Unicorns & Fairytales
kasteel - unicorns & fairytales
Boeken Op stap Prentenboeken uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht

Vakantietip: Bezoek eens een kasteel & win

Is jouw kind helemaal into ridders, prinsessen, burchten en kastelen? Dan kan je misschien in de vakantie eens een kasteel bezoeken. In Nederland en België zijn er wel een aantal kastelen. Wanneer je nu het boek ‘Kasteel in zicht’ aankoopt voor jouw ridder krijg je er een toegangsticket gratis bij.

Kasteel

Elk kasteel heeft zijn eigen verhaal, door de tijden heen. De verhalen zitten er… in elke steen, kamer. Ooit hebben er mensen gewoond. Ze hadden dromen, verhalen… De mensen zijn er al lang niet meer maar de verhalen nog wel. Bezoek eens een kasteel en kom te weten wat er gebeurde. Je komt meer te weten over hoe ze gebouwd zijn, hoe ze eruit zien, wat er allemaal in het kasteel kon gedaan worden en meer. In Vlaanderen en Nederland zijn er een aantal kastelen die jij kan bezoeken samen met je kinderen.

Kasteel in zicht

In het boek ‘Kasteel in zicht’ (Ida Schuurman en Irene Goede) van Fontaine Uitgevers kom je meer te weten over kastelen, hoe ze gebouwd zijn, wat mensen in de kastelen en burchten deden enz… Achteraan het boek vind je een overzicht van verschillende kastelen in Nederland en Vlaanderen die je kan bezoeken. In vele kastelen zijn allerlei activiteiten die je kan doen met je kinderen. Bezoek zeker de websites. Ook zit er voorlopig nog een toegangsticket bij zodat je een kasteel kan bezoeken. De deelnemende kastelen vind je op de kaart.

 

Vier je verjaardag in een Kasteel!

kasteel - unicorns & fairytales

Ik woon in Antwerpen en wij hebben natuurlijk ook een kasteel dichtbij huis: Het Steen.  Het Steen is enorm leuk voor kinderen vanaf 6 jaar en ze organiseren het hele jaar door leuke activiteiten. Wist je dat je zelfs je verjaardag daar kan vieren?  Eerst neem je deel aan een spannende workshop rond het thema TIJD: verleden, heden en toekomst. Onder begeleiding van een ateliergids onderzoek je de verschillen en gelijkenissen tussen gisteren en vandaag, en droom je volop over morgen. Na afloop van de twee uur durende workshop vol spel en ontdekking staat de verjaardagstaart klaar voor jou en je vrienden. Leuk toch? De workshop duurt van 14u tot 16u. Aansluitend eet je een verjaardagstaart naar keuze (chocoladetaart, appeltaart, rijsttaart of frangipanetaart) met gezonde limonade erbij. Sluit je feest af met een foto in het fotohokje. Zo heb je meteen een herinnering voor de toekomst! De jarige krijgt een exemplaar van Het oma en opa abc cadeau.

Nog meer leuke activiteiten in Het Steen.

 

Toffe boekentip!

 

kasteel - unicorns & fairytales

Hier staat alles in over kastelen. Hoe ze ontstaan zijn, hoe ze er vanbinnen uitzien, waarvoor alles diende enz.. Ook staan er tips in waar je kastelen kunt bezoeken. Een aanrader voor liefhebbers.

[bol_product_links block_id=”bol_5d21bf2a6e2f3_selected-products” products=”9200000071910161″ name=”kasteel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Lees ook: 30 leuke activiteiten aan de Kust met kinderen

Ben jij al eens een kasteel gaan bezoeken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Stephanie decaux
  24 juni 2017 at 20:11

  Emyl is momenteel gefacineerd door ridders, prinsessen en kastelen.
  Dit zou hier dan ook enorm in de smaak vallen ?

 • Reply
  Anna
  24 juni 2017 at 20:50

  Wij zijn helemaal gek van kastelen.. ze hebben een rijke geschiedenis en veel te vertellen… facebook: An Na

 • Reply
  Geertrui Peeters
  25 juni 2017 at 12:23

  Ik wil het boek wel graag winnen voor in de klas. Ik heb dit bericht via Facebook gedeeld met een vriendin die juf is en die dit boek ook wel leuk zal vinden om in de klas te gebruiken. We gaan soms samen op vakantie en dan zijn onze mannen (vooral de mijne) altijd heel gedreven om zoveel mogelijk kastelen te bezoeken. Die cadeaubon is dus ook heel welkom! 😀

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  25 juni 2017 at 16:50

  Super leuk, om kastelen te bezoeken.
  Wij houden er wel van en zijn oa bij het Muiderslot, Kasteel de Haar geweest.
  Ik doe graag mee al is het maar om me even jonkvrouw te voelen. (haha)

 • Reply
  Ineke
  27 juni 2017 at 19:26

  Nou voor deze doe waag ik terug eens mijn kans :D. Emma is helemaal into kastelen. Eén omdat onze kleine juffrouw gewoon graag een prinses wilt zijn. Ook omdat ze dit jaar op bezoek is gegaan naar het gravensteen in Gent en ze was zo gefascineerd door alle verhalen errond.

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  27 juni 2017 at 20:20

  Ik wil wel graag met mijn mannen een kasteel gaan bezoeken. Dat zullen ze zeker geweldig vinden. Ook het boek ziet er erg leuk uit.

 • Reply
  Kathy
  28 juni 2017 at 06:42

  Mattias in helemaal gek van ridders! Dit boek zal hij de max vinden! En al zeker een bezoek aan een echt kasteel!

 • Reply
  Steegmans Lissy
  29 juni 2017 at 23:24

  Zou super zijn om te doen met ons neefje. Zoontje is nog wat jong, maar meneertje M waant zich vaak al ridder in zn lego-kasteel 😉

 • Reply
  Sofie Vacquier
  10 juli 2017 at 19:03

  Dat boek ziet er heel leuk uit. Een bezoek aan een kasteel zouden onze kinderen super vinden!

 • Reply
  katrien adams
  17 juli 2017 at 22:59

  ook in Vlaanderen, da’s leuk voor ons! Een kasteel is indrukwekkend, maar leuk als je op voorhand weet dat dit ook voor kinderen is

Leave a Reply