Unicorns & Fairytales
zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales
Gezondheid / Health My life op vakantie Travel

Wist jij deze 10 belangrijke tips al over zonbescherming bij kinderen (en jezelf) ? Ideaal voor je Staycation!

Artsen en dermatologen blijven het herhalen: vergeet je zonbescherming niet wanneer je de zon opzoekt. De zonnestralen (UV-stralen) vallen immers de opperhuid aan en verhogen het risico op huidkanker. Elk jaar worden er in België dan ook vele nieuwe gevallen van huidkanker vastgesteld. Mijn bompa is ook gestorven aan huidkanker en dit is voor mij sindsdien extra belangrijk. Ik smeer mezelf en mijn kinderen ‘s ochtends in met zonnecrème , ook al schijnt de zon niet hard. 

Zonbescherming bij kinderen (en volwassenen)

Zonbescherming bij kinderen en volwassenen is zeer belangrijk. Zonnecrème gebruiken zou een gewoonte moeten zijn. Maar vaak smeren we niet genoeg, op een verkeerd tijdstip of gewoon niet. We smeren met een verkeerd product of een verkeerde factor, denken dat de zon ons niet kan schaden als we enkel in de schaduw zitten of dan niet moeten smeren… Maar dat is niet waar…

1. De schade van UV-stralen kan later pas zichtbaar worden

Uit onderzoek wijst dat ouders verklaren dan zijn/haar baby nog nooit verbrand is door de zon. Maar het is vaak bedrieglijk. De symptomen ervan zijn vaak pas later zichtbaar: De schade die UV-stralen aanbrengen aan de opperhuid stapelt zich jaar na jaar op. Die beschadigingen kunnen jarenlang onopgemerkt blijven en op volwassen leeftijd aan het licht komen in de vorm van een melanoom of andere soort huidkanker. Net daarom is het uitermate belangrijk om je van kleins af aan goed te beschermen tegen de zon. Zonbescherming bij kinderen en volwassenen is enorm belangrijk en het moet voortdurend herhaald en gedeeld worden, want de verleiding om eens een dagje over te slaan is groot. Zo kan je de kids protection producten van Louis Widmer gebruiken als je je baby wil beschermen, ook al brandt de zon niet fel. Ze is er altijd.

De Kids Skin Protection Cream 25, speciaal ontwikkeld voor kinderen, bevat uit­sluitend minerale filters. Beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Ze blijven aan de oppervlakte van de huid en zorgen voor bescherming door het licht te weerkaatsen.

Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen. Deze vitamine stimuleert ook het herstellingsvermogen, eigen aan de huid. Panthenol bevordert de vochtretentie in de huid en verzacht de geïrriteerde huid.

De Kids Skin Protection Cream 25 is water- en zweetbestendig. Deze crème bevat geen chemische filters, geen parfum en geen kleurstoffen. Ze is dus niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen met een gevoelige huid.

 

2. Je moet op het juiste moment smeren!

Wanneer de zon erg hard schijnt smeren we Vince en Lex voor het vertrek naar school in met zonnemelk. Wil je gaan wandelen met je baby? Dan zou je hem 30 minuten voor vertrek moeten insmeren met zonnecrème. Vanaf dat moment moet je het om de twee uur herhalen. Op die manier kan de zonnecrème een beschermende barrière crëeren waardoor je baby dus beter beschermd is tegen de zon. Doe jij dit wel?

3. Tijdstip van de wandeling/het spelen in de zon

Vaak gaan ouders wandelen en spelen met hun kinderen in de zon op het warmste moment van de dag, namelijk tussen 11 en 16 uur. Dan is de zon het gevaarlijkst.  Wanneer het mooi weer is, kun je het beste ‘s ochtends (voor 11 uur) of op het einde van de dag (na 16 uur en nog beter na 19 uur) buitenkomen met je baby. Laat kinderen tussen deze kritieke uren in de schaduw spelen en smeer ze voldoende in.

 

4. Er zijn meer manieren om je kind te beschermen dan zonnecrème

Zonbescherming bij kinderen en volwassenen gaat verder: sommige mensen denken dat zonnecrème de enige manier is om hun kinderen en zichzelf te beschermen tegen de zon, maar dat is helemaal niet waar. Zo kan je ook nog een zonnehoedje opzetten of een pet bij grotere kinderen. Volwassenen kunnen ook een pet of hoed opzetten. Om Je ogen te beschermen kan je een zonnebril dragen (je hebt ook speciale zonnebrillen voor kinderen trouwens). Creëer schaduw door een een parasol te zetten in de tuin, of op het strand. Je kan ook een parasol aan de kinderwagen bevestigen trouwens. Wanneer je met kinderen buiten gaat, zoek dan zeker een plek in de schaduw, UV-werende kledij aandoen kan ook zeker helpen, vooral voor kleine kinderen en voldoende drinken is noodzakelijk. Allemaal super belangrijk! Zowel bij kinderen als bij volwassenen.

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

5. Gebruik jij wel het juiste product?

Sommige mensen denken dat de factor van de zonnemelk het enige belangrijke is. Dat is zeker belangrijk, maar ook je voldoende informeren is belangrijk.  Enkel de producten met een beschermingsfactor van minimum 50 (crèmes, melk, sprays…) filteren de UV-stralen efficiënt. Dus voor kinderen moet je minimum factor 50 kiezen. Wij hebben de zonneproducten van Louis Widmer. Je kan daar ook jouw product kiezen aan de hand van een ruime uitleg voor elk huidtype. Het assortiment zonnebeschermingsproducten van Louis Widmer is klinisch getest, beschermt alle huidtypes en is afgestemd op wat de huid nodig heeft. De producten worden optimaal door de huid verdragen en bevatten bovendien bestanddelen die de huid verzorgen én hydrateren. Ze zijn verkrijgbaar in een licht geparfumeerde versie of 100% zonder parfum. Veel van hun producten zijn ook Vegan en hebben dat label.

Nog een paar pro’s van Louis Widmer:

  • De textuur van de zonnebeschermingsproducten is heel erg aangenaam, en wrijft makkelijk open zodat je er zeker van kan zijn dat je er voldoende van gebruikt.
  • Het zonnebeschermingsgamma van Louis Widmer bestaat ook zonder parfum. Heel wat mensen verkiezen dit voor kleine kinderen ☺
  • De producten beschermen niet enkel tegen de zon, ze voeden, verzorgen én hydrateren ook de huid.

Enkele tips bij Louis Widmer om je kids te beschermen

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

6. Voldoende herhalen

Brengt de zonnecrème aan 30 minuten voor je in de zon komt en herhaal voldoende!  Ook bij jezelf. Probeer dus een manier te vinden om de tijd in de gaten te houden samen met je kinderen. Misschien kan je een kookwekkertje meenemen of een timer zetten op je smartphone! Beter te veel smeren dan te weinig denk ik altijd. Je kan kinderen mee bewust maken, soms denken ze er sneller aan dan wij.

Met de Louis Widmer Clear Spray is het enorm gemakkelijk om je herhaaldelijk in te smeren. Ik gebruik hem vaak! Met 1 druk (zelfs ondersteboven) spray je voldoende op je huid. De combinatie van bijzonder doeltreffende UVA-, UVB- en breedspectrumfilters zorgt voor een hoge zonnebescherming. De Clear Sun Spray 30 beschermt, verzorgt en hydrateert de huid én zorgt ook voor een mooie, intense bruining. Je handen kleven niet nadien, wat ook best een voordeel is.

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

7. Na contact met water moet je meteen weer smeren

Wanneer je kinderen in het water zijn gaan spelen, of in zand, kan je best je kind opnieuw insmeren, ook al staat er op het zonneproduct dat het waterproof is. Beter voorkomen dan genezen en opnieuw insmeren! Laat je kinderen drogen in de zon, dan is er zeker nog een laagje aanwezig. Betrek ook hier weer je kinderen als ze al wat ouder zijn: uit het zwembad of gespeeld met water? Opnieuw smeren dan…

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

8. Beter op een handdoek dan op het zand

Op het strand kan je jonge kinderen best op een handdoek zetten en niet rechtstreeks op het zand, want het zand geeft 20% van de UV-stralen door. Niet veel mensen weten dit maar toch is het waar. Je hebt voor baby’s trouwens ook zo van die UV-werende tentjes waar ze in kunnen zitten en spelen  op het strand of op andere plekken in de tuin …

9. Ook smeren als de zon er niet is!

Zonbescherming bij kinderen en ouders gaat veel verder dan enkel in de lente en de zomer of op wintersport. Veel ouders denken dat zonbescherming enkel nodig is wanneer de zon schijnt. Je baby moet echter altijd beschermd worden. Nochtans gaan UV-stralen door de wolken heen en kunnen ze zo de huid alsnog beschadigen. Ook sneeuw kan gevaarlijk zijn door de weerkaatsing van het zonlicht. Om die redenen is het belangrijk om je baby, kind en jezelf goed te beschermen, zelfs wanneer de zon er niet duidelijk is… Ik heb een dagcreme van Louis Widmer met een factor zodat ik dagelijks bescherming heb op mijn gezicht.

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

10. Aftersun

Vergeet ook na het zonnebaden en na een dagje spelen in de zon geen hydraterende en verzachtende After Sun te smeren. Maar pas op, ze kunnen geen verbranding genezen, dus voorkom dat! Wat ze wel doen, mits een goed gekozen After Sun, is de vochtbalans weer herstellen, verkoelen en beschermen.  De After Sun van Louis Widmer is een verzachtende lotion met aloë vera zonder emulgatoren. Hij verzacht, verfrist en verzorgt de huid en maakt die weer zacht, soepel en elastisch. Ook ideaal voor mensen met allergieën.

zonbescherming bij kinderen en volwassenen - unicorns & fairytales

 

Meer nuttige tips…

Lees ook deze artikels over zonbescherming en warm, zonnig weer. Ideaal leesvoer voor de zomer!

10 manieren om je kind te beschermen tegen de zon

5 tips tijdens zonnig weer

EHBO koffer voor thuis en onderweg

 

Wist jij dit al? Smeer jij voldoende? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply