Unicorns & Fairytales
garabatisse - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap Sensopatisch speelgoed uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht

Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

Ik ben zelf van Antwerpen, van een gemeente naast de stad. Op 10 minuutjes zit ik in het centrum dus je kan je voorstellen dat ik als kind, tiener en twintiger (en nu nog natuurlijk) vaak in de stad zat. Uitgaan, shoppen, eten… Je kan er, zoals in elke stad heel veel. Maar nu ik kinderen heb leer je de stad op een andere manier kennen. Je gaat op zoek naar zaken die je met je kinderen kan gaan doen. Daarom geef ik (en gastblogger Eva)  jullie graag enkele activiteiten die je kan doen in de stad Antwerpen met kinderen.

Stad Antwerpen

Antwerpen is een veelzijdige stad. Vele leuke plekjes, ook verborgen plekjes en pop-ups. Denk maar aan die pop-up binnenspeeltuin Mercado enkele maanden geleden. Er zijn enkele leuke activiteiten te doen in stad Antwerpen deze zomer en die deel ik graag met jullie mee..

Volgen jullie me al via Instagram

Vakantie ateliers

Topper voor kinderen tussen 5 en 12 jaar: verschillende musea organiseren allerlei leuke workshops tijdens de vakantieperiodes. Deze vakantieateliers gaan door in de betreffende musea in de stad Antwerpen zelf. Blauwdrukken maken, een patchworkshop, dieren spotten, drukplaten maken met planten en bloemen… Ik zou het wel weten 🙂 Reserveren is nodig en alle uitleg kan je hier vinden. Wist je dat deze workshops ook fiscaal aftrekbaar zijn!?

Musea, ook voor kinderen:

Comics Station

Comics Station Antwerp is een indoor pretpark rond Belgische striphelden in het spoorwegstation Antwerpen-Centraal. De Smurfen, Robbedoes, Lucky Luke, De Rode Ridder, Suske en Wiske: de lijst van populaire en vaak wereldberoemde Belgische stripfiguren is indrukwekkend.
Het park wil een unieke belevenis bieden aan de hele familie. Iedereen kan zijn gading vinden in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een stripverhaal tot leven brengen.                                                                     Comics Station Antwerp neemt je mee in de leefwereld van onze Belgische stripfiguren. In het park zijn zes zones helemaal opgebouwd rond zes populaire figuren: Lucky Luke, De Kiekeboes, Jommeke, Suske en Wiske, Urbanus en De Smurfen. Daarnaast is er een leeshoek, een creatieve hoek, een theater en een bioscoopzaal.

stad Antwerpen COMICS STATION - unicorns & fairytales

kinderboerderij de Schanshoeve

Op de kinderboerderijen aan de rand van de stad kan je proeven van het leven zoals het is op de boerderij. Als je varkens wil voederen, konijntjes wil knuffelen of tussen de geitjes wil spelen, kan je hier terecht. Op kinderboerderij De Schranshoeve kunnen kinderen wegdromen en fantaseren in het sprookjes- en oude bakhuis, waar allerlei verhalen worden verteld.

De Antwerpse Zoo

Ik denk wereldwijd bekend: onze Antwerpse dierentuin. Recent vernieuwd en nieuw is de ZooApp waar je allerlei zaken op kunt vinden, zoals de voedermomenten, een plan van de Zoo, spelletjes en weetjes over dieren.

Theater/toneel

Er zijn in Antwerpen verschillende theaters die erg leuk zijn voor kinderen. Ik denk dan aan Het Paleis, FrouFrou, De spiegel, Het geluk… Vaak zijn er ook voor de allerkleinsten voorstellingen. Een overzichtje kan je hier vinden.

Boottocht Jan Plezier

Hou je van boten en hou je van pannenkoeken? Dan is Jan Plezier wel iets voor jullie denk ik. Er zijn diverse rondvaarten en je kan er ook feestjes op doen.

Het steen

Ooit al eens een kasteel willen bezoeken? Wel, Het Steen is een kasteel. Je kan er ook leuke feestjes houden en workshops volgen.Tijdens de zomermaanden zet HETSTEEN zijn zomerbar buiten. Iedereen is welkom: kinderen kunnen zich uitleven op een grote, veilige plek aan de rand van de Schelde. Er is een grote zandbak en een waterspeeltuig. Volwassenen luieren in de schaduw van de boom of genieten van de zon in de strandstoelen. Frisse drankjes en ijsjes maken het plaatje af.

stad Antwerpen HET STEEN - unicorns & fairytales

De plekjes van Eva

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Eva, moeder van  2 prachtige dochters. Enid is 7 en Liv is 4. Naast moeder ben ik ook nog de vrouw van 1 man, Tom. Ik heb ook een blog.  Hoewel ik ook heel graag een dagje in eigen tuin hang,  zo graag trek ik er met de kinderen en manlief tussenuit.  Ik woon in Schoten. Een groene gemeente. Prachtige bossen hebben we hier. En gelukkig zijn mijn kinderen boskinderen. De oudste heeft een hekel aan zand, dus een dagje strand is eerder een straf! Onze favoriete bossen zijn, het gemeentepark met grote speeltuin, het Peerdsbos en Vordensteyn. Allemaal met taverne en speeltuin. Alleen Vordensteyn heeft geen speeltuin.

Omdat het niet altijd bos moet zijn trekken we ook vaak naar Antwerpen. Met de fiets of het openbaar vervoer.  Doe het jezelf niet aan om met de wagen naar Antwerpen te gaan. De wegenwerken maken dit haast onmogelijk.
Er is zoveel leuks te doen en het hoeft niet altijd veel geld te kosten. De meeste dingen die ik doe zijn gewoon gratis. Het MAS bevoordeeld.  Je kan helemaal gratis naar de bovenste verdieping. Het zicht over de haven en Antwerpen is fenomenaal. Ook kan je in het MAS een speurtocht doen met de kinderen.
>>>>>Lees ook wat Unicorns & Fairytales deed met Vince in het MAS vorig jaar.
stad Antwerpen MAS - unicorns & fairytales
Nog niet bij Desiree De Lille geweest? Dan moet je dat zeker doen. Pannekoeken, smoutebollen…in de schaduw van de boerentoeren waan je je even op de Kermis.
Ga liever de gezonde toer op dan moet je bij Lombardia zijn,  de kans dat je Moby er tegen het lijf loopt is er wel aangezien hij zo goed als vaste klant is.
Zin in wat ontspanning?  Dan neem je voetgangerstunnel… Uw kinderen vinden dit sowieso een avontuur op zich… Te voet… Helemaal onder de schelde onderdoor!  Linkeroever heeft zelfs een strand,  Sint-Anneke plage!! Zwemmen mag er jammer genoeg niet ( door de gevaarlijke onderstroming in de Schelde).
Hete zomerdagen en toch zin in gratis verfrissing?  Dan moet je zeker Park Spoor Noord bezoeken. In de zomer staan daar de fonteinen aan en is er een plas water waar je de kinderen ( en ja ook de mama’s en de papa’s mogen meespelen) kan in loslaten. In de zomerbar “de cargo”  kan je heerlijk toeven en ook wat eten en drinken?  Naast de fonteinen is er ook een speeltuin voor groot en klein en ook een skaterpark.
Dit is dus een kleine greep uit mijn lievelingsplekjes in mijn Antwerpen,  mijn Koekestad!
Wat doen jullie graag? Niet van Antwerpen? Wat zouden jullie dan graag bezoeken in de stad Antwerpen? 
XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Activiteiten om te doen in de stad Antwerpen

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jessica v d Horst
    12 juli 2017 at 08:49

    Wat een fijne tips! Vanaf oma is Antwerpen niet ver dus ik boud dit zeker in mij hoofd!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Webshoptip Coco & Pine & WIN !

Coco & Pine is een nieuw Belgisch accessoirelabel voor baby's. De stuks zijn heel stijlvol en mooi. Coco & Pine combineert...

Sluiten