Unicorns & Fairytales
multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales
Boeken kinderboekenseries Prentenboeken

Leuke multiculturele kinderboeken voor thuis én in de klas & WIN

We leven in een multiculturele samenleving. Dan zijn boeken waar kinderen zichzelf en hun vrienden in herkennen erg leuk. Ik ging op zoek naar enkele mooie multiculturele kinderboeken in onze boekenkast en op aanraden van anderen en ik presenteer ze jou graag. Fijn om thuis of in de schoolbib te hebben en om gesprekken aan te gaan over verschillende culturen, waar dan ook.

Because everyone matters 

Ik vind dat boeken een heel belangrijke waarde hebben, dus ook multiculturele kinderboeken, waarin iedereen zich kan herkennen. Tegenwoordig zijn de leesboeken en prentenboeken al vrij representatief (de meest recente) en met de Black Lives Matter in het achterhoofd en de vragen die er gekomen zijn, vind ik het best handig om eens een overzicht te geven van enkele multiculturele prentenboeken die daar de focus op leggen. Het is onze taak om onze kinderen de opvoeding te geven waarin ze wél kleur zien, maar dit eigenlijk zien als normaal. Iedereen is anders, en dat mag. Dat is net het mooie. Moesten we er allemaal hetzelfde uitzien, dan zou het maar saai zijn. Dus laten we eens een kijkje nemen naar de volgende boekentips.

Multiculturele kinderboeken

1. Een huis vol lekkers

In dit leuke prentenboek vind je 15 recepten terug om samen met je kinderen te maken en om van te smullen. Het zijn allemaal recepten uit een andere cultuur. In het boek maak je kennis met de verschillende mensen die in het appartement wonen. Zo heb je bijvoorbeeld Ibrahim die Baba Ganoush maakt, juffrouw Ishida die Oyako Don (rijst met eieren en kip) maakt, Jozef en Rafik die gehaktballetjes maken met feta en courgette, Signora Lella die haar recept spaghetti met tomatensaus deelt en nog vele anderen. Lees het boek samen, praat erover en geniet van de recepten die je samen kunt maken. Ze zijn niet te moeilijk en … heerlijk. 

Je vindt het boek hier

 

2. De wereld rond in een dag

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

In dit multiculturele kinderboek maak je kennis met de gewoontes van 40 kinderen uit andere landen. Zo leer je kinderen dat ze niet enkel verschillend zijn, maar ook veel dingen gemeen hebben. Het is een verrijking om meer te weten over elkaar. Het boek is opgebouwd in verschillende stukjes: huizen, spelen, activiteiten, school etc… Dan staat er op die bladzijde de verschillende huizen of gerechten uit een bepaald land. Zo zien de lezertjes dat Lok en Jun uit China hun moeder met de rijstoogst helpen in het weekend, dat Aitan uit Mongolië mee voor de schapen zorgt en dat er verschillende soorten huizen zijn. Ze leren dat niet iedereen dezelfde eetgewoontes hebben, dat sommige kinderen speciale dingen doen voor en na school en dat ze toch weer op andere gebieden hetzelfde zijn. Achteraan in het boek staan de verschillende landen, met extra info en hun vlag. Een leerrijk boek waar ook juffen en meesters heel wat mee zijn! 

Je vindt het boek hier

 

3. Brown girl magic

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

Dit is een prentenboek voor, door en over bruine meisjes. Over de moeilijkheden die ze ondervinden tijdens het opgroeien in het Westen, de racistische opmerkingen en over liefhebben en veel meer. Een houvast voor donker gekleurde meisjes, maar ook een eye opener voor alle andere kinderen. Want liefhebben en vriendelijkheid start met empathie. En jezelf kunnen verplaatsen in iemand wil ook zeggen dat je je verdiept en openstelt voor wat zij meemaken. Het boek is zowel in het Nederlands geschreven als in het Engels. Het is bovenal een mooi rijmend verhaal, over een kind dat zich niet thuisvoelt en nare opmerkingen krijgt, maar inziet dat ze magisch is en dat ze er, zoals iedereen, mag zijn. 

Je vindt het boek hier

 

4. De wereld rond – Sticker -en aankleedboek

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

Dit multiculturele kinderboek laat kinderen zelf de poppen uit verschillende landen aankleden in hun traditionele klederdrachten, zoals mooie flamencojurken, zijnde sari’s, lederhosen en veel meer. Een stickerboek waarbij kinderen nadenken over de verschillende culturen en gewoonten en bovenal de verschillende soorten kledij. De poppen in het boek zien er in hun ondergoed eigenlijk allemaal bijna hetzelfde uit. Ze gaan het heerlijk vinden om hen aan te kleden en leren tegelijkertijd meer over deze speciale klederdrachten in verschillende landen.Welke vinden ze de mooiste? Dit boek is ook heel fijn om mee te nemen op vakantie, om de kinderen bezig te houden in de auto , in je huisje of waar je ook bent. 

Je vindt het stickerboek hier

 

5. Allemaal gezinnen

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

Zoals de titel het laat vermoeden, gaat dit boek over verscheidene gezinnen, die ook heel erg van elkaar kunnen verschillen. Kinderen krijgen antwoorden op vragen zoals: wat is een gezin? Hoe ziet hun gezin eruit? Hoe kan een gezin veranderen? Wat is een stamboom? Hoe eten gezinnen en wat doen ze? … Dit multiculturele kinderboek gaat vooral vragen uitlokken en doet kinderen nadenken over zichzelf en hun rol binnenin het gezin. Over de gezinnen van anderen en hoe iedereen anders is. Of dat een gezin kan veranderen wanneer ouders beslissen om te scheiden. Dan hebben ze er plots twee en noemen ze dat een nieuw samengesteld gezin. Ze gaan nadenken over de betekenis en zien dat er bij bepaalde gezinnen andere gewoontes zijn. Ik ben er zeker van dat dit boek veel leuke gesprekken gaat uitlokken. Veel plezier! 

Je vindt het boek hier

6. De jongen achter in de klas

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

‘Vier nieuwe vrienden hebben is véél beter dan helemaal geen vrienden hebben. Zeker voor een jongen die er zo bang en verdrietig uitzag als deze jongen.’ Samen met zijn beste vrienden besluit de hoofdpersoon van dit bijzondere boek Ahmet, de nieuwe jongen in de klas, warm te verwelkomen. Maar dat blijkt nog niet makkelijk. Wat is er toch aan de hand met deze angstige jongen die hun taal niet spreekt?
Dit boek schuwt verdriet en tragiek niet, het laat kinderen de bittere ernst van een jongen die moest vluchten uit Syrië keihard zien. Doordat het tegelijkertijd zo liefdevol meegaat met de onbegrensde mogelijkheden die kinderen zien als ze voor een groot probleem staan, is het niet te zwaar. Juist niet, het heeft een hoopvol feelgood-einde.

Je kan het boek hier vinden

7. Iedereen telt 

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

Dit is een kijk- en zoekboek, een kleurrijke blik op onze wereld. Tel de mensen, voel met hen mee en ontdek hoe hun verhalen verweven raken.Voor iedereen die nieuwsgierig is en goed kan kijken. En als je hard genoeg zoekt, vind je misschien jezelf!

Je kan het zoekboek hier vinden

8. Bij mij thuis 

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

In dit vrolijke prentenboek maken we kennis met Aicha en Sep. Ze zijn goede vriendjes én buren van elkaar. De familie van Aicha komt uit Marokko, de ouders van Sep zijn in deze stad geboren en getogen. Aicha vertelt over haar familie, hun dagelijkse leven en hun gewoontes. Tegelijk kijkt ze daarbij naar haar buren en hoe die dezelfde dingen ervaren. Bij mij thuis legt op een prachtige en heel eenvoudige manier uit waarin westerse en moslimgezinnen van elkaar verschillen. Maar het maakt evengoed duidelijk dat we allemaal eigenlijk hetzelfde zijn, ook al ziet onze omgeving er anders uit, of hebben we andere gewoontes en tradities.

Je vindt het boek hier

9. Wij! 

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

Dit is een nieuw gaatjesboek, ook ideaal als cadeau.  Door de gaatjes ontdek je steeds weer een nieuwe verrassing.
Hoewel we allemaal anders zijn, ziet onze binnenkant er bijna hetzelfde uit. In Wij! verken je op een speelse manier de werking van het menselijk lichaam. In Huizen ontdek je huisjes in alle soorten en maten: een slak draagt haar huisje op haar rug, de bijen wonen in een korf, een eng huis zit vol spoken …

Je vindt het boek hier

10. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest.

Je vindt het boek hier

11. Helden van de regenboog

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

Vanuit het niets neemt een grote flits “s nachts bezit van de hele stad. De volgende morgen is de vakantie ten einde en de eerste schooldag een feit. Wanneer de twee buurtkinderen Lilli en Morris naar school lopen, zien ze niets van het voorval terug. Hebben ze het soms gedroomd? Niet wetende dat dit het begin is van een groot avontuur. Al snel maken ze nieuwe vrienden en samen met Bloem, Noah en Rayan komen ze er achter dat er iets niet helemaal klopt op hun school. Iedereen gedraagt zich ineens zo anders. Wie is toch die mysterieuze conciërge Sam? Heeft de komst van de Kids Talenten Show misschien iets te maken met de vreemde sfeer op school? Vijf kinderen uit moderne gezinnen komen samen in dit spannende avontuur. Helden van de Regenboog is een verhaal over liefde, hoop, trots, vreugde en geluk en laat je als lezer vooral zien en voelen dat iedereen gelijk is!

Je vindt het boek hier

12. Prinses Arabella reeks

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

Een nieuw, vrolijk verhaal over de sympathieke zwarte prinses van de reeks boeken over prinses Arabella. Het thema ‘verjaardag’ in een nieuw jasje.  Een feestelijk verhaal over prinses Arabella. Prinses Omi, de oma van Arabella, is jarig. De andere prinsenkinderen kennen prinses Omi ook. Ze willen haar graag verrassen. ‘Ik bak een heerlijke taart,’ zegt prinses Sofie. ‘Ik ook! Ik ook!’ roepen de anderen. Elk prinsenkind bakt een lekkere taart. Prinses Omi kijkt haar ogen uit. De ene taart is nog groter dan de andere. Maar welke taart is het lekkerst? Met heldere prenten in felle kleuren. Vanaf 3 jaar.

Je vindt het boek hier

13. Samen hier

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

Dit prentenboek maakte Oliver Jeffers voor zijn zoon. De boodschap is universeel: “De wereld kan een verwarrende plek zijn. Maar eigenlijk is het ook heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’ Samen hier is een liefdevol prentenboek van Oliver Jeffers, de illustrator van het bekroonde De krijtjes staken! Geweldig cadeau voor pasgeborenen en jonge ouders. Prachtig vertaald door Marjolein Algera.
Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Je vindt het boek hier

 

14. Sprookjes met de kleur van henna

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

Sprookjesboek met 17 verhalen uit Turkije, Marokko, Bulgarije. Deze ‘bekende’ verhalen bleken zeer moeilijk vindbaar te zijn. De sprookjes zijn geschreven in een eenvoudige, maar toch sprankelende taal (AVI E5) en verschillende stukjes staan op rijm. Zo worden voorlezen en zelf lezen nog leuker! Achterin het boek zit een verklarende woordenlijst. Daarin staan de wat vreemdere woorden zoals “oase’ of “derwisj’ uitgelegd. Perfect inzetbaar in het onderwijs, zeker voor scholen met kinderen met een migratieachtergrond.

Je vindt het boek hier

15. Zoeperman (reeks)

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales

De vriendin van Zoeperman heet Zofietje en heeft een donkere huidskleur. Zoeperman is vier jaar en draagt een hemelsblauw pak met een knalrode cape. Als iemand om hulp roept, vliegt hij er pijlsnel naartoe. Zo redt hij de kat van Zofietje, zijn buurmeisje, uit een boom. Weer hoort Zoeperman een kreet en hij vliegt erop af. Maar zijn mama wil geen hulp, ze wil Zoeperman en zijn pak wassen. Zoeperman zeurt en krijst, maar zijn mama is sterker. Het is immers een Zoepermama! Hilarisch prentenboek over een kleine zoeperheld.

Je vindt het boek hier

16. Amira, de prinses komt thuis

multiculturele prentenboeken - unicorns & fairytales
Over hoe overweldigend een nieuw land kan zijn. Amira is samen met haar ouders gevlucht. De reis was lang en zwaar. Het nieuwe land is nu hun thuis. Maar het nieuwe land is grijs en niemand lijkt te snappen dat Amira een prinses is. Wanneer Amira voor het eerst naar school gaat, gebruikt de juf woorden die Amira niet begrijpt. Maar wanneer ze in de klas een kroontje krijgt om haar te verwelkomen, verandert alles. Je kan dit boek prima in de klas gebruiken! 

Je vindt het boek hier

 

17. Op zoek in een boek

Kijk- en leesboek voor eerste lezers, waar een zeer diverse klas in beeld komt! Een boek waar tekst en beeld ijzersterk met elkaar verweven zijn. Dynamisch kijkboek met eenvoudige woorden, versjes en raadsels voor eerste lezers. Een intercultureel zoekboek voor startende lezers. Vanaf 6 jaar AVI1/AVI-M3. In dit boek volg je de klas van Nel, Lie, Bem, Waad en al hun vrienden. Wie voelt er zich alleen op de speelplaats? Wat doet meester Guus tijdens de turnles en welke soep krijgen de kinderen in de eetzaal? De kinderen gaan ook op uitstap: ze hebben spetterplezier aan het zwembad en ontdekken heel wat dieren op de kinderboerderij. En dan is de dag voorbij. Raken alle kinderen veilig thuis?

Je vindt het boek hier

 

18. Jij tussen vele anderen

Prachtig poëtisch prentenboek dat diversiteit op de meest uiteenlopende manieren belicht.Een warm boek over de verschillen en overeenkomsten tussen mensen, met respect voor de eigenheid van elk individu. De speelse illustraties geven een eigen kijk op rassen, religies en emoties. Er zijn lieve mensen, norse mensen, koppige en slimme mensen, grappige en enge mensen. En toch niet één zoals jij!

Je vindt het boek hier

 

19. Raar

Leesboek over Paco, die heeft een bruine vader en een blanke moeder. Hij woont al twee jaar in ons land.Paco heeft een bruine vader en een blanke moeder. Hoe hij in ons land verzeild is geraakt, kan je lezen in Bruin!, het eerste boek over Paco. In Raar! vertelt Paco over zijn schoolleven en vriendschappen. Wanneer er twee nieuwe jongens op school arriveren, kan Paco het meteen goed met hen vinden. Het valt Paco op dat er weinig doodgewone gezinnen zijn. Er is overal wel iets bijzonders aan de hand. Als je er goed over nadenkt, is raar dus eigenlijk doodgewoon.  Een wervelend boek over Paco en zijn vrienden, voor wie de wereld elke dag nieuwe verrassingen te bieden heeft.

Je vindt het leesboek hier

 

20. Omdat ik je zo graag zie

Over de overweldigende liefde van een grootouder voor een kleinkind. Oma en Ibi gaan naar de stad. Ze nemen de metro. In de stad kijkt Ibi haar ogen uit. Zo veel mensen! Ibi geeft een snoepje aan een bedelaar. Ze ziet vlaggen en grote poppen in etalages. In het park ziet ze hondjes met jasjes. Als ze weer thuis zijn, somt Ibi op wat ze allemaal heeft gezien. Maar wat heeft oma in de stad gezien? Of had ze alleen oog voor haar kleinkind?

Je vindt het boek hier

 

21. Mercy, zo heet ik

Prentenboek gebaseerd op het gelijknamige Eurovisiesongfestival-liedje Mercy door muziekduo Madame Monsieur
Lees op de website van de Eenhoorn het waargebeurde verhaal van baby Mercy
De pakkende tekst en meeslepende illustraties vertellen een hoopgevend verhaal over bootvluchtelingen.
Het liedje Mercy was de Franse inzending door muziekduo Madame Monsieur (Emilie Satt en Jean-Karl Lucas) voor het Eurovisiesongfestival 2018. Het is het verhaal van baby Mercy die geboren werd op een reddingsschip in de Middellandse zee. Haar moeder was 8,5 maand zwanger toen ze in een kleine sloep stapte, op zoek naar een plek waar het veilig zou zijn voor haar kind.

Je vindt het boek hier

 

22. Mijn broer

Grappige prenten boordevol mimiek en details. Over jaloezie tussen twee broertjes. Leuk AVI-boekje voor jonge kinderen (het eerste leerjaar, AVI E3) bij de komst van een tweede kindje. Kleurig leesboekje over een grote en een kleine broer. Het valt niet mee om een jonger broertje te hebben! Iedereen vindt hem zo schattig. Maar ondertussen pakt hij je speelgoed af, mag hij voortdurend bij mama op de schoot en wil hij alles doen wat jij ook doet. En toch … als hij er niet is, dan mis je hem weer …

Je vindt het boek hier

 

23. Op de vlucht 

Stel je voor toch … er is oorlog. Eigenlijk is het bijna niet voor te stellen. En al zeker niet voor kinderen die niet in zo’n situatie hebben gezeten.Met poëtische zinnen en indrukwekkende beelden neemt Op de vlucht kinderen en hun ouders mee van het beangstigende uitzichtloze naar een hoopvolle toekomst. Op een manier die raakt, uitnodigt tot een gesprek en tot nadenken stemt. Want, stel je voor toch …
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Je vindt het boek hier

 

Boeken over diversiteit met dieren

24. Een plekje voor welpje

prentenboek over het thema ‘vluchten’ en ‘vreemd zijn’- Prachtige illustraties in ecoline. Dit prentenboek roept de sfeer van Afrika op.
Een warm verhaal over diversiteit, zorgen voor elkaar en samenleven. Ergens in Afrika, onder een goudgele zon, wonen Giraf, Zebra, Neushoorn, Olifant en Aap gezellig dicht bij elkaar. Op een dag vinden ze een baby. Een zachte panterbaby. Maar kleine panters worden groot. Is het niet gevaarlijk om deze baby te helpen? En hoe moeten ze aan eten voor hem komen?

Je vindt het boek hier

 

25. Het mooie dorpje Mooiezon

Met prenten vol uitbundig getekende dieren en kleine zoekdetails.  Een zonnig verhaal over gulle hulp en genieten van de unieke bijdrage die iedereen levert.In het dorpje Mooiezon helpen alle dieren elkaar. Beer maakt honing, bij Wasbeer kan je een nachtje uitrusten en Bever zorgt voor hout. Alleen Miereneter ergert zich. Want wat doet Grote Slome Panda eigenlijk?

Je vindt het boek hier

 

26. Duifje

Zonder is een half dorp. De andere helft heet Met. Met en Zonder hebben ruzie. Al heel lang. Niemand weet meer hoe dat precies kwam. Beer is de zoon van de leider van Zonder. Op een dag ziet hij Duifje. Ze komt niet uit Met. Ze woont niet in Zonder. Ze is een vreemde. Ze zit daar maar, op de grens van Zonder en Met. Om zich heen maakt ze een kring van stenen. Wanneer de leiders van Met en Zonder haar zien, sturen ze haar weg. Maar ze is nergens welkom …

Blader door het boek.

Download hier de lestips bij dit boek.

 

27. Ik ben kameleon

Een nieuwe reeks over een bijzonder dier en zijn vrienden. Kristien Hemmerechts vertelt op een vanzelfsprekende manier dat het gewoon leuk is als iemand anders dan de anderen is.
KameLeon mag voor het eerst naar school. Een klasje vol dieren wacht hem al op. Wanneer KameLeon op een blauw krukje gaat zitten, verandert zijn kleur van groen naar blauw. Dat vinden zijn klasgenoten raar. Alle dieren hebben een vaste kleur, behalve KameLeon. Gelukkig begrijpen de anderen al snel dat hun nieuwe vriend zichzelf moet blijven.

Je vindt het boek hier

28. Krokodil op weg naar beter

Warm verhaal over vluchten en het belang van ergens welkom te zijn.
Krokodil is op weg. Hij is moe en bang. Thuis was het niet veilig meer. En dus moest Krokodil vertrekken. Hij is op weg naar beter. Waar dat is? Dat weet Krokodil nog niet. De reis is lang en gevaarlijk. En overal waar Krokodil komt, hoort hij hetzelfde: “Krokodillen zijn gevaarlijk! Ga weg, Krokodil!’ Voor Krokodil is nergens plaats. Zal hij ergens welkom zijn?

Je vindt het boek hier

 

29. Sara Snufje

Sara Snufje was altijd op zoek naar zaken
die ze mooier of beter of specialer kon maken.
Haar gereedschapskist sjouwde ze overal mee,
want ze kreeg elke dag wel een nieuw idee.

Sara is dol op uitvinden, alleen mislukken haar maaksels altijd. En Sara heeft nogal een kort lontje, dus dan is het huis te klein.

Ze zou uitvinder worden: dat had ze altijd geloofd.
Maar toen hoorde ze opeens een BONS! boven haar hoofd.
Er tuimelde een kraai vlak bij waar Sara stond,
recht uit de lucht en KABOEM op de grond.

De dierenarts laat er geen twijfel over bestaan: Kraai zal nooit meer vliegen. Maar dan heeft hij buiten Sara gerekend…
Ze gaat aan de slag om Kraai nieuwe vleugels te geven. En dat is nog niet zo makkelijk. Keer op keer gaat het mis. Zal Sara het vol kunnen houden en zal Kraai ooit weer met zijn vrienden het luchtruim veroveren?

Ontdek het in de speelse tekst van Pip Jones en de kenmerkende levenslustige illustraties van Sara Ogilvie.

Je vindt het boek hier

 

30. Welkom 

Wanneer drie ijsberen plotseling wegdrijven van hun ijzige huis, hopen ze hun toevlucht te vinden op een nieuwe plek. Maar wanneer ze bij de ene na de andere nieuwe plek weggestuurd worden, vragen ze zich af of ze ooit nog een thuis zullen vinden.

Barroux weet als geen ander belangrijke en actuele thema’s op een eenvoudige en toegankelijke manier bespreekbaar te maken voor kinderen. Zo ook in dit boek. Welkom is een krachtig verhaal over de benarde situatie van vluchtelingen.

31. Migranten 

Als hun bos sterft moet een groep dieren noodgedwongen op zoek naar een nieuwe plek om te kunnen leven. Wat volgt is een reis vol onzekerheden, verdriet, honger en de gevaren van de zee. Maar bovenal is het een reis waarbij dood en hoop naast elkaar bestaan. Een reis die hoopvol eindigt in een ander bos, vol kleurrijke bladeren.

Issa Watanabe’s Migranten confronteert de kijker onverbloemd met de keiharde werkelijkheid waarin miljoenen vluchtelingen verkeren. Maar ze doet dat met poëtische beelden die ook troost en hoop bieden. Een kunststuk.

Je vindt het boek hier

 

Nog meer tips rond diversiteit 

Werken rond diversiteit met leuke printables, huidskleurpotloden en meer!

Moeilijke onderwerpen bespreken? Probeer het met de pleisterboeken van Clavis

Tips om moeilijke thema’s te bespreken met kinderen, thuis en in de klas

Mooie filosofische prentenboeken

multiculturele kinderboeken - unicorns & fairytales

 

Als je nog multiculturele kinderboeken hebt die in het rijtje thuishoren, dan mag je die in de comments zetten. Sharing is caring. 

XOXO Nathalie 

 

 

 

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  De Vos
  28 juli 2020 at 08:08

  Einde schooljaar en na de lockdown, op 1 juni stapt er een nieuwe kleuter binnen bij juf An. Ze is van Somalië.
  Juf An heeft een leefgroep (peuter,1,2,3) In het kringgesprek blijkt dat deze nieuwe kleuter al redelijk vlot Nederlands spreekt. Ze vertelt dat ze naar België is gekomen omdat er oorlog is in hun land. Ikzelf was heel aangegrepen door haar verhaal!
  De andere kleuters zijn muisstil.
  Helaas zitten er in onze kleuterbib nog geen boekjes over dit thema. Dus dank om deze boekenlijst te delen. Ik ga direct op zoek

  • Reply
   Nathalie
   28 juli 2020 at 12:14

   superleuk!!!

 • Reply
  Marian B
  28 juli 2020 at 12:30

  Ik doe graag mee voor mijn school/klas. Ik vind het belangrijk dat er zulke boeken zijn, helaas hebben we niet veel multiculturele kinderboeken . Ik loot daarom graag mee. 🍀🍀🍀

  • Reply
   Ann Sofie
   4 april 2021 at 13:13

   ‘Itje wil niet naar de kapper’ en ‘mijn haar’ zijn ook mooie prentenboeken!

 • Reply
  Anita Stevens
  28 juli 2020 at 13:54

  Hallo
  Ik zou dolgraag een pakket multiculturele boeken winnen omdat ons nieuwe jaarthema ‘miniburger wereldburger’ heet en die boekjes dus heel erg van pas zouden komen.
  Grtz Anita

 • Reply
  Ellen D.
  29 juli 2020 at 08:43

  Een multicultureel boekenpakket …dat zou geweldig zijn om te winnen voor onze school. Ons werkpunt voor volgend schooljaar is om onze boekenhoeken in de klassen grondig aan te pakken. Deze boeken horen daar zeker bij.
  Groetjes Ellen

 • Reply
  Oma Will
  29 juli 2020 at 23:33

  Ons huis met vijf kleinkinderen heeft nooit boekjes genoeg om te lezen.
  Onze familie is ook multicultureel, dus ze vinden deze boekjes vast heel leuk en kunnen er nog iets van leren. Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 • Reply
  Tosca Agterberg
  16 december 2020 at 15:02

  Goedemiddag,
  Graag wil ik het multiculturele voorleesboek voor kleuters ‘Tom en Samira” onder de aandacht brengen. Geschreven door Tosca Agterberg en prachtig geillustreerd dor Ann de Bode. Uitgeverij Kluitman.
  Ik krijg goede recensies en ben daarom zo vrij om dit te melden als aanvulling op het rijtje.
  Met vriendelijke groet,
  Tosca

  • Reply
   Nathalie
   18 december 2020 at 14:28

   Super! Bedankt!!

 • Reply
  Fineke
  17 januari 2021 at 12:57

  Duizend-en-één paarse djellaba’s
  Auteur:Lisa Boersen, Hasna Elbaamrani & Annelies Vandenbosch (ill.)
  ISBN:9789025773199
  Soort:Hardback
  Pagina’s:32 blz
  Uitgever:Gottmer Uitgevers Groep b.v.

 • Reply
  Mia De Becker
  6 augustus 2022 at 21:17

  Hebben jullie ook boeken voor kinderen van een andere cultuur zelf. Ik denk dan in de eerste plaats aan een syrisch gezin dat in vluchtelingenkampen gezeten heeft en een 3 jarig dochtertje hebben. Heb de indruk dat er over hen word geschreven maar niet voor hen. Denk ik he.

Leave a Reply