Unicorns & Fairytales
moederschap My life

Doorslapen? Wadisda !?

Nou, mister Vince én doorslapen, dat zijn twee begrippen die niet samengaan. Vannacht, voor de 100ste keer op rij werd hij weer wakker om 4uur. 

Vince heeft eigenlijk in het begin altijd wel goed geslapen. De eerste maanden werd hij uiteraard wakker om de zoveel tijd voor zijn voeding en gaf ik hem borstvoeding. Dat heb ik 3 maanden gedaan. Nadien is er een hele korte tijd geweest dat hij tussen 23u en 02u nog een voeding wou en dan doorsliep tot half 8 maar de laatste maanden heeft hij een vast schema: we geven hem om 23u nog een fles, die hij helemaal leeg drinkt, al slapend. Toch wordt hij steeds rond 4uur nog eens wakker en drinkt hij meestal weer (bijna) een hele fles leeg… Normaal gaat meneer dan terug netjes slapen maar de laatste tijd doet hij wat zeurderig en geraakt hij zelfs soms niet meer in slaap.

En daar zitten we dan wanneer meneer beslist dat hij van slapen genoeg heeft. Al lachend vanuit zijn wipje (meestal helpt dit om hem terug te doen slapen) naar mama of papa die met kleine oogjes op de zetel zit. Wanneer hij echt klaarwakker is laten we hem maar spelen. Laten huilen heeft echt geen zin , hij krijst de hele boel bij elkaar en gaat rechtop zitten. Natuurlijk is hij dan rond 6uur terug moe en gaat heerlijk dutten terwijl mama zich klaar moet maken om te gaan werken en 16 kinderen moet onderwijzen… pfoeeeehhhh…

Ik moet jullie niet vertellen dat dit zwaar begint door te wegen zeker? Niet enkel fysiek en mentaal maar vermoeidheid gaat ook gepaard met discussies tussen mij en manlief. We zijn prikkelbaar en moe.

Vince is voor de zoveelste keer verkouden (wij ook!) en we gingen gisteren met hem naar de kinderarts. Wij verwachtten eigenlijk dat zij ging zeggen dat dit absoluut uit den boze was en dat we ermee moesten stoppen. Ik zag al voor mij hoe we een schema kregen van om de zoveel tijd gaan sussen maar laten liggen enzovoort…  Zij vertelde ons echter dat als hij zijn flessen helemaal leeg drinkt, hij waarschijnlijk die voeding nodig heeft en raadde ons aan om overdag meer te geven. Vince is blijkbaar “genen dikke”. Ik vind ons manneke toch wel goed in het vleesje zitten maar blijkbaar wordt er verwacht van een baby dat hij iets dikker is… Hij weegt toch 9,3 kilo dus dat vind ik wel oké.

We moeten met andere woorden zijn ochtend -en avondflessen voller maken. In plaats van 210 ml en 7 scheppen geven we nu 240ml en 8 scheppen. We geven eigenlijk gewoon meer. Nou heeft hij het nog niet helemaal opgedronken, waarschijnlijk ook omdat hij zich niet zo lekker voelt.  Met de nachtfles moeten we afbouwen en minder geven en geleidelijk overschakelen op een beetje water. Fingers crossed!

Zucht, wij hopen dat meneertje Vince snel een nieuw ritme vindt en verzadigd is na zijn grotere fles… mama en papa willen ook nog eens een keertje doorslapen.

xoxo Nathalie

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Maike
  26 februari 2015 at 21:59

  Kan me voorstellen dat het slopend is! Hier was dat zo totdat hij acht maanden was. Ik haalde die late fles weg en prompt sliep o s mannetje door, best gek. Wel eens een papfles geprobeerd? Of juist van een bordje? Sterkte!

  • Reply
   Nathalie
   4 maart 2015 at 15:13

   Nee nog niet echt…

 • Reply
  mamadammeke
  27 februari 2015 at 14:13

  Mijn dochter is 3,5 jaar en slaapt nog niet door 😉
  Nuja, ik ben er bijna 29 en slaap ook nog niet door.
  Maar het is idd héél vermoeiend… *zucht*

  • Reply
   Nathalie
   27 februari 2015 at 19:23

   Oef 😉

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  27 februari 2015 at 15:20

  Ik voel met jullie mee. Gebroken nachten zijn echt heel erg zwaar.

  • Reply
   Nathalie
   27 februari 2015 at 19:23

   Inderdaad… Hopelijk snel wat beterschap!

  • Reply
   Nathalie
   4 maart 2015 at 15:13

   Inderdaad!

Leave a Reply