Unicorns & Fairytales
kindvriendelijke plekjes Linkeroever - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap uitstappen uitstappen in openlucht

Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

Laatst ging ik met ons gezin en oma en opa naar Linkeroever. Voor mij is het redelijk bekend al heb ik het blijkbaar nooit door een ouderbril gezien. Hier zijn echt heel fijne kindvriendelijke plekjes om gezellig te vertoeven met je gezin. Bereikbaarheid is groot: zowel met auto als het openbaar vervoer of de fiets. Makkelijk bereikbaar via de voetgangerstunnel. Wij gingen rond 11 uur, parkeerden onze auto aan het Plaasj Caffee en wandelden de dijk af naar Club Cabane (waar trouwens ook een parkeergelegenheid is) . Het viel me op hoe rustig het was en hoeveel leuke plekjes er waren. Tegen de namiddag werd het drukker en zaten de tavernes redelijk goed gevuld. 

Club Cabane Family Beach 

Ik ontdekte tijdens een wandeling kindvriendelijke plekjes op Linkeroever. Zo is er  Club Cabane Family Beach en Strantwerpen, voor de Antwerpenaren zeker bekend. Sinds dit jaar is er nu dus ook een gedeelte voor gezinnen met kinderen. Erg leuk! Wederom niet druk, wat ik toch best raar vind. Ofwel zijn er veel mensen op vakantie ofwel is dit plekje in Antwerpen niet bekend (of gegeerd) of zijn we gewoon op een rustig moment gegaan. Er is een strandje aan, leuke loungeplekken en alles is zeer kindvriendelijk. De kinderen werden door twee meisjes geëntertaind. Ze maakten stressballetjes en papieren bloemen. Genoeg speelgoed om in het zand te spelen, sproeiers met water en voor de grotere kinderen is er een speeltuig en spingkasteel. Ook binnen is er een fijne plek waar de kindjes zich kunnen bezighouden. Voor de ouders is het gezellig en relaxt. Wij gaan er deze zomer zeker nog naartoe.

2EA002AC 0E5E 40B3 96E0 A24F4EAB4111 - Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

463B690A D765 4224 B058 199227E24BEA - Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

De Molen openluchtzwembad

Op weg langs de dijk kwamen we dit tegen. Een ondiep buitenbad met spelende kinderen trok de aandacht van Vince en Lex. Ook is er een groter openluchtzwembad op Linkeroever voor grotere kinderen en volwassenen. Aan het zwembad vind je ook een grote ligweide die je kan gebruiken om te gaan zitten en om te picknicken. De inkom is verwaarloosbaar. 2 euro voor kleine kindjes en 4 euro voor volwassenen. Niet verwonderlijk dat Vince er uiteindelijk nog even met oma beland is. 

C2BE0234 1DE4 4DFA 9AB3 B59EA61032CF - Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

Sint-Annastrand

Maar langs de Schelde, aan de dijk zelf is er ook een stuk strand en gras waar je met een deken en een picknickmand (of koelbox) kan genieten van een dagje uit. Het ‘Sint-Anneke’, heel bekend in Antwerpen. Neem wat speelgoed mee en je kids zijn zoet. Liever niet aan het water van de Schelde? Dan kan je ook kiezen om op de ligweide te gaan liggen die gelegen is achter de tavernes. Plek genoeg. Dit hoort zeker op het lijstje met kindvriendelijke plekjes.

Plaasj Caffee 

Welbekend op linkeroever en hier zijn ook de Mom Blog Awards doorgegaan waar ik zelf in de prijzen viel. Een mooie trendy plek met speelgelegenheid voor de kinderen. Let wel, deze taverne mikt op ‘chiquer’ publiek en dat zal je ook aan de prijzen merken.

IMG 3106 - Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

Linkerwoofer

Dit festival, Linkerwoofer, gaat door op 3 en 4 augustus en is zowel voor volwassen als kinderen. Voor de allerkleinsten is er een aparte speelplek, een leuke obstakelbaan en een peuterland. Je kan op de uitkijktoren gaan en de kinderen kunnen zich laten schminken. Ook komt kapitein Winokio optreden en voor de grote mensen zijn er ook  optredens. Inkom is 15 euro en kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen.  Wanneer? Vrijdag 3/8 van 17:30 tot 1:30
(einde optredens: 1:00) en Zaterdag 4/8 van 13:30 tot 2:30 (einde optredens: 2:00)

 

Hebben jullie nog leuke tips om te doen in de omgeving van Linkeroever? Of kindvriendelijke plekjes die niet mogen ontbreken? Laat het me dan zeker weten. 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Leuke kindvriendelijke plekjes op Linkeroever (Antwerpen)

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Read previous post:
    Als ik ooit trouw…

    Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig een aanzoek krijgt. Mijn Facebookvrienden verloven zich, twee koppels uit onze vriendenkring trouwen het komende...

    Close