Unicorns & Fairytales
Fashion fashion kids fashion musthaves Gezondheid / Health moederschap Outfit outfit inspiration

Summer outfit inspiriation (jongens) + tips

Yay! De zomer is er weer en dat wil zeggen: shirts, sneakers en shorts! We leggen de dikke truien, jassen en broeken ver weg in de kast en maken plaats voor shirts, shirts, sandalen en petjes. Lekker makkelijk. Er zijn zoveel leuke kindermerken die weer leuke spullen hebben. Zie hier mijn summer outfit inspiratie met tips…

Summer outfit

Wanneer ik denk aan een summer outfit voor Vince en Lex, dan denk ik aan shorts en shirts of tank tops. Tank tops mogen op school niet dus die doen we enkel aan tijdens warme dagen thuis. Wel belangrijk om te weten of er schaduw is in de buurt. Want de schouders kunnen dan snel verbranden. Ook leuke sandalen of zomerse sneakers horen bij een zomerse outfit.

Welke schoenen kiezen?

Het moeilijkste vind ik vaak welke schoenen te kopen. Vaak zijn de schoenen die we in de winter en herfst dragen te warm. Dragen we sokken of niet? Tegenwoordig mag en kan alles en worden zelfs hoge sokken gecombineerd met sandalen. Ik voorzie altijd 4 soorten schoenen: sandalen, lichte schoentjes uit katoen zonder veters waar je kan instappen (slip-on sneakers) en sneakers in twee soorten (de zomerse sneakers en de sneakers voor meer koudere momenten. Er zijn modellen met een flexibele zool: ideaal als je kindje net heeft leren lopen. Wanneer je kind al langer goed loopt, kies je meestal voor sandalen met een stevigere zool. De Sandalen van Kipling vinden wij echte toppers trouwens!

Hoedjes & zonnebrillen

Een hoofddeksel is ook belangrijk als je kinderen in de zon spelen. Een rieten hoedje, pet of UV-hoedje lijkt me wel ideaal. Voor baby’s zijn er speciale hoesjes met een flap die ook de nekjes beschermen tegen de zon. Ook zonnebrillen zijn zeker niet overbodig. Wij hebben een heel coole en leuke zonnebril van Izipizi.

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

UV werende kledij

Vooral kinderen , baby’s en tieners worden vaak blootgesteld aan de zon. Om beschadiging aan de huid of verbranding te voorkomen kan je ze UV werende kleding aantrekken. Je kan al heel leuke UV werende kleding vinden van verschillende merken zoals NUNUNU, Cos I said so en nog een aantal merken. Maar blijf vooral op bepaalde momenten van de dag uit te zon en zoek schaduw op.

Goed smeren en rekening houden met de zon

Wanneer je een summer outfit kiest voor je kinderen, vergeet dan zeker niet goed te smeren en rekening te houden met deze 10 tips over zonbescherming bij kinderen.

 

Natuurlijk kan je je kind (wanneer je thuis bent) ook in zijn blootje laten rondlopen (lekker goedkoop). Welke kledij vinden jullie een must? Heb je favoriete schoenen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply