten De Panne of Nieuwpoort?...

Close