Unicorns & Fairytales
kindvriendelijke plekjes Linkeroever - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap Staycation uitstappen uitstappen in openlucht

Leuke kindvriendelijke plekjes en activiteiten op Linkeroever

Laatst ging ik met ons gezin en oma en opa naar Linkeroever. Voor mij is het redelijk bekend al heb ik het blijkbaar nooit door een ouderbril gezien. Hier zijn echt heel fijne kindvriendelijke plekjes om gezellig te vertoeven met je gezin. Bereikbaarheid is groot: zowel met auto als het openbaar vervoer of de fiets. Makkelijk bereikbaar via de voetgangerstunnel. Wij gingen rond 11 uur, parkeerden onze auto aan het Plaasj Caffee en wandelden de dijk af . Het viel me op hoe rustig het was en hoeveel leuke plekjes er waren. Tegen de namiddag werd het drukker en zaten de tavernes redelijk goed gevuld. 

Urban sports fun

Ik ontdekte vorig jaar tijdens een wandeling kindvriendelijke plekjes op Linkeroever. Er is vanaf dit jaar iets kei leuks: een terrein waar je allerlei urban sports kunt beoefenen. Ook de kleinsten. Dit is thé place to be voor wie verzot is op urban sports. Het terrein van maar liefst 17.000m² heeft niet alleen een pumptracking. Je kan hier in openlucht aan calisthenics, freerunning, voetvolley, basket, petanque en (panna)voetbal doen. Je hebt hier ook een aparte speeltuin voor kinderen tot 6 jaar en een piste om te leren fietsen! Handig want wij gaan Lex leren fietsen deze zomer. Hier ga je ons zeker eens kunnen vinden.

Café Kamyon

Deze zomerbar, Café Kamyon,  vind j ook tussen de kindvriendelijke plekjes op Linkeroever. Vlei je neer in een strandstoel, richt je blik op de kathedraal en geniet … Je vindt deze kleinschalige zomerbar op Linkeroever, op een boogscheut van de voetgangerstunnel. Op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag (brunch) zorgen de chefs van Fika voor culinaire verwennerij in hun zomerbar, met veel lokale ingrediënten, maar ook met smaken uit de hele wereld. Er worden hier ook leuke activiteiten zoals Bingo en petanque georganiseerd.  

Wakeboarden

Ben je een avontuurlijke waterrat? Dan is deze plek geknipt voor jou. Zowel beginnende als gevorderde wakeboarders komen hier aan hun trekken. Wel best vanaf 16 jaar. Naast de vijver is een zalig groot terras. Wie niet durft of geen zin heeft, kan ook gewoon komen kijken naar al dat spektakel of naar mama/papa.

Picknicken aan het Galgenweel of Sint-Anneke

Het Galgenweel op Linkeroever is de zomerplek bij uitstek. Dit hoort zeker bij de lijst met kindvriendelijke plekjes op Linkeroever. Hier picknick je met zicht op zeilbootjes. Met een heerlijke zomerbries zal je dat wel kunnen volhouden.. Je kan rond de vijver heerlijk wandelen. Voor een leuk strand kan je wat verder wandelen naar Sint-Anneke. Vul je picknickmand en ga heerlijk genieten van je lunch. Geniet van het zicht op de Schelde en warm je voeten op in de zon. Nadien wat petanquen, iets drinken op de wandeldijk of bootjes kijken in de jachthaven? Op ‘de plage’ kan het allemaal!

Met de veerboot varen

Op verschillende plaatsen kan je de Schelde oversteken met een veerdienst. Ideaal om met je (klein-kinderen te doen. Er is een gratis overzetboot voor voetgangers en fietsers tussen de linkeroever (steiger) en rechteroever (ponton aan het Steen). The kids will love it!!

De Molen openluchtzwembad

Op weg langs de dijk kwamen we dit tegen. Een ondiep buitenbad met spelende kinderen trok de aandacht van Vince en Lex. Ook is er een groter openluchtzwembad op Linkeroever voor grotere kinderen en volwassenen. Aan het zwembad vind je ook een grote ligweide die je kan gebruiken om te gaan zitten en om te picknicken. De inkom is verwaarloosbaar. 2 euro voor kleine kindjes en 4 euro voor volwassenen. Niet verwonderlijk dat Vince er uiteindelijk nog even met oma beland is. 

kindvriendelijke plekjes Linkeroever - unicorns & fairytales

Sint-Annastrand

Maar langs de Schelde, aan de dijk zelf is er ook een stuk strand en gras waar je met een deken en een picknickmand (of koelbox) kan genieten van een dagje uit. Het ‘Sint-Anneke’, heel bekend in Antwerpen. Neem wat speelgoed mee en je kids zijn zoet. Liever niet aan het water van de Schelde? Dan kan je ook kiezen om op de ligweide te gaan liggen die gelegen is achter de tavernes. Plek genoeg. Dit hoort zeker op het lijstje met kindvriendelijke plekjes.

Plaasj Caffee 

Welbekend op linkeroever en hier zijn ook de Mom Blog Awards doorgegaan waar ik zelf in de prijzen viel. Een mooie trendy plek met speelgelegenheid voor de kinderen. Let wel, deze taverne mikt op ‘chiquer’ publiek en dat zal je ook aan de prijzen merken.

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

Linkerwoofer

Dit festival, Linkerwoofer, gaat normaal elk jaar door op Linkeroever. Maar wegens de Corona maatregelen zal het dit jaar niet zijn.

Muziek in de wijk

Muziek in de Wijk slaat ook op Linkeroever haar tenten op. Op het programma? Comedy en concerten, en dat net achter je hoek. Lachen en luisteren onder de zon met je beste buren-bubbel. Wat verlangt een mens nog meer voor een geslaagde zomeravond? Het exacte programma vind je op de website. Donderdag 2, 9, 16, 23 juli

Ga eens mini-golfen

Zin in een partijtje vintage mini-golf? Rep je naar mini-golf Beatrijs. Deze schattige parelt ligt net naast de voetgangerstunnel, op Linkeroever. Een fijn team van mensen uit de cultuursector nam het overwoekerde mini-golfterrein onder handen en maakte er meteen ook een gezellige zomerbar van. Topidee, toch!

Dieren spotten in natuurdomein ‘Het Rot’

Na een drukke dag in de stad, kan je uitwaaien in natuurgebied Het Rot, op een boogscheut van Antwerpen. Voor vissen en amfibieën zijn de vijvers een paradijs op aarde en verschillende vogels, zoals de blauwe reiger, strijken er neer om uit te rusten of te broeden. Zowel voor dieren als voor recreanten is het fijn vertoeven in dit verborgen stukje natuur. Het Rot ligt op een boogscheut van Antwerpen. Samen met het Sint-Annabos en Burchtse Weel vormt het de groene ring rond Antwerpen op Linkeroever.

Nog meer leuks in Antwerpen?

Wil je graag meer uitstapjes plannen in de provincie Antwerpen? Dan kan je het grote aanbod bekijken op de website ANTWERPEN STRAALT. Daar kan je verschillende ideetjes spotten.

 

Hebben jullie nog leuke tips om te doen in de omgeving van Linkeroever? Of kindvriendelijke plekjes die niet mogen ontbreken? Laat het me dan zeker weten. 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply