Unicorns & Fairytales
fietsen met loopfiets - unicorns & fairytales
My life Op stap Travel uitstappen

Center Parcs De Kempervennen in mooie beelden

Twee weekends geleden trokken we met een collega en haar gezin naar Center Parcs De Kempervennen. Even een weekendje ertussenuit. Dat deed wel goed, want die laatste weken op school zijn hectisch. Toetsen verbeteren, rapporten maken,  vergaderingen, opruimen, proclamatie voorbereiden. Er komt toch nog heel wat op me af maar dat nemen we er graag bij. Dit weekend stond even in teken van het gezin en vrienden.

Ja zeggen…

Dus zeiden we ja… ja op de kans die ons aangeboden werd door Center Parcs De Kempervennen om met ons gezin op stap te gaan. Ja tegen onze kinderen als ze vroegen om iets lekkers, ja tegen frietjes en een ijsje smullen, ja tegen spelletjes spelen ‘s avonds als de kinderen in bed lagen en ja tegen enkele leuke activiteiten in het park. Ik neem je graag mee op weekend doorheen deze beelden die ik het meeste ga onthouden van allemaal.

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

De Kinderboerderij was iets dat meteen als eerste in het oog sprong wanneer we het park binnenreden. Lex werd helemaal gek want hij is dol op dieren. Vince ging dan weer meteen naar de kleine tractors die er staan en waar de kinderen mee kunnen fietsen. Geweldig vonden ze dat. De dieren lopen er ook vrij rond en je kan gerust een hertje aaien. De dieren zijn lief en mak en dat is voor Lex een pluspunt want hij is absoluut niet bang van dieren en gaat er gewoon heen.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Picknicken in de speeltuin. Dit was een superleuk moment. In de speeltuin, die echt wel fijn is bij mooi weer! Daar kan je gezellig picknicken. Wanneer je iets buiten de omheining van de speeltuin gaat heb je een strandje met een meer. Daar staan deze picknicktafels. We namen ons middageten mee naar buiten en terwijl de kinderen konden spelen aan het water, konden wij genieten van het zonnetje. Dat is wel fijn aan De Kempervennen.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Dieren spotten in de Market Dome. Dit heb ik als kind ook altijd geweldig gevonden. Papegaaien die in de bomen zitten, schildpadden in het water en andere diertjes die je kan spotten. Kinderen vinden dit geweldig natuurlijk. We moesten altijd langs deze stenen gaan met Vince. Het is wel zo dat we Lex maar beter bij ons konden houden, hij loopt gewoon het water in anders. De Market Dome is pure nostalgie voor mij. Als kind gingen we jaarlijks naar Center Parcs.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Kids Haven. Varen in een brandweerboot of politieboot? Samen met Vince en Lex gingen we varen op het meer met de brandweerboot. Hij ging heel traag maar voor kinderen is het geweldig. Een fijne activiteit voor de kleinsten onder ons. Er zijn trouwens zoveel activiteiten te doen in De Kempervennen. Je hebt er wel meer dan een weekend voor nodig om alles te kunnen doen.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

DJ. In het park staat dit… een draaitafel. Je kan er mee mixen en liedjes van je smartphone door de luidsprekers van de tafel laten spelen. Niet enkel de kinderen waren hier fan van… ook manlief kon er niet afblijven. Toch wel een leuk item vind ik.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Een leuk moment in het bos. Samen met mijn twee boys samen. Het was erg fijn om eens samen op stap te zijn. Het is vaak vermoeiend, zo met twee hevige jongens in huis maar om ze zo te zien genieten van buiten te zijn, te gaan wandelen en zwemmen… dat is fijn om te zien. Daarvoor zeggen we ook ‘ja’. Genieten, samen!

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Fantasie. De speeltuin was voor Vince een paradijs. Zand gecombineerd met potjes en katrollen. Ja… dat is helemaal zijn ding. Natuurlijk wou Lex ook meespelen. Dat zorgde soms voor wat geduw en getrek maar het lukte wel. De zandbak was groot genoeg hahaha.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Monkey see, monkey do. Dit tafereel geeft weer hoe Lex alles nadoet wat Vince doet. Het begon met wat graven in het zand en eindigde met modder gooien in het water. Eigenlijk was het zalig om te zien. Samen plezier maken en spetteren. Gewoon vuil worden en experimenteren met water en zand. Heerlijk.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Plezier. We beleefden dit weekend veel plezier. Dat is toch waar het allemaal om draait. Samen genieten van mooie momenten. Dat gaan de kinderen zich later zeker herinneren hoop ik. Dat zijn toch de momenten die ik me als kind herinner. Wij gingen altijd met mijn neef, tante en nonkel. Geweldig vond ik dat. Ik beleefde ook alles zo anders dan nu, als volwassene. Als kind is alles zo magisch…

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Kindvriendelijk. We gingen ‘s avonds eten in het Evergreenz restaurant. Een all you can eat restaurant, zeer kindvriendelijk. Ik vond vooral het speelhoekje superleuk. Kinderen konden daar met reuzegrote magnetische groenten zelf hun kraampje vullen. Je zag daar de kinderen op en af rijden met de kruiwagen om groenten te verzamelen. Vince kreeg ook even (van de honger…) een kleine woede aanval waardoor we even met een rode kop stonden… maar dat was na de eerste hap over. Het leek wel alsof er niets gebeurd was.

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Smullen van een ijsje. Zulke weekends gaan ook gepaard met wat meer toegeven. Wat meer ‘ja zeggen’. Daarom kregen de kinderen een dikke vette JA toen ze vroegen achter een ijsje. Natuurlijk moest ik mijn ijsje afgeven want toen Vince zag wat ik genomen had leek zijn ijsje maar niets… hahaha. typisch. Ik gaf het met liefde en plezier.

lees ook: Center Parcs, de eerste vakantie van Lex

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Ontbijten, samen. Wij kunnen niet zo vaak ontbijten samen omdat manlief met shiften staat. Daardoor zijn we haast zelden samen thuis ‘s ochtends. Deze keer konden we wél genieten van een ontbijt. We kregen het ontbijt aan de cottage en hoefden ons dus geen zorgen te maken. Zo zaten we gezellig in onze pyjama aan de ontbijttafel, tussen de treinsporen die de kinderen al gelegd hadden.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Aqua Mundo. We zijn drie keer gaan zwemmen. Vrijdag na het avondeten en dan zaterdag en zondag. Vince vond het fantastisch. Hij is in de buizen (glijbanen) gegaan, de wildwaterbaan en gingen ook visjes kijken. Hij had de tijd van zijn leven. Dat maakte het verlaten van het zwembad geen makkie want hij wilde er niet uit. Lex vond het ook geweldig. Gelukkig waren er peuterbadjes want hij dook gewoon iedereen achterna. De peuterbadjes hadden glijbanen. Hij is er wel 100 keer opgegaan. Die nacht sliep Lex als een roosje.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Geocaching. Wij gingen als tweede activiteit ook geocachen. Ik heb dat al meerdere keren aangegeven als leuke activiteit om in vakanties (of weekends) te doen maar ik had het nog nooit zelf gedaan. Het is echt fijn. Zeker als je wil gaan wandelen maar het eigenlijk niet zo heel graag doet. Of voor kinderen. Want je wandelt van punt naar punt en je moet opdrachten doen. Deze tocht zou toch bijna 3 uur duren dus we zijn vroeger moeten stoppen. Je kan hier best dus op tijd aan beginnen.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Happy together. Het is gewoon fijn om als gezin iets te gaan doen en dankzij Center Parcs konden we dit doen. We hebben een fijne tijd gehad. De Kempervennen is een park waar heel veel activiteiten te doen zijn. Je dag gaat sowieso gevuld zijn. Watersporten, fietsen, wandelen, klimmen en veel meer. Het waterparadijs, Aqua Mundo, is zeker kindvriendelijk en voor kleine kinderen toegankelijk. Moest ik dit park terug kiezen zou ik voor de Eden cottage gaan of wanneer je kinderen hebt, de kindercottage.

 

center parcs de kempervennen - unicorns & fairytales

Happy kids. Op het einde van de week hadden we twee happy kids (en ons vrienden ook) die de tijd van hun leven hadden en die zeker nog eens een keertje terug naar Center Parcs willen gaan. Ik krijg die vraag dagelijks…En daar hebben we oren naar want we gaan op 9 juli naar Parijs om daar de nieuwe Village Nature te gaan ontdekken.

 

Hier vind je meer info over Center Parcs De Kempervennen

 

Zijn jullie al een keertje naar Center Parcs geweest? Zo ja, naar welke en wat is jullie favoriete park?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply