Unicorns & Fairytales
Herfst play dough kit - unicorns & fairytales
activity tray Educatief My life Sensopatisch speelgoed sensory play Spelen

DIY // Herfst Play Dough Kit

Play Dough is mega leuk en een sensopatische activiteit met kinderen. Zelf deeg maken is bovendien leuk. Je kan ook als verrassing een ‘Herfst Play Dough Kit’ maken. Dat deed ik voor Vince vorig jaar en hij vond het geweldig. Daarom deel ik graag nog eens dit artikel met extra herfstactiviteiten zodat jullie zelf aan de slag kunnen gaan. 

Herfst Play Dough Kit

Ik wou al lang herfst play dough maken. In de IKEA vond ik een doos met vakjes. Dat is ideaal om een Play Dough Kit te maken. Ik maakte zelf Play Dough met verschillende kleurtjes en geurtjes die erg goed passen bij de herfst. Haal wat kruiden in huis, natuurlijke kleurstof of poeder en essentiële oliën en je komt al een heel eind. In de doos zitten 4 verschillende kleuren (en geuren) zelfgemaakte Play Dough. Ik maakte alles met de no-cook Play Dough methode behalve het rode deeg. >>> In dit artikel vind je trouwens 5 manieren om zelf speeldeeg te maken.<<< Ik wou het eens proberen te koken. Dat vond ik toch een beetje meer omslachtig en de rest van de kleurtjes maakte ik met de waterkoker en de ingrediënten.

lees ook: 10 leuke herfstactiviteiten voor binnen

en ook: 10 x herfstactiviteiten voor buiten

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

Play Dough kleuren

In de herfst play dough kit wou ik graag herfstkleuren steken. In de natuurwinkel kocht ik natuurlijk poeder om te kleuren (veganistisch, natuurlijk en glutenvrij) : rode biet (rood), kurkuma (geel), wortel (oranje), matcha (groen) etc…

Ik maakte de Play Dough volgens het no-cook recept en kleurde eerst het kokend water voor ik het bij de mix deed zodat het deeg meteen gekleurd was. Met poeder krijg je zachte kleurtjes. Maar dat maakt het niet minder leuk natuurlijk.

lees ook: Play Dough zeep voor bad op twee verschillende manieren

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

Speculaaskruiden of kaneel?

Om helemaal in herfstsfeer te komen (tijdens kerst ook leuk) kan je de Play Dough nog lekker laten ruiken met essentiële oliën of kruiden. Zo maakte ik bruine play dough van speculaaskruiden (of kaneel) en kan je de groene deeg naar appeltjes laten ruiken als je wil.

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

Laten ontdekken

Wat ik vooral wil bereiken met deze herfst Play Dough Kit is dat ze het thema herfst op een leuke manier kunnen ontdekken, dat ze sensopatisch bezig zijn en plezier hebben. De meest fantastische dingen komen soms uit kinderen als je ze zelf laat ontdekken. Ik stak in de doos de verschillende kleurtjes, herfstvruchten, houten stokjes, wiebeloogjes, uitstekers die passen bij de herfst en een kindermesje om de Play Dough te snijden eventueel.

Lees ook: Een activity tray maken van een dienblad : tips

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

 

Nog meer herfstige activiteiten & tips !

Je kan behalve een play dough kit thema herfst ook andere leuke dingen maken (en doen). Misschien ben je wel iets met deze artikels:

Leuke bos – en buitenactiviteiten die je kan doen tijdens de week van het bos (en op andere dagen)

Leuke kinderboeken over de herfst voor grote en kleine kinderen

Leren tellen tot 10 met deze speelse activity trays met als thema herfst

Toffe uitstappen in en rond de herfstvakantie 2019 met je kinderen + WIN!!!

Herfstdiertjes maken met speeldeeg en anders frutsels

DIY // Herfstvruchten beschilderen

5x inspiratie om te knutselen rond het thema herfst

 

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

Pin it!

Vind je dit leuk en wil je het onthouden? Pin het dan op Pinterest, zo vind je het altijd terug. Je vindt ook nog andere leuke activiteiten terug op mijn Pinterest bord.

Herfst play dough - unicorns & fairytales Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van deze herfst play dough kit? Maak jij wel eens zelf play dough met kinderen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply