Unicorns & Fairytales
boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Leesboeken My life

Interessante boeken over duurzaamheid en het ouderschap

Elke avond voor ik ga slapen lees ik nog een klein stukje in een boek of tijdschrift. Het helpt me ontspannen en in slaap vallen. Ik denk dat dit ritueel iets is dat ik al van kinds af doe. Zo lees je ook nog eens iets zeker? Ik heb een aantal boeken over het ouderschap en duurzaamheid naast mijn bed liggen die ik MEGA interessant vind en die ik wil aanraden aan iedereen.

Boeken die ik aan het lezen ben

Er zijn enkele boeken over het ouderschap en duurzaamheid die ik aan het lezen ben. ‘s avonds in mijn bed is de enige moment dat ik me kan concentreren om een boek te lezen. Meestal kies ik voor informatieve boeken zoals enkele van de onderstaande exemplaren. Vaak zijn er handige boeken die me veel bijbrengen. Boeken is ‘a thing’ voor mij. Ik droom van een hele kamer vol met boeken en rekken vol tot aan het plafond. Ik denk dat, als ik alle (kinder)boeken zou uitstallen, ik al een kamer kan vullen. Maar goed, lezen is ontspannend en beter dan wéér een schermpje en van deze boeken over het ouderschap en duurzaamheid leer je nog iets ook. Deze liggen momenteel naast mijn bed:

Opvoeden tot zelfvertrouwen 

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

Dit boek, van Steven Gielis, geeft je 20 manieren om te weerbaarheid van je kind te vergroten. Hierin vind je concrete tips om om te gaan met kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben. Hoe je het beste met hen in gesprek kan gaan en wat je allemaal kan doen. Door de gevoelens van je kind te (h)erkennen komt je al een heel eind. Vince is zo’n gevoelig kind en soms is het heel moeilijk om juist met hem om te gaan net omdat ze (lastig) gedrag vertonen om hun onzekerheid te verbergen. Ik moet leren dat hij hetzelfde is als mij en in eerste plaats zijn gevoelens erkennen en er zijn voor hem. Door op een bepaalde manier vragen te stellen kom je veel te weten over de schooldag, daar had ik al eens een blogpost over geschreven. In het boek staan tips en oefeningen die je samen met je kind kan doen. Het vervangt natuurlijk geen professionele hulp, moest dat écht nodig zijn. Op 10 december ga ik alvast naar een lezing van dit boek. Hier kan je alle lezingen en alle boeken vinden rond hoogsensitiviteit en zelfvertrouwen.

(Opvoeden tot zelfvertrouwen, Steven Gielis en Erika Verhoeven, uitgeverij Lannoo)

Het Zero Waste Project 

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

Man, na het lezen van dit boek heb ik een totale mindshift ondergaan. Ik ben bewuster gaan leven. No kidding. Ik heb pardoes een afkeer gekregen tegen plastic (onnodige plastic weliswaar, ik ga niet meteen mijn hele huis ontdoen van de plastic dozen en speelgoed) en ik ga vanaf nu mezelf onderdompelen in duurzaamheid. Niet alleen thuis maar ook in de klas. Altijd goed om kinderen bewust te maken van de planeet. Ben ik nou plots een geitenwollensok? Hell no, maar als we allemaal een beetje liever zijn voor onze aarde dan zal ze op haar beurt weer lief zijn naar ons toe. Er moet wel dringend iets gebeuren. In dit boek lees je hoe twee zussen hun leven omgegooid hebben en zich een Zero Waste levensstijl aangemeten hebben. Ze doen dat goed. Beter dan ik ga kunnen maar… alle kleine beetjes helpen.

(Zero Waste Project, Jessie en Nicky Kroon, Standaard Uitgeverij)

Groene voeten 

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

Nou ja, ik moet me toch wel eerst inlezen en info verzamelen voor ik aan een project begin dus heb ik dit boek in handen gekregen. Het is eigenlijk een boek bedoeld voor (grotere) kinderen en er wordt op een eenvoudige manier uitgelegd wat voor schade sommige producten en voorwerpen aanrichten op onze aarde. Ik moet zeggen dat dit toch ook wel een eye-opener is. Ik wist helemaal niet dat scheten van koeien en geiten boosdoeners waren en dat er daarom een Vegan trend is. Want als we allemaal wat minder vlees en melk zouden consumeren zouden er ook niet zoveel koeien moeten zijn met als gevolg minder scheetjes. Klinkt kei belachelijk, maar er zit waarheid achter. Alles draait om vraag en aanbod mensen. Anyway, in dit boek staan ideeën en tips die je kan doen om de wereld een beetje groener te maken.

(Groene voeten, Lotte Stegeman, VBK België)

Family & me

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytalesboeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

Dit is een kei leuk gezinsboek waar je allerlei zaken kunt in bewaren. Van de schrijfster van de andere Bucketlist boeken. Een doe-boek waar je met het hele gezin plezier aan kunt beleven. Leuke vakantieplekken, jullie lievelingseten, geboortekaartjes, uitspraken, familiefoto’s. Aan de hand van 100 vragen creëer je herinneringen en kan je er ook nieuwe maken want ze dagen je uit om dingen te doen, samen met je gezin. Door elkaar uit te dagen kan je cheques winnen voor een gratis massage, kiezen wat er op tafel komt, wat er op tv komt, … Hilarische dingen. Een boek voor gezinnen die graag samen dingen doen en creatief zijn. Voor gezinnen die houden van lijstjes, bucketlists en bullet journals. Voor diegenen die alles graag bewaren en graag knippen en plakken. Dit boek gaat toch nog even de kast in tot de kinders groter zijn en we er samen écht van kunnen genieten. Maar ik denk dat dit een erg leuk cadeautje kan zijn.

(Family & Me, Petra De Pauw, uitgeverij Van Halewyck)

Pin it

Titels onthouden? Pin het op Pinterest. Volg je me ook al via Instagram?

boeken over het ouderschap - unicorns & fairytales

Kennen jullie deze boeken over het ouderschap en duurzaamheid al? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Interessante boeken over duurzaamheid en het ouderschap

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    5 Cadeautips van VTech: waarom wij fan zijn

    Ik ben ambassadeur van VTech. Dat ik daar heel blij mee ben heeft verschillende redenen. Het is nog één van...

    Sluiten