Unicorns & Fairytales
moederschap My life

Over nestdrang gesproken…

Zwanger zijn doet toch iets met je… Heel veel!  Ik was in het laatste trimester en had ongelooflijk veel last van opruimeritis. Nestdrang? Alles moest opgeruimd worden, dingen die ik niet meer wou moesten weg, kasten moesten uitgekuist worden en alles moest klaar zijn voor de grote dag… Herkenbaar? Waarschijnlijk wel 😉

Te veel energie maar te weinig mogelijkheden…Ik mocht namelijk niet te druk doen van de gynea. Last van te veel harde buiken. Ik moest dan ook enkele uurtjes per dag verplicht liggen. Zo moeilijk! Eigenlijk moet ik eerlijk toegeven dat dit me nooit lukte. ik mocht ook niet voor de televisie gaan hangen, neen, ik moest IN mijn bed gaan liggen zonder enige vorm van afleiding. Ik denk dat ik dat 1 keer gedaan heb. Ik ben echt geen persoon om zo heel de tijd te liggen… Maar mijn lichaam riep me vaak tot de orde want meer dan 5 minuten wandelen ging al vaak niet meer, pijn in mijn rug deed me gewoon stoppen met eender wat en ook mijn lief ventje was streng en riep me tot de orde! Goed maar dat ik grote man al vlug had aangespoord om de meubels in elkaar te steken. Alles lag klaar voor de kleine spruit die ging komen. Dekentjes, kleertjes, pampers, doekjes, knuffels enz… 
Als ik dan uiteindelijk ging liggen kreeg ik nog wat stompjes van kleine man daar in die buik. Hij moest er tenslotte toch nog zeker 8 weken in blijven zitten. 

Uiteindelijk is hij twee weken te vroeg geboren. Geen idee of dit kwam door mijn mislukte poging om meer te rusten. Hij was een gezonde kleine jongen met een goed gewicht en lengte dus hij mocht wel komen.

Maar ja, ik had enorm veel last van mijn hormonenwinkel. Ik schreef er hier een blog over. Over het veranderen van wie je bent als je zwanger bent. Mijn smaak van kledij en interieur was zo veranderd dat ik nu vaak spijt heb van aankopen die ik toen gedaan heb.

Wie heeft er nog last gehad van nestdrang?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply