Unicorns & Fairytales
borduren op plastic - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

/ DIY / Borduren op plastic

Ik wou al lang iets doen met een borduurring. Je kan er veel kanten mee op. Toen ik een pakketje aankreeg van NUNUNU, in een mooie grote Zip Lock bag, dacht ik… dit moet ik bijhouden. Tegenwoordig hou ik alles bij waarvan ik denk dat het nog kan gebruikt worden om te knutselen. Eigenlijk is dit ook ideaal om te borduren met kinderen. Ze zien waar ze hun naald steken… Maar deze keer gingen we dus borduren op plastic. Een leuk Upcycling knutselwerkje, dat heel makkelijk is qua niveau en ook geschikt voor kinderen.

Borduren op plastic 

Als kind leerde ik van mijn tante wat steekjes en ik vond dat ongelooflijk leuk om te doen. Het vertrouwen dat ze mij gaf om samen met haar aan de slag te gaan deed me groeien. Zij naaide en ik kreeg ook mijn lapje stof en garen en naald. Eigenlijk is dat heel goed voor de motoriek en bovendien erg ontspannend. Ik ben ook voorstander van vertrouwen te geven aan kinderen dus om niet meteen te denken dat iets te moeilijk zou zijn. Ik probeerde eens te borduren op plastic en dat gaf een leuk resultaat. 

lees ook: Upcycling is dikke fun: Originele & toffe ideetjes én boekentips!

D1D573FA 3ED5 42E7 B0F4 8D03288E4EED 768x1024 - / DIY / Borduren op plastic

48302253 FE1B 4204 8FEF E1662489403A 768x1024 - / DIY / Borduren op plastic

Benodigdheden:

  • borduurring 
  • stuk plastic 
  • garen / wol 
  • pen 
  • naald 

Zo doe je het:

Span het stuk plastic tussen je borduurring en teken met balpen een gewenste illustratie. Ik koos een takje. Kies de kleur van je garen en maak een knoopje bij je beginpunt. Ik koos voor gemakkelijk rechte steken. Er staan pareltjes van borduursels op Pinterest, waar ik niet aan kan tippen. Maar dit kan je met kinderen ook gemakkelijk doen. Zorg wel voor een scherpe naald, anders trek je je plastic stuk. Nadien kan je achteraan wat overschot van garen wegknippen en je kan je borduurring ophangen. Simpel, maar mooi! Borduren op plastic is leuk, maar je moet wel letten dat je mooi afwerkt achteraan. 

Borduren met kinderen

Eigenlijk is dit ook ideaal om kinderen steken te leren. Ze zien waar ze hun naald doorsteken en het is laagdrempelig. Ik ga dit zeker eens toepassen in mijn klas. Bovendien heb je niet veel materiaal nodig. 

18240CB7 B931 4784 B1CD C8A1AFFF3F51 768x1024 - / DIY / Borduren op plastic

13808BDB 8FE0 46F4 96BF 4D428E05A065 768x1024 - / DIY / Borduren op plastic

Punch needle

Nog een leuke borduurtechniek is de punch needle techniek, die je ook kan toepassen bij borduren met kinderen. Het is makkelijk en het geeft een heel leuk effect met die losse lusjes die je krijgt. Je kan er zoveel kanten mee uit en het wakkert de creativiteit van jezelf en van je kinderen aan. Hoe leuk is het om eens een verjaardagskaart te geven aan oma en opa die geborduurd is? 

Je kan toebehoren voor de punch needle techniek kopen bij de Banier. 

6608800 dot k 66088001 afbeelding 1 6608800 k - / DIY / Borduren op plastic

Pin it 

Wil jij ook graag borduren op plastic of borduren met kinderen en vind je dit een leuk idee? Pin ze dan op Pinterest…

20x originele 21 2 683x1024 - / DIY / Borduren op plastic

Ga jij borduren met kinderen of borduren op plastic?

XOXO Nathalie 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply