Unicorns & Fairytales
pleisterboeken - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand Hoogsensitiviteit Informatieve boeken jeugdboekenmaand moederschap

Moeilijke onderwerpen bespreken? Probeer het met de pleisterboeken van Clavis

Clavis heeft er een nieuwe reeks bij, de Pleisterboeken. Ideaal om met je kinderen moeilijke momenten bespreekbaar te maken. Ideaal om gevoelige onderwerpen bij kinderen aan te kaarten. Want soms weten we niet goed hoe we over iets moeten beginnen of hoe we herkenbare situaties aan kinderen kunnen bieden.

Pleisterboeken van Clavis

 De Pleisterboeken van Clavis uitgeverij maakt gevoelige onderwerpen bespreekbaar voor jonge kinderen. Ze hebben allemaal een verhaal op kindermaat, over onderwerpen zoals autisme, rouwen, scheiding, kanker, kindermishandeling en meer. Ook voor volwassenen bevatten deze boekjes een informatieve bijlage met een aangrijpende getuigenis of interview met een expert. Pleister is gemaakt om deze moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Als je net goed weet hoe je eraan moet beginnen bij kinderen. Ideaal voor thuis, school, de opvang of andere plekken. Wij hebben er enkele boeken van thuis en die wil ik graag laten zien…

Grote mensen mogen ook niet slaan

Dit boekje gaat over huiselijk geweld en welke gevolgen dat kan hebben op kinderen. Het verhaal in het boekje gaat over Luuk die angstig gedrag gaat vertonen omdat zijn papa boze buiten heeft en dan begint te slaan. Hij logeert daardoor een tijdje bij zijn oma en opa. Hij krijgt allerlei tools en uitleg om om te gaan met zijn gevoelens. Achteraan het boek staat uitleg over wat huiselijk geweld met kinderen doet, welke effecten dat heeft op kinderen en hoe je ermee kunt omgaan.

Lampionnen voor Finn

Dit verhaal gaat over Finn. Finn heeft autisme en vindt het moeilijk als er dingen gebeurden die niet gepland zijn of die anders zijn dan hij gewend is. Zijn vriendinnetje komt mee zijn verjaardag vieren en merkt op wat er allemaal moeilijk is voor hem. Opa legt uit waarom dit voor Finn is en zo kom je tijdens het lezen wat meer te weten over de leefwereld van kinderen met autisme. Dat is wel zeer breed. Ook krijg je tools om daar beter mee om te gaan.

Lieve meid

Een wondermooi verhaal over dementie. Katrientje’s opa krijgt de diagnose dementie en vergeet steeds meer. Het verhaal neemt je mee doorheen zijn reis waarbij hij zichzelf steeds meer verliest in zijn hoofd. Heel aangrijpend en zeer herkenbaar voor mensen die ermee te maken krijgen. Achteraan het boek krijg je handvaten over hoe je kunt omgaan met deze situatie en hoe je ook voor de mensen met de diagnose een fijne tijd kunt bieden.

Oeps, ik liet de citroentaart vallen

Dit pleisterboek biedt steun aan kinderen met faalangst. Lucia is bang om fouten te maken en dat beheerst haar leven. Ze vindt niets meer leuk omdat ze geen fouten wil maken. Tot ze ontdekt dat fouten maken echt wel mag en dat je er vaak mooie zaken uit kunnen voortkomen. Met achteraan het boek tips om het zelfvertrouwen van kinderen een boost te geven.

Hier kan je alle boeken vinden

Andere artikels die kunnen helpen

Naast deze pleisterboeken van uitgeverij Clavis, kunnen de volgende artikels ook steun bieden:

Rouwen met kinderen

Scheiding

Moeilijke onderwerpen bespreken met kinderen

Hoogsensitiviteit

Diversiteit

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply